Headerbild

Steffe vann O-Ringen

2024-07-28 i Allmänt

Prenumerera via:

RSS

Efter många försök lyckades Stefan äntligen vinna en huvudklass på O-Ringen, så härligt. Lugn och fin orientering med 2 andraplatser och 3 etappsegrar bäddade till slut för en klar seger före Löken.

Stefan Nyberg Gjorde en enormt stark insats under hela tävlingen. Huvudkonkurrenten Lars Lönnkvist Tullinge, läs om honom på Wikipedia så ser vi att det var ingen duvunges om Steffe slogs mot https://sv.wikipedia.org/wiki/Lars_L%C3%B6nnkvist
Det började med att Löken vann etapp 1 och 2 med liten marginal, men sen tog Stefan över med tre raka etappsegrar och till slut en marginal på 9 minuter.

Stefan vill också passa på att tacka för alla snälla ord och gratulationer på FB och andra kanaler, stort tack!

Lasse Lönnkvist och Steffe. Löken har en meritlista lång som ett Ullaredskvitto

I H10 tog Theo Lindell sig runt på sitt andra O-Ringen, nu med en helt annan säkerhet än i Åre, bra jobbat!

Svante Persson har haft ryggproblem och bytte till "Svår 3,5", jämna fina etappresultat mellan plac 6 och 8 på de inledande första 4 dagarna. Missnöjd sista dagen men slutade som 8:e totalt.

Ritva Kärkkäinen sprang samma bana som Svante men valde "etappstart svår 3,5", fick därmed inget sammanlagt resultat. Blandade resultat och ett par mindre roliga "hjärnsläpp", men tog sig runt alla dagar.

Niklas Söderlund sprang H50 Kort, slutplacering 84. Stabil löpning förutom 2:a dagen han hade stora bekymmer i en sluttning. Om jag minns rätt har han nu sprungit 175 Oringen etapper!

Andreas Lindell sprang H45 kort och med tanke på hur kort tid han varit med är det imponerande att bara hitta runt. Blev någon bom här och där men gick stadigt uppåt i resultatlistan, slutade som 97:a.

Björn Helmersson sprang H21 kort och även han är ju ny i sporten, så man kan bara imponeras att han fixar det. Både ganska långt och riktigt svårt. Slutade som 117.

Bo-Göran Karlsson gjorde en bra första etapp, 28:a i H70 kort. Stämplade sedan fel och hade lite kämpigt 3:e dagen. Kom inte till start på etapp 4 och 5, fullt förståeligt då han roddade och slet med stora sporttältet både på c-orts torget och på etapperna, behöver nog lite semester nu.

Sebastian Lövstad (Theos lillbrorsa) provade Para-OL på torsdagen tillsammans med Andreas. En förenklad karta där en massa "skräp" plockats bort (tror det var samma karta som MTB-cyklisterna använde). Det blev etappseger i Para-I.

Pauline Borger nöjde sig med Etappstart Svår 2,5 1:a och 3:e dagen, blev då 39:a resp 45:a. Dessutom blev det några miniknat och en inskolningsrunda med Alvin sista dagen.

Alvin Borger Körde miniknat flera dagar men på 4:e etappen ville han även springa "vuxenbana", så då blev det en runda med pappa Svante. (finns en video från skogen där han kommer på härligt pigga ben, så sött! - kanske kan den läggas ut?) Lika tänd var han sista dagen, blev då en vända med Pauline, men då var benen lite tröttare.

Love Borger satsade helhjärtat på Miniknatet, vilket var helt suveränt. Trolltema, Havstema, Bondgårdstema osv, på sista etappen blev han troll och fick en söt svans på baken. Alvin förvandlades till Spiderman.

Ada Helmersson körde miniknat åtminstone en dag, kanske lite för liten men gillar att få "pipa" med pinnen.

Lennart Persson (farfar) var också med i vårt gäng, kämpade på i H65 kort för Söderhamns OK. Föll så sig lyckat att han kom i mål precis bakom Alvin på sista etappen.

Emma Lindell sprang inget själv utan ingick i markpersonalen, men är redan laddad och anmäld till Jönköping så kanske blir det någon runda då!?

Andreas glider i mål på 4:e etappen

3 laddade killar, Alvin, Theo och Sebastian

Niklas har nu sprungit 175 etapper

Theo och Steffe efter målgång 4:e dagen

Pauline och Love i väntans tider?

Tårtkalas efter 3:e dagen

Spiderman och Trollet

Kartgenomgång med farfar

Love med sin snygga AOK-svans

Varje kväll var det kartgenomgång via Livelox visning, Svante höll i "spakarna"

Adress

Avesta OK - Orientering Box 49 77421 Avesta

Kontakt

Tel: 0707865090 E-post: info.avestaok@gmail.com Swish: 123 196 15 31 Bankgiro: 5235-2424

Drivs med KlubbenOnline

Logga in