Headerbild

O-ringen - summering efter tredje etappen

2012-07-22 i Allmänt

Prenumerera via:

RSS

De två inledningsetapperna av årets O-ringen har sprungits. Att terrängtypen inte är precis vad vi är vana vid kan man läsa ut av resultatlistorna. Naturligtvis blir AOK-framgångarna större om vi kommer längre upp i landet, men det är ack så nyttigt att f

På ingressbilden syns stugbyn och de uppdukade långborden fyllda med AOK:are.

Steffes synpunkter efter första etappen:
Just hemkomna efter en lång dag vid Simlångsdalen. Resultatmässigt har jag (Stefan) noll koll just nu, Thomas kanske har lättare att sammanfatta från hemmaplan. Tuff terräng, ganska kuperat med i huvudsak lätt orientering där det gällde att hitta bästa vägvalen. En hel del gyttja på sina håll så de flesta var ordentligt skitiga.

Många, alla bilburna, var väldigt besvikna över trafiken och bilköerna idag, kö på 45-60 min för de flesta av oss och vi bävar inför morgondagen - en riktig arrangörsmiss! Ett positivt minne från dagen är att vi har riktiga kämpar i gruppen. Inge A kom till start och var säker på att han skulle springa H45K-1, men ack vad fel han hade. Vid målet uppdagades att han kört fel bana, men för den urstarke och vältränade agronomen innebar det bara ett varv till. 2 km uppför till starten och sedan ett varv på rätt slinga! Grym gubbe det där, spela teater kan han också!?

Thomas summering efter 2 etapper

Linus Jernström H10 är som sagts alldeles ny i H10 och på första etappen saknades en stämpel med redan andra dagen var han godkänd.
Tindra Jernström D12 är säkerheten själv. Jag hade mina funderingar redan innan att Tindra var en av dem som skulle få problem med terrängen. Jag tror på distans och utan facit att det stämde. Ella Olsson Grycksbo, Katarina Sjödén Älvdalen och Tindra är normalt i topp på "hemmaplan". Nu fanns alla dessa en bit ner i listan första etappen. På andra var det bättre, särskilt Ella som vann etappen med 2 min och gick från 49 till 8. Tindra avancerade från 39 till 26. Här kommer det mera!
I D14 har vi Frida Östman. En ganska tung första etapp, men en betydligt bättre andra gjorde ett lyft på 15 placeringar.
Lovisa Östman och Erika Mickelson är jämna i D18 Lång. Tyvärr är man ganska långt ner i resultatet så här långt. Släpp lite på handbromsen tjejer och kom ihåg att den inbördes kampen inte är så viktig.n Jämnt är det Lovisa är 5 minuter före Erika efter att man varit "bäst" på varsin etapp.
Även H18 Lång-grabbarna Gustav Andersson och Viktor Lundén är för långt ner i listan. jag är säker på att båda kan betydligt bättre. Även här tror jag det ska släppas på handbromsen (Ola och Steffe kanske har medicinen). Jämna är man, Gustav har varit raskast på båda etapperna men det siljer bara 5 minuter.
Björn Markfjärd kör H20 Lång. En tuff inledning, men en betydligt bättre andra etapp. Kämpa på och förkovra dig Björn.
Det är härligt att Jesper Djärv är med. Jesper är en oslipad diamant. Jag tror att Jesper bara varit anmäld i "klass" en gång på de fyra år han hållit på. Jukola blev nog en bra tändvätska. Mycket finns naturligtvis att lära och det gör han den här veckan. H21 är klassen.
Sara och Lotta Rudh är värda ett eget kapitel. Vad jag vet har Lotta aldrig varit anmäld i "klass" tidigare. Sara kallas redan Jukola-Sara i folkmun. Nu kör båda D21 Motion så det står härliga till. Jaghar redan räknat in er båda till höstens 25-manna!
Daniel Espling, gift med Maria tidigare Palm, springer med den äran i H21 Motion. Tolva efter två jämna etapper. Bli inte övermodig så går det här bra. 25-manna för dig också!
Ola Jernström i H45 är inte mycket att orda om. Stabil så det heter duga. Hård klass, 21 efter två etapper. Nummerlapp hägrar!
Magnus Lundin är tuff som kör fullånga H45. Riktigt bra första etapp, men avslutningen på andra etappen var ännu bättre. Vad du än gjorde där, fortsätt med det.
Stefan Nyberg H50 har vår bästa placering efter andra etappen. Tionde man i tuffa H50. Steffe var väldigt bekymrad för helsenan inför tävlingen. Missnöjd tolva på första etappen följdes av en riktigt bra andra. Tionde trots den tidiga starten.
Leif Markfjärd kör samma klass. Var egentligen anmäld i Challenge M10, men efter att ha fått stora problem med benen för en månad sedan bytte han. Lite knackig start men en helt OK andra etapp.
Lennart Lundgren, 63, kör stentuffa H55. En riktigt bra första etapp fäljdes av en sämre andraetapp, men sammantaget riktigt bra hittills.
Härligt att Emma Djärv är med. Hon kör D16 Kort. En riktigt bra förstaetapp. var det ditt bästa lopp Emma?
Frida Palm och storasyster Maria Espling är våra representanter i D21 Kort. Frida har kopplat greppet på syrran efter en kanonetapp på första. Kul att ni båda är med igen. Jag räknar in er på 25-manna!
Efter stora problem med ojämn hjärtrytm är det härligt att Amanda Daniels är med på O-ringen. D15 är klassen och orienteringssäkra Amanda får rikta in sig på att inte missa för mycket.
I tuffa D13 kör Cornelia Lundén. En riktigt bra andraetapp Cornelia.
Julia Wanner gör det riktigt bra i D11. Som jag sagt tidigare är det svårt för de minsta på O-ringen. Ovan terrängtyp och väldigt rörigt med folk i skogen allrahelst för dem eftersom alla övriga klasser är och "bråkar" i deras terräng. Jobba på Julia!
Sussie Lindh i D40 Kort är pålitligheten själv. Sällan stora bommar. Jag är säker på att du kan satsa lite hårdare. Jag har nog aldrig sett dig riktigt trött! 79 efter 2 etapper.
Anna-Karin Lövgren springer samma klass som Sussie. Anna-karin gör inga större bommar, men har väl inte riktigt fått upp farten efter sina rygproblem.
I D45 Kort har vi Helena Lundin och Yvonne Eklund. Kul att Yvonne nu är tillbaka efter den förödande 25-mannasmällen i foten. Yvonnes andradag riktigt bra, men Helena toppar ännupå jämnheten.
Titti Rudh nämndes i ingressen. stabuil inledning i D50 Kort. Trettionde efter 2 etapper. Här bommas det väldigt lite!
En av mina idoler Anneli Holmquist springer samma klass. Hon har en mycket besvärlig tid bakom sig, men är aldrig rädd att ge sig i kast med tuffa uppgifter. En riktigt riktigt bra förstaetapp.
Kennet Östman är tillbaka i O-ringen igen H50 Kort är klassen. Kennet har fått kämpa rejält de två första dagarna, hoppas orken räcker till.
I D55 Kort har Ritva Kärkkäinen inlett riktigt bra. Jämnt och fint. Håll i Ritva du har tjugondeplatsen inom räckhåll. Ska du springa i kulturmark, med öppen mark,tar du det extra försiktigt.
Solweig Palm är tillbaka på allvar. D60 Kort är klassen. Bra inledning och en lite sämre andra etapp.
I D65 Kort har Berit Ståhl inlett stabilt och bra. Allrahelst första etappen.
Maken Stig-Olof Ståhl härjar i H70 Kort. Jag fick propå att han skulle dra sig ur efter andra etappen, men jag kan redan nu rapportera att han också sprungit etapp 3.
Anna Ericson gör sitt andra O-ringen. Nu i D40 Motion. En riktigt bra andraetapp så här långt.
I Inskolning har vi med bröderna Eskil och Vilmer Söderlund. De bor vanligtvis i Ulricehamn, men har sommarstuga alldeles vid halmstad.
I U1 har vi Lucas Wanner, Anja Mickelson och Klara Söderlund på plats. Raskast av dem har hittills varit Lucas.
Liv Norberg försvarar färgerna i Open 1.
Johan Wanner springer Challenge M10. Det är en klass där det är gemensam start (åtminstone vissa dagar) och gul svårighet.
Elizabeth Assarsson kör motsvarande klass för damer Challenge W 5.
I H40 Kort har vi Niklas Söderlund som gjort två jämna lopp så här långt.
I övriga Öppna klasser har vi ett gäng sm är ute och förlustar sig: Kim Norberg, Lena Wahss, Patrik Norberg, Malin Wanner, Karin Ryding och Patrik Söderlund.

Etapp 3

Det blir inte en lika utförlig rapport efter tredje etappen. En hel del framryckningar skedde och några utmärkte sig rejält.
Framförallt vill jag framhålla fyra damer och en "herre":
Erika Mickelson D18 Lång sprattlade till rejält. 89 och 97 på de två första etapperna byttes mot en 45:e plats på tredje etappen. Här är det spännande, Erika är 2 min före Lovisa.
Viktor Lundén H18 Lång. Viktor hade etapplaceringarna 109 och 147 innan tisdagens 55:e. Spännande här också, Gustav är 3 min före Viktor.
Yvonne Eklund D45 Kort var nog ändå den som utmärkte sig mest. 187 och 126 på inledningsetapperna byttes mot en 28:e på etappen. Det här var med säkerhet Yvonnes bästa lopp någonsin.
Sara Rudh D21 Motion inledde riktigt bra som 43 och 54 innan hon tog allt till en helt ny nivå som 17 på den tredje etappen.
Elizabeth Assarsson Challenge W5 tog en åttondeplacering efter att ha varit 39 och 24 innan.

Vi får inte glömma att Steffe jobbar på 5-dagarssäkert och ligger totalåtta i H50. Tindra sköter sig med glans i D12 och ligger totalsjutton. 15 på etappen. Den här klassen är en snackis eftersom det är protester och motprotester om en felaktig kontroll på andra etappen. Daniel Espling fortsätter att imponera i H21 Motion totaltolva och jämn som sjutton.

Stg-Olof gjorde sin bästa etapp som 42. Lennart Lundgren sprang riktigt bra igen efter en liten dipp på andra etappen. Jesper Djärv gjorde sin bästa etapp hittills. Ritva är liksom sambon 5-dagarssäker och jämn. Titti dippade tyvärr en aning på etappen. Tillfälligt? Sussie Lindh gjorde sin bästa etapp hittills. Maria Espling var bäst i D21 Kort, nu är hon 6 min efter syster Frida.
Ytterligare en ny Open-deltagare dök upp, Sara Palm.
Ej nämnda ungdomar sköter sig med den äran även om man kanske inte utmärkte sig lite extra på tredje etappen.

Tyck gärna till med kommentarer om jag är helt ute och cyklar eller har andra upplevelser att komplettera med.

Idag torsdag startar AOK-truppen i 12-tiden. Lycka till!

DSC_0188
Viktor och Gustav, våra parhästar i H18 Lång

DSC_0189

De glada systrarna Lotta och Sara Rudh

DSC_0179[1]

Teknikens under! Magnus hjälper Stickan med grejerna.

Adress

Avesta OK - Orientering Box 49 77421 Avesta

Kontakt

Tel: 0707865090 E-post: info.avestaok@gmail.com Swish: 123 196 15 31 Bankgiro: 5235-2424

Drivs med KlubbenOnline

Logga in