Headerbild

Karnevalsloppet 2012 - en succé!?

2012-06-01 i Nyheter / Egna nyheter / Egna nyheter

Prenumerera via:

RSS

Årets Karnevalslopp är genomfört. Även efter en natts god sömn är det svårt att göra en riktig analys.Det kvarstående intrycket är att det blev ett mycket lyckat arrangemang. Orienterarna Fredrik Johansson och Lena Eliasson vann övertygande seniorklassern

Susanne Nordström har tagit alla korten och på ingressbilden har vi dagens däckrullare i motionsklassen.

Något vi verkligen beklagar var att minst tre herrar bland de allra bästa sprang fel efter banan.

Läs vad Dalademokraten skrev om loppet.

http://www.dalademokraten.se/Sport/Ovrigt/Fredrik-och-Lena-snabbast---i-Avesta/ 

Resultaten finns tillgängliga på Karnevalsloppetsidan.

Om du har kommentarer om dina upplevelser i eller runt loppet är du välkommen med en kommentar.

Damer

Lena Eliasson, världslöparen i orientering, kom sågs och segrade! Hon kopplade greppet direkt och det var aldrig någon spänning. Däremot var det roligt att se Lenas driv i löpningen. Hon var bronsmedaljös på sprintdistansen vid fjolårets VM och i år drar det iväg till Schweiz ocdh där är det sprint och långdistans som gäller. Kvällen till ära tävlade hon för Diccfors Träning & Behandling.
Bakom Lena var det två avestatjejer som kämpade. Artonåriga Julia Forsmark IK Stål var tvåa. En friidrottstjej som siktar på 1500 m och 2000 m hinder. Trea var Karin Vemhäll Dalaporten. Karin är en mycket duktig skidåkerska som fick årets säsong spolierad av en handskada.

120601dampallen
Här har vi "dampallen" med Julia Forsmark, Lena Eliasson och Karin Vemhäll.

Herrar

I herrklassen var det ganska öppet i förhandsfunderingarna. Tyvärr fick affischnamnet Jimmie Johnsson kasta in handduken före start.
I första varvningen såg det ut att kunna bli en duell mellan topporienterarna Erik Rost och Fredrik Johansson. Dessa två herrar slåss om den sista VM-platsen i orientering. En blir med i långdistansen och den andre blir reserv.
Efter 3-kilometersslingan plockade Erik Rost gräsklipparen och därmed kom duellen av sig.
Fredrik kunde defilera, men på en mycket bra tid. Liksom Lena Eliasson representerade han Diccfors Trän & Beh, snacka om storslam för kvällens intervjuspeaker!
Som tvåa följde fjolårsvinnaren Anders Dahl Högbo. En ofta sedd gäst i vårt lopp. Trea var orienteraren Karl Walheim som tävlade för Bagheera. På fjärde plats kom bäste avestalöpare Janne Amnéus ICA Kvantum. Janne är en av de drivande i AOK:s löpgäng. På femte plats följde 49-årige Thomas Sparr Mora. Thomas är en tidigare vinnare i Karnevalsloppet och även landslagsman i 3000 m hinder, med ett rekord på 8:29.29  från -92 som han är sverigesjua genom tiderna på.

120601herrpallen
Herrarna: Janne Amnéus med son, Anders Dahl, Fredrik Johansson, Karl Walheim och Thomas Sparr.

Ungdom flickor

Fjolårsvinnaren Ida Thunberg IK Stål tog hem ytterlgare en seger, men marginalen krympte rejält trots att Ida förbättrade fjolårstiden med 10 sekunder. Ida är allround i friidrott. Kanske är det lägdhoppet som är nummer ett. Tvåa var klubbkompisen Emilia Engström och hon är framförallt löperska liksom trean Sandra Ander från Sala. Frappernade var att resultaten i tjejloppet överlag var rejält mycket snabbare än förra året.

120601ungdomf
Emilia Engström Ida Thunberg och Sandra Ander

 

Ungdom pojkar

I pojkklassen blev det en helt ny "pall" jämfört med fjolåret. Det gemensamma för alla tre var att ingen räknade sig som löpare utan det är fotboll och hockey som gäller.
Wincent Orre Markusskolan  tog en ganska klar seger, att löpartalang finns såg nog alla som var på plats. Samuel Ander Sala var tvåa, bror till bronstjejen i flickklassen. Trea var Mohammed Hassan från Markusskolan.
Även om inte löpning är huvudnumret för dessa tre var det roligt att se dem i aktion.

120601ungdomp
Samuel Anders, Wincent Orre, Mohammed Hassan och speakern Thomas Nyberg som nästlat sig in.

Adress

Avesta OK - Orientering Box 49 77421 Avesta

Kontakt

Tel: 0707865090 E-post: info.avestaok@gmail.com Swish: 123 196 15 31 Bankgiro: 5235-2424

Drivs med KlubbenOnline

Logga in