Headerbild

Påsken summerad - 4 segrar totalt!

2011-04-24 i Allmänt

Prenumerera via:

RSS

Nu är det dags att summer påskhelgens orienteringar. Hallsta, Sala samt en dubbel i Västerås. Dessutom har Micke Engström härjat i värmlandsskogarna. Fyra segrar blev slutfacit. Viktor Lundén i Sala, Julia Wannertvå segrar i Västerås och Thom Sandvik i Vä

Hallsta, långfredag 22/4
Här gjorde Niklas Söderlund ett riktigt bra lopp i H35 där han var femma. Samma placering nådde Lovisa Östman som ny i D18. Säkre Thom Sandvik var sexa i H55.
I Öppen 7 var det hård duell där Emma Nyberg var snabbast av våra. Titti Rudh var strax efter. Sonja Östman var snabbast av alla i Öppen 1.

Sala, påskafton 23/4
En mycket trevlig vårtävling vid den natursköna Bergsjön strax före Broddbo. Fin terräng med mycket hällmark. Stigfattigt var det så det blev en ganska hård prövning för de mindre rutinerade.
Som sagt var AOK näst största klubb. Det märktes också vid målplatsen.
En hel del framgångar blev det. Viktor Lundén vann, men det var nog inget riktigt bra lopp han fick till. Hursomhelst det stärker alltid att vinna! Här var också Björn Markfjärd med. Kul att du är tillbaka Björn!
På "pallen" hade vi också tvåorna. Julia Wanner D10, Stefan Nyberg H50 och Thom Sandvik H55. Julia gör i år sista året i D10 och där kan vi säkert räkna med en hel del framgångar.
"Bronsmedlajörer" blev också en trio. Lovisa Östman D18, Cornelia Lundén D12 och Henrik Nyström H40. På Henrik får vi dock lämna in en kraftig brasklapp. Det är nog eventorfiltret som silat över Henrik från Dalaporten. Synd att det bara var för den här gången!
Cornelia var besviken vid målgång, men det var ett riktigt bra lopp hon gjorde. Kanske det bästa någonsin!
Amanda Daniels D14 var femma och det var bra gjort. En månad med återkommande feber och förkylningar tar kraften ur den bästa. Krya på dig Amanda ska du se att det här blir riktigt bra.
Elias Korhonen H12 gjorde debut i ny klass. Han gjorde det med den äran. Här handlar det om att känna trygghet bredvid ledstängerna.
I U-klasserna hade vi Lucas Wanner och Mira Korhonen i U1, Linus Jernström, som det nu blivit riktig fart på, körde U2. Hanna Daniels som också bytt klass (D12) "inskolade" sig med pappa Magnus i U3.
Även denna dag var det en hård fight i Öppen 7. Den här gången var Stig-Olof Ståhl raskast.

Västerås, påskdagen 24/4
Västerås körde sin tävling vid Geddeholm. Där brukar det vara snabblöpt och fint, bl a brukar det vara inslag av ekskog. Tyvärr samlade tävlingen bara 350 deltagare.
Två segrar denna dag. Julia Wanner D10. Var det första seger Julia? Hon var tvåa på lördagen. Det här kan bli en riktigt rolig säsong. Den adra segern tog Thom Sandvik H55.
I "SM-klasserna" var både Viktor Lundén H18 och Lovisa Östman D18 trea. Det var nog inga riktiga kanonlopp de fick till. Viktor bommade rejält på de två första kontrollerna och tappade därmed kontakten. Utan dem så....Även Lovisa missade i början, men här var det jämnt. Lovisa var bara sex minuter efter.
Även i H21 var vi representerade. Faktiskt fyra löpare. Stefan Nyberg passade på att "gå upp". Det kanske var för att tvåla till systersönerna Niklas och Patrik. Han gjorde det riktigt bra med en femteplats.
Amanda Daniels D14 gjorde liksom dagen innan ett helgjutet lopp och var femma.
Elias Korhonen H12 klarade återigen den nya klassen på ett bra sätt. Emma Hansen gjorde sin D12-debut. Riktigt bra här också.
I U-klasserna hade vi Hanna Daniels U3 som var snabbast av alla. I U1 representerades vi av Mira Korhonen och kusinerna Klara Söderlund (boende i Västerås) och Wilmer Söderlund (Ulricehamn).
Så går vi över till vuxenklasserna. Sussie Lindh D40 tog en andraplacering och här var Helena Lundin fyra. H21 nämnde vi tidigare. Lite längre ner i listan hade bröderna Niklas och Patrik Söderlund en hård duell. På kontrolltiderna ser det ut som Patrik helt enkelt tog slut efter att ha haft kontroll över läget strax innan mål. Här åkte också Hansi Kraus på ett par rejäla bommar. 
I de öppna klasserna hade vi Jesper Söderlund och Tom Hansen.

 

Västerås, annandag påsk 25/4
Återigen Geddeholm som tummelplats. Det fina vädret höll i sig över hela helgen. Alldeles otroligt!
Julia Wanner blev något av påskens drottning med två segrar och en andraplats. Vi ska dock inte dra för stora växlar på detta. Tyvärr var klassen mycket tunn. På västeråstävlingarna var det bara två deltagare. Beklämmnade låga siffror!
Vi börjar med juniorerna. I H18 hade vi en av helgens största överraskningar, Björn Markfjärd trea. Fantastiskt roligt. Jobba vidare Björn!
Här var Viktor Lundén fyra. Viktor har lite problem med fartanpassningen. Benen kanske är lite väl snabba för att allt ska stämma. Bara att bromsa lite och gå tillbaka till grunden. Den kan du!
Lovisa Östman D18-tjej fick den här dagen prova på D21 p g a för få anmälningar. Nyttigt att se och lära!
Bland ungdomarna har vi redan nämnt Julia W. I D12 var Emma Hansen åtta och Cornelia Lundén nionde tjej. Det är bara tt jobba på och skaffa mera rutin.
Lucas Wanner körde U1.
Steffe Nyberg gjorde ännu ett bra lopp som trea i H50, här var Leif Markfjärd nia.
Malin Wanner var trea i D35.
Vi hade också en hel del AOK:are i Öppna klasser. Öppen 7 hade sju AOK:are. Emma Nyberg som är riktigt duktig i skogen, lite av en naturbegåvning, var bäst av de våra. Hon hade också en kompis med Åsa Eklöf som sprang Öppen 2.


Amanda Daniels gjorde riktigt bra i D14


Anders Andersson som normalt tillhör vårat löpargäng gjorde debut i Öppen 2. Det gick som på räls utom en kotroll. Miss med 23 minuter! Kämpa på Anders, trist om man skulle vara fullärd efter två nybörjarträffar.


"Tvillingarna" Anja Mickelson och Alice Nykvist kämpar i uppförsbacken.


Cornelia Lundén går en bra säsong till mötes


Elias Korhonen debuterade i H12. Det gick riktigt bra.


Hanna Daniels på språng. En tjej som inte står med någon av fötterna på jorden!


Lucas Wanner var en av de första i mål denna dag


Magnus Lundin på språng. Han var nöjd med loppet förutom en rejäl "smäll".


Här har vi syskonen Elias och Mira Korhonen som njuter i vårsolen.


Erik Andersson körde öppen klass


Lovisa Östman. Om fotografen missade målgången får man nöja sig med en lunchbild.


Marcus Johnsson gör sig beredd att inleda sin andra säsong som orienterare.


Viktor Lundén innan loppet med mamma Monika.


Helena Lundin verkar ha retat vårarrangörerna. Jättesena starter. Bäst att fylla på förrådet innan.


Vems är de nya skorna? Letro Sport sålde många skor på lördagen. Det här är ett par sprillans VJ, men vem är ägaren. Lämna förslag under kommentarer där det också går bra att lämna rapporter om just dina upplevelser av påsktävlingarna.

Adress

Avesta OK - Orientering Box 49 77421 Avesta

Kontakt

Tel: 0707865090 E-post: info.avestaok@gmail.com Swish: 123 196 15 31 Bankgiro: 5235-2424

Drivs med KlubbenOnline

Logga in