Headerbild

Barn-/Ungdomsträning - upptakt i dag torsdag 12/8

2010-08-11 i Nyheter / Egna nyheter / Egna nyheter

Prenumerera via:

RSS

Nu kör vi igång höstens barn/ungdomsträningar. Samling Tråbacken 18.00 för alla från nybörjare upp t o m juniorer samt naturligtvis alla övriga intresserade medhjälpare/uppföljare.

Innan träningen informerar vi lite om vad höstsäsongen har att bjuda och dessutom kommer vi att kika lite på hur anmälan till tävlingar går till.

Orange/Violett bana blir klädnypsorientering som är en rolig variant för att löpare som är ojämnstarka ändå ska komma i mål ungefär samtidigt. Här kan med fördel vuxna vara med och springa och "hetsa - driva upp tempot".

Övriga grupper gul, vit och grön har mera vanliga banor. Vi försöker framförallt se till att de färskaste orienterarna har någon med sig.

 

Nu är det dags att starta höstens träningar för alla våra ungdomar. Detta gäller naturligtvis också årets nybörjare!
Vi i ungdoms-/träningsgruppen ser fram emot en härlig höstsäsong med våra fantastiska ung-domar. Alla är inte på samma nivå, men vårt mål är att alla ska få utvecklas i sin takt. De som kommit längst har möjlighet att komma med på Ungdoms SM medan årets nybörjare ännu bara lärt sig de första grunderna i orientering.

Höstupptakt
Barn-/Ungdomsträning torsdag 12 augusti
Vi träffas vid Tråbacken 18.00 och kör den första träningen. Ta med kläder både för träning och för ombyte efter dusch och bastu.
Vi delar ut program som gäller för resten av hösten där vi har särskilda Barn-/Ungdomsträningar varje torsdag t o m 30 sept.

Vi behöver hjälp
Vi i ungdoms-/träningsgruppen klarar inte av allt på egen hand. Vi behöver hjälp av övriga klubbmedlemmar och föräldrar. Vi kommer med en uppföljar-/medhjälparlista på torsdag. Hoppas du vill hjälpa oss!

Anmälan till tävlingar
Vi vill att så många som möjligt springer nationella tävlingar (lördagar och söndagar). Vi åker gemensamt från parkeringen vid Markusskolans gymnastikhus så du måste inte ha föräldrar med.
Anmälan är oftast mellan 1 och 2 veckor före tävlingen. Du anmäler dig i det digitala anmäl-ningssystemet eller till Maj-Britt 529 24.
Nu i helgen 14-15 augusti är det tävlingar vid Riddarhyttan. Det går bra att åka med och springa även om man inte är anmäld.

Avesta OK:s 3-dagars
Den 31/8, 7/9 och 18/9 kör vi Avesta OK:s 3-dagars. Det är en tävling för alla ungdomar upp t o m 16 år från Avesta, Hedemora, Säter, Norberg och Sala. Ungdomar 17-20 år får vara med som träning!

Poängjakten fortsätter
Poängjakten pågick t o m 30/6, men vi fortsätter nu på torsdag 12 augusti och kör t o m Halloweenorienteringen 4/11. För er som redan lämnat in korten är det bara att börja på det nya kortet så summerar vi sedan. Vi lägger alltså ihop allt till en period.
För årets nybörjare sätter vi en startpoäng efter nybörjarkursen och sedan fortsätter ni också t om 4/11.
Nya poängjaktskort delas ut på torsdag 12/8. De kommer också att finnas på hemsidan.
Vi kommer att ha prisutdelning i samband med ungdomarnas julbad den 19/11. Då delas det ut prylar från Bagheera.

Daladubbeln
Den 16-17 oktober är det dags för  Daladubbeln. Du som varit med tidigare vet vad du har att se fram mot. Sprid gärna till de nya.

Information
Klubbnotiser i Avesta Tidning och www.avestaok.se

Adress

Avesta OK - Orientering Box 49 77421 Avesta

Kontakt

Tel: 0707865090 E-post: info.avestaok@gmail.com Swish: 123 196 15 31 Bankgiro: 5235-2424

Drivs med KlubbenOnline

Logga in