Headerbild

Tindra och Steffe fyror i Årsunda - nu med spurtresultat

2010-05-12 i Allmänt

Prenumerera via:

RSS

Det blev en mycket trevlig Kristi Himmelfärdsdag i Årsunda. Vädret verkade lite hotfullt på morgonen, men det blev bara bättre. Tindra Jernström och Stefan Nyberg får räknas som klubbäst med fjärdeplaceringar.

Årsundas hemsida

På ingressbilden ser vi Emma Nyberg och hennes kille Erik Andersson som gjorde en mycket bra debut.

Överlag gick tävlingen i ett mycket snabblöpt och roligt terrängområde. Mycket småskuret med tung kartläsning. Ändå blev det oerhört snabba tider. Banorna var nog lite i underkant eftersom 25 minuter är vad som segrarna ska ha. Denna dag var det många klassegrare som hade en bit under 20 minuter.

I H16 var det Viktor Lundén som var bäst. Sexa och inte en riktig bom på hela vägen. Ett verkligt gediget hantverk. För Viktors del gäller det att slipa vidare på tekniken och löpningen och bli ännu bättre på alla moment. Tre minuter fram till oerhört drivne 14-åringen Oskar Sandberg Säterbygden. Gustav Andersson var tia tre minuter efter Viktor. Klart godkänt. Gustavs ben börjar bära snabbare nu och då gäller det att få orienteringen att stämma i den högre farten. Bitvis böir det bra, men ännu en del bommar. Genombrottet nära! 
Lovisa Östman var den här dagen ensam i klubben i D16. Lovisa gjorde ett bra lopp. 30 min på 3 km. Konkurrenterna är dock ännu mera drivna. De flesta har flera års rutin i försprång på Lovisa, men det är bara att jobba på med tekniken. Grunden är att klara banan bra och det gjorde Lovisa idag.

Elias Korhonen kämpasr på i H10. Idag var han nia. Elias har en starkt stigande trend. I takt med att han blir säkrare och tryggare i skogen märks framstegen tydligt.
Våra D10-or har varit alldeles fantastiska i år. Vi har faktiskt sju stycken av den sorten. Idag var tre av dem med. Tindra Jernström är snabbast av dem och var idag fyra. Tre minuter från segern. Julia Wanner är säkerheten själv, liksom Emma Hansen. Idag var de tia och elva. Man behöver aldrig vara orolig att dessa tjejer ska göra några stora koveser. De känns grundtrygga och har bara att jobba på för att få mer rutin. 

I U1 körde Mira Korhoen, Lucas Wanner och Linus Jernström. Bra krigat också av dessa.

Thom Sandvik H55 är jämnheten själv och var sjua bara två minuter efter. Steffe Nyberg H50 var fyra endast 1 minut efter. Han verkar vara tillbaka efter långdragen förkylning.

Johan Wanner var tvåa i H35M, visserligen bara två med, men tuden visar att Johan tagit sig rejält nu.

Kristoffer Markfjärd behöver lugna ner sig några hekto i orienteringen, men idag var det ett ganska okay lopp. Du måste göra det enklöare Kristoffer. Orientering handlar om att göra allt så enkelt som möjligt!

Malin Wanner tog en storseger i D35M. naturligtvis skulle Malin springa D35, men eftersom det är fri starttid i Motion och barnen ska servas så får det bli motion så länge. Hon är säker Malin!

Vi hade många deltagare i de öppna klasserna och det är härligt att se ett nytt gäng som hars å kul på tävlingarna att det pratas om resor till Mora och annat.

I Ö4 var Erik Andersson allra bäst som trea. 33 min på 3 km orange i första loppet! Sara Rudh var fyra sexton sekunder efter. Robin Andersson vann utmaningen mot pappa Mats och båda gjorde det riktigt bra.
I Ö5 var Marcus Johnsson ensam. Han har nu gjort tre snabba tävlingar på en vecka och verkar ödmjuk inför uppgiften. Inga större vanvettsaffärder.
Ö7 blev en kamp mellan Kennet Östman, som fick till ett riktigt bra lopp. Ditt bästa? 1 minut före Emma Nyberg som också klarade sig riktigt bra. Tom Hansen hoppade över en kontroll och det var väl egentligen en banläggningsmiss så utmaningen mot Emma Nyberg får vänta till nästa gång.
Magnus Lundin var bäst i Ö8 där Mattias Johansson fick lite sne´tändning. Det går bättre nästa gång, grunden finns där. Lars Johansson gjorde några rejäla bommar.

Spurtresultat (från sista till mål) (fetstil damer, kursiv stil AOK-are i andra klubbar)
1) Kristoffer Markfjärd 21, 2) Ola Jernström, Isak Jakobsson, Viktor Lundén och Emma Nyberg 25, 6) Lovisa Östman, Johan Wanner och Magnus Lundin 26, 9) Stefan Nyberg 28, 10) Leif Markfjärd 29, 11) Robin Andersson 30, 12) Sara Rudh, Marcus Johnsson och Tindra Jernström 31, 15) Kennet Östman och Thom Sandvik 32, 17) Erik Andersson, Mattias Johansson och Lars Johansson 33, 20) Gustav Andersson 34, 21) Lennart Lundgren och Sussie Lindh 35, 23) Tom Hansen, Elias Korhonen och Malin Wanner 36,  26) Mats Andersson, Julia Wanner och Titti Rudh 38, 29) Linus Jernström 41, 30) Emma Hansen 49, 31) Lucas Wanner 51, 32) Mira Korhonen 1.23. 


Kommentera gärna under artikeln.


Gustav Andersson koncentrerar sig innan start


Tom Hansen och Kennet Östman klara för kamp på Öppen 7. V-tecknet känt bl a genom Winston Churchill, men också från Dalaporten i lördags. Sök bland artiklar så kanske symbolen känns igen.

Adress

Avesta OK - Orientering Box 49 77421 Avesta

Kontakt

Tel: 0707865090 E-post: info.avestaok@gmail.com Swish: 123 196 15 31 Bankgiro: 5235-2424

Drivs med KlubbenOnline

Logga in