Headerbild

Tråbackstorsdag med nostalgin i högsätet 5/11

2009-11-04 i Nyheter / Egna nyheter / Egna nyheter

Prenumerera via:

RSS

Det blev en alldeles fantastisk Tråbackstorsdag. Snöslaskigt väder, men mycket folk, härlig stämning och en nostalgitripp som avslutning.

På ingressbilden ser vi Hansi Kraus, Peter Wiréhn och Leif Markfjärd som kommit tillbaka efter en löptur. Kul att ha Peter med i gemenskapen, det var längesen!


Om vi ingressade med tre löpglada herrar så måste vi i denna genusgenomsyrade värld genast möta upp med tre löpglada tjejer. Anna-Karin Lövgren, Sara Engholm och Birgitta Westman. Sara har saknats i höst, men nu är hon tillbaka igen. Kul!


På grillplatsen hittade vi denna frusna men vackra minnesbild av helgen som nyss passerat.

Inge Andersson var ansvarig för barnens/ungdomarnas träning denna kväll. Eftersom vädret var tämligen ogästvänligt låg man först lite lågt med detaljplanering.
Man började med en ljuslyktestafett på pulkakullen. Efter detta delades man in i 2 grupper  för löpning. 2 km och 5 km där målet var att man skulle hålla ett jämnt tempo. Det gick bra. Totalt var det 12 barn/ungdomar med och ledare var Inge Sussie och Emma.

Promenadgruppen bestod av Östen, Olle, Sven-Arne och Thomas. Östen drog i ett härligt tempo även om det knorrades lite längre ner i ledet. Olle var förresten ute på dagens fjärde promenad. Han gick nästan på övertid!

I övrigt var det framför allt löpning som bedrevs.

Vid fikat var det Erik Johansson och Hasse Käck som serverade för glatta livet. Trots att kvällen konkurrerade med Foppas come back så var det alltså knökfullt i stugan.

Efter lite pushning om anmälan till Höstfesten nästa lördag och anmälan till orienteringskursen som börjar kommande måndag var det så dags för kvällens begivenhet. Lasse Sivars filmvisning.

Lasse hade lämnat in sina smalfilmer till Svenska Filminstitutet i Grängesberg. Där hade de överförts till DVD. För föreningar är detta kostnadsfritt mot att Institutet sedan får förvara originalfilmerna på arkivvärdigt sätt.

Det var mycket nostalgi som passerade under 60 minuter. Filmen saknade ljud så det gällde för de församlade att förklara sekvenserna. Det var 50-, 60- och 70-talsscener. Skådespelare med de mest framträdande rollerna var nog Folke Björkman, Lasse Sivars, Bröderna Johansson, Per-Ove Jilsén, Åke Bertilsson, Olle Öhgren, Östen Eriksson och Sune Hammarin. De flesta av dessa var också på plats.
Mycket uppskattat och efter avslutad visning tackades Lasse med en varm applåd.

Min förhoppning är att en studiecirkel kan dras igång för att ännu bättre gå igenom filmen och annat material för att ännu bättre dokumentera detta material och kunna lägga speakerröst.

Sammanfattat en alldeles ovanligt trevlig torsdag. Parkeringen innehöll 28 bilar och någon cykel och totalt var det nog uppemot 70 personer på plats.

Adress

Avesta OK - Orientering Box 49 77421 Avesta

Kontakt

Tel: 0707865090 E-post: info.avestaok@gmail.com Swish: 123 196 15 31 Bankgiro: 5235-2424

Drivs med KlubbenOnline

Logga in