Headerbild

Monica och Bosse njuter av Hittaut

2023-04-28 i Allmänt

Prenumerera via:

RSS

Monica och Bosse Blomqvist ser verkligen fram mot årets Hittautsäsong. Monica brukar alltid komma med glada kommentarer då Hittaut nämns. Den här aktiviteten är något de gör tillsammans. Innan Hittaut startade var Naturpasset också ett intresse.

230428monicabosse.jpg

Bosse och Monica Blomqvist

Det är dags för en ny säsong av Hittaut. Monica och Bose Blomqvist är entusiastiska. Det enda som spökar är ett knä på Bosse, men de räknar med att ta lite mer lättillgängliga checkpoints till att börja med.

Det är nog Monica som är den drivande i själva orienterandet, men Bosse kompletterar henne.
Båda är väldigt idrottsintresserade och följer med stort intresse vad som händer inom den lokala idrotten.

Bosse har spelat fotboll som ung, men annars har det mest blivit ledarroller inom bollsporter. På frågan om hans erfarenheter inom orientering så gick han en kurs för vuxna i Krylbo OK:s regi då han träffat Monica, men sedan är det Naturpasset och Hittaut som gäller.

Monica är uppvuxen med idrott och friluftsliv. Rune och Elsie Carlsson var föräldrarna och båda var kända idrottsprofiler i trakten. Då Monica var liten bodde man t o m i Rembostugan där Rune var vaktmästare och medlem i Rembo IK. Flytten gick sedan till Tillfället och då blev det Brovallens IF som gällde. Där började också Monica orientera innan hon fortsatte i Krylbo OK. Vid Avesta OK:s DM-kavle 1968 var Monica med i ett Krylbolag bestående av mamma Elsie, syster Bibbi och Monica själv.

Naturintresse och friluftsliv har alltid legat henne varmt om hjärtat. Hon har ett gäng som brukar vara ute på vandring och lite äventyr. Hon har också ett stort intresse att återskapa Folkareleden.

Den ska nog vara ditåt, eller vad tror du Bosse

På frågan hur deras turer ser ut svarar man så här: Vi åker ut och tar ett antal checkpoints och är vi lite längre bort avslutar vi med en fikastund i skogen. Ibland har vi också barnbarn med. Roligt att göra något tillsammans! 
De tycker inte att de möter jättemånga som är ute, men ibland händer det. Alla sorter. En del springer träningsklädda och andra tar det i en helt annan takt.

Hittaut ger fantastiska naturuplevelser och motion liksom på köpet. Bosse berättar att han tycker det är meningslöst att bara gå ut och gå. - Det ger ju ingenting. Med Hittaut blir det annat. Det blir lite Skattjakt över det hela och man gläds varje gång man hittar rätt.


Vilken kontroll tar vi härnäst?

Då man fick årets karta i brevlådan var det bara att börja planeringen för året. Man gladdes åt två nya områden. Långgruvan och Långheden. Ett tips till Bosse kan vara att börja med Långheden som är en vänlig terräng för hans knä.

Där bor vi! Och vi har en checkpoint bara 30 m hemifrån. Tar vi den först?

Planeringen är i full gång. Jag tippar att de är ute redan på lördagen!

Adress

Avesta OK - Orientering Box 49 77421 Avesta

Kontakt

Tel: 0707865090 E-post: info.avestaok@gmail.com Swish: 123 196 15 31 Bankgiro: 5235-2424

Drivs med KlubbenOnline

Logga in