Headerbild

Avesta Propagandan avklarad, tack alla!

2023-08-22 i Allmänt

Det blev 2 fina orienteringstävlingar vid Näcktjärn. Ett litet målområde som visade sig bli riktigt gemytligt och som flera också nämnde som "årets finaste". Fin terräng men också väldigt tunglöpt pga högt blåbärsris och lite extra blöta myrar. Vädret var kanon på lördagen och på söndagen var det helt okej och så skönt att vi slapp regnet.

Många har lagt ner ett enormt arbete för att ro detta i hamn. Förberedande arbete av Erik med kartan, Ola med både karta och banor. Dagarna innan var det kontrollutsättning där flera var inblandade, Lars som löste allt med tävlingsadministrationen, Titti och Anna-Karin som plastat kartor mm.

Så kom själva tävlingen där allt skulle riggas upp. Robin såg till att SI-enheter kom ut (och in igen). Lars och expeditionsgänget tog emot direktanmälningar. Lena fixade parkeringen, Micke ordnade toa och el, Leif ryckte in och tog hand om starten. Assar var ny boss i markan, vilket funkade kanon. Thomas skötte snacket och Stefan G riggade ljudet. Pauline, Elenor och Elise fixade miniknatet, vilket de fick mycket beröm för. Maria fixade priser och Andreas delade ut dem. Vid målet bjöd Emma och Lennart på både vatten och svamputställning.

Ja det är verkligen mycket som ska fixas för att få till en tävling. På lördagen blev vi lite överrumplade över att så många anmälde sig tävlingsdagen. Ca 130 personer (hade hoppats på upp mot 100), det innebar att vissa banor tog slut och att Ola åkte hem och skrev ut fler - vilket innebar att en del fick vänta lite. På söndagen missades att sätta ut en enhet, sånt som inte får ske och som naturligtvis är jättetråkigt. 2 klasser drabbades (H21 och H60), de flesta löparna förstod fadäsen direkt och fortsatte banan. Än om detta förstås var lite tråkigt så tycker jag vi gjorde ett mycket bra arrangemang och kan vara mycket stolta över det. Så stort tack till alla funktionärer som avsatte sin dyrbara tid till tävlingarna - Bra gjort och stort tack!

På lördagen deltog 460 personer och på söndagen 291, tyvärr en minskning från föregående år. Trots detta är ändå dessa tävlingar väldigt viktiga för klubbens ekonomi. Förutom ekonomi handlar det ju också om att hjälpas åt att hålla ol-rörelsen igång.

Själv var jag tävlingsledare och jag hade inte mycket att göra då tävlingen pågick utan kunde mest glida omkring (ch så ska det ju vara om det funkar som man tänkt sig)

Stefan

Adress

Avesta OK - Orientering Box 49 77421 Avesta

Kontakt

Tel: 0707865090 E-post: info.avestaok@gmail.com Swish: 123 196 15 31 Bankgiro: 5235-2424

Drivs med KlubbenOnline

Logga in