Headerbild

Carolina Sandvik nominerad till Guldbagge!

2024-01-15 i Allmänt

I måndagens Guldbaggegala är Carolina Sandvik, dotter till Ann-Sofie och Thom Sandvik nominerad till pris. Carolina och systern Johanna hade en kort orienteringskarriär i AOK. Vi önskar henne lycka till!

Carolina Sandvik idag!

Carolina i AOK-dressen!

Carolina ombads att berätta lite om sin filmkarriär och även om orienteringskarriären:

Jag är sen 10 år tillbaka bosatt i Malmö och gör stop motion-animerade kortfilmer. Stop motion är en gammal filmteknik som bygger på upprepade tagningar av ett motiv som successivt flyttas. Mina filmer är klassiska dockanimationer. I alla fall tekniskt klassiska, själva dramaturgin förhåller jag mig ganska fritt till.

Orienteringen har nog satt sina spår. Jag tycker mycket om att titta på kartor och det händer att en löptur tas, men nuförtiden inte samtidigt. Orientering är inte helt olikt stop motion, som också är en solitär praktik i väntan på resultat. Det finns ingen annan än du själv som kan rädda dig där ute i skogen, eller i den nedsläckta källarateljén. Orienteringens fördelar är att den är något mer effektiv, då en bana klaras av relativt snabbt, men ett filmprojekt kan pågå i två år innan jag är i mål.

När du frågar om minnen från orienteringstiden är det första som dyker upp ett minne av när jag för första gången fick bryta, troligtvis som 14-åring. Enligt far min kan det ha varit Ornäs som fällde mig. Jag minns känslan av att vara totalt oförmögen att fatta vart jag skulle och höll in i det sista ut för att slippa lomma tillbaka skamsen och besegrad av skogen. Jag var så stolt över att ha klarat mig från att ge upp dittills, men det där var kanske början på slutet på min orienteringskarriär. Jag insåg att jag inte var bäst. 

Adress

Avesta OK - Orientering Box 49 77421 Avesta

Kontakt

Tel: 0707865090 E-post: info.avestaok@gmail.com Swish: 123 196 15 31 Bankgiro: 5235-2424

Drivs med KlubbenOnline

Logga in