Headerbild

Vi fick ta ett tungt farväl av Anders Älvegran

2024-01-30 i Allmänt

Anders Älvegran, AOK:are sedan barnsben, men de senaste åren verksam i Västerås SOK avled i december vid 57 års ålder efter ett mycket snabbt sjukdomsförlopp. I Björksta kyrka var det uppemot 200 personer som tog ett tungt avsked den 19 januari.

Vi har många fina minnen med Anders både i orienteringsskogen och i klubbarbetet. Anders flyttade tidigt till Västerås och blev kvar där. Tävlade ändå kvar här i Avesta först för AOK. Efter allianssamarbetet med Dalaporten blev han kvar där för att de sista åren vara verksam och tävla för Västerås SOK.
Förutom orienteringen var det framförallt bil- och motorintresset som låg honom varmt om hjärtat. Vi tänker framförallt på familjen med Camilla, Teodor, Stella och Angelina samt syskonen och föräldrarna Ing-Marie och Kurt.

Här skriver vännen Michel Engström om minnen med vännen Anders. Det finns säkert andra som också vill skriva några minnen. Gör det gärna!

Till minne av Anders
Mina tankar har gått till dig genom åren.
Har många fina minnen med dig både genom orienteringen och utanför.
Kommer ihåg när vi gick på gymnasiet och du kom i Epa traktorn. Någon helg på vintern åkte vi till folkparken i Kärrgruvan och även till Hedemora och Avesta.
Sedan blev det mc. 125 Honda twin.
Efter någon träning vid Tråbacken tävlade du och Hasse vem som var snabbast hem till Bengtsbo. Du på mc och Hasse i en orange Audi 100. Vem som vann vet jag inte men jag kommer ihåg att ni glömde syster Maria i Tråbacken .
På en orienteringstävling berättade du att du hade ont i ryggen men inte vad du gjort. Sedan kom det fram att du kört av vägen med mc på Rutoboleden i Skogsbo . Men det berättade du aldrig för Ing-Marie.
Och alla midsommarfiranden i Bengtsbo och sedan cykel till Brunnbäck. Det var tider det.
Eller Road trippen till 5 dagars i Schweiz med folkabussen. Du, Hasse, Ersson, Henke, Sussie och jag. Oj oj oj vad roligt vid hade.
Eller episoder med Hasses vita Ford Sierra. Sälenresan på vintern. Blev en bula i taket efter ett dikesbesök.
Åkte med er till Älgdrevet med den. Efter vi sprungit och skulle hem hittade Hasse inte nycklarna. Sedan kom han på att de var inlåsta i skuffen på bilen. Vi var klart sist från tävlingen.
Det finns så mycket minnen att berätta...

Mina tankar går till din familj i denna svåra stund.

Michael Engström

Adress

Avesta OK - Orientering Box 49 77421 Avesta

Kontakt

Tel: 0707865090 E-post: info.avestaok@gmail.com Swish: 123 196 15 31 Bankgiro: 5235-2424

Drivs med KlubbenOnline

Logga in