Headerbild

Femte träffen med orienteringsteknik genomförd

2024-03-10 i Allmänt

Prenumerera via:

RSS

Femte träffen genomfördes på måndagen. Erik Johansson tog idag hand om det hela medan Maria Strömberg höll i sista halvtimmen. Stefan var i klubbstugan och tog emot eventuellt hugade Hittautare. Tyvärr var det lite glest där.

Medel 3 km på Enens vårtävling 2023. Orange färg.


Vi jobbar bl a med genomgång av banor på livelox

En bild med förenkling. För den drivne orienteraren är den högra bilden det enda som behövs av kartbilden.

Träffen 4/5
Erik gick igenom den orangea banan från OK Enen. Vinnarens rutt kollades. Andeas Lindells rutt fick symbolisera att det fortfarande finns mycket att slipa på. Med Maria diskuterades sedan olika vägvalsmöjlightere.
Viktigt att tänka på att det inte finns några "riktiga" rätt elelr fel. Man tar det vägval man klarar av att genomföra.

På plats: Michael Blixt, Lisa Vikström Björklund, Jimmy Lövgren, Per Svensson, Marlene Engström, Sofia Fant, Markus Malmberg, Pauline Borger, Andeas Lindell och Hansi Kraus. Dessutom: Erik Johansson och Maria Strömberg.

Träffen 26/2
Den här torsdagen var det Stefan som höll i "utbildningen". Vägvalsmöjligheter gick igenom och genomgående handlade det om "sista säkra" och enkla vägval till den punkten. Till kommande måndag har också inbjudan gått ut till Hittautfolket, troligen 2 grupper då.

Träffen 19/2

Vi repeterade lite om olika termer inom orienteringen. Vägval, förenkling, plan, moment m m. Efter det körde en del vidare med liveloxbanor av framförallt gul nivå, medan Erik Johansson tog ett gäng för lite vägvalsfunderingar på orange nivå.

På plats: Michael Blixt, Lisa Vikström Björklund, Jimmy Lövgren, Anna Ericson, Peter Cedergren, Per Svensson, Marlene Engström, Jyrki Pitkälä. Dessutom: Thomas Nyberg, Erik Johansson och Maria Strömberg.

Träffen 12/2

Vi jobbade vidare, men repeterade också. Vi körde lite Livelox. Det blev lite för svåra banor märkte vi och dessutom ska färgerna i projektorn kalibreras till nästa gång.

På plats: Andreas Lindell, Michael Blixt, LisaVikström Björklund, Jimmy Lövgren, Josefin Cedergren, Anna Ericson, Peter Cedergren, Pauline Borger, Sofia Fant, Markus Malmberg, Per Svensson och Thomas Seidl. Dessutom: Thomas Nyberg, Stefan Nyberg och Maria Strömberg.
Träffen 5/2
På måndagskvällen var den första i en serie teknikträffar. Ett 10-tal mötte upp den första kvällen. En bra blandning med plats för många flera. Det hela är tänkt som en flerstegsraket. Februari, dessa teknikträffar. Mars, fortsättning och med ytterligare en satsning också på Hittaut-folket.

På plats hade vi: Andreas Lindell, Anna Forslund, Michael Blixt, Yvonne Eklund, Lisa Vikström Björklund, Jimmy Lövgren, Josefin Cedergren, Anna Ericson, Peter Cedergren och Thomas Seidl. Dessutom: Thomas Nyberg, Erik Johansson och Maria Strömberg.

På eftermiddagen fick jag detta meddelande från Thomas Seidl som är helt ny: Hej Thomas, är det okej att jag går med i teknikträning idag? Jag vet inte vilka färdigheter som omfattas av orange nivå, men jag gick med i natträningen förra veckan och gjorde lite hittaUt förra året och skulle vilja börja med orientering.

Det är precis sådana som han som vi hoppas locka till oss i klubben för att få en ny dimension på Hittaut.

Vi tänker satsa på att locka bl a flera Hittautare med dessa träffar från mars!

Vi hörde redan i går kväll att flera är intresserade. Hoppas vi får nya att "ta hand om".


Adress

Avesta OK - Orientering Box 49 77421 Avesta

Kontakt

Tel: 0707865090 E-post: info.avestaok@gmail.com Swish: 123 196 15 31 Bankgiro: 5235-2424

Drivs med KlubbenOnline

Logga in