Headerbild

Tråbacken har fått ett lyft!

2024-02-08 i Allmänt

Vi uppmanas att applådera för sjukvårdspersonalen kl 20 varje kväll. Jag tycker vi kan applådera dygnet runt åt AOK:s styrelse som jobbar envetet ofta ganska mycket i det tysta. I höstas installerades bergvärme och idag torsdag monterades solceller på motionsanläggningen.

Vårt mål har varit att få ner energikostnaderna, i och med att vi enbart haft el-uppvärmning har vår elkostnad blivit ordentligt betungande. Ändå klarade vi oss relativt bra när priserna skenade, detta tack vare låst avtal tom november 2023.

I höstas installerades bergvärme, en anläggning som vi räknar med ska sänka våra elkostnader markant. Den anläggningen finansierades till hälften av medel från Riksidrottsförbundet.

I våras kom nya kriterier från RF för att sänka kostnaderna på föreningsägda lokaler och då fanns möjlighet att söka bidrag för ända upp till 75% av kostnaden. Därför tog vi chansen att söka bidrag även för en solcellsanläggning. Den anläggningen har installerats under veckan och idag blev det klart. Nu ska bara Vattenfall godkänna installationen och sedan blir det väl närmare våren vi har någon nytta av den. Hade inte denna förmånliga bidragsmöjlighet funnits är det högst tveksamt om det varit värt det, men i det här läget kändes det rätt.

Nämnas ska också att Mattias Johansson har varit med och drivit båda dessa projekt, så all heder till honom.

En "rörig" bild på bergvärmeanslutningen.

Adress

Avesta OK - Orientering Box 49 77421 Avesta

Kontakt

Tel: 0707865090 E-post: info.avestaok@gmail.com Swish: 123 196 15 31 Bankgiro: 5235-2424

Drivs med KlubbenOnline

Logga in