Headerbild

Seniorkul i Tråbacken

2024-04-19 i Allmänt

På torsdagen besökte Seniorkul gänget Tråbacken för att få en inblick i orientering. 20-talet seniorer bänkade sig i aktivitetsrummet där Stefan berättade lite om klubben, Tråbacken, orientering, kartan och lite orienteringsteknik.

Sedan drog gänget iväg på kartpromenad mot elljusspåret, ledare på vägen var Ritva, Titti, Solveig, Lennart, Peter och Erik. En bit in på spåret fanns startpunkten och därifrån fick de orientera sig runt på en bana, med sportidentpinne. 3 olika varianter, alla runt elljusspåret med några små avstickare..

Efter målgång bjöds det på fika i klubbstugan där de också hade möjlighet att skriva ut sin tidsremsa. I samband med fikat visades också lite Livelox, dels en vinnande rutt från en Oringen etapp men också en rutt med mycket besvär till allas förnöjelse - alla springer inte spikrakt.

En mycket lyckad och trevlig dag där flera var intresserade av någon form av fortsättning. Så mycket möjligt att vi bjuder in till någon mer kartpromenad framöver.

Seniorkul är ett projekt som RF-Sisu bedriver för att få äldre att bli aktiva och träffa likasinnade. Denna "Idrottsskola" har haft 10 träffar med olika aktiviteter där den här var den sista. Ev blir det en repris i höst.

Adress

Avesta OK - Orientering Box 49 77421 Avesta

Kontakt

Tel: 0707865090 E-post: info.avestaok@gmail.com Swish: 123 196 15 31 Bankgiro: 5235-2424

Drivs med KlubbenOnline

Logga in