Headerbild

Nu finns plåtbrickor att montera

2022-11-07 i Allmänt

Nu har plåtbrickorna kommit och det går att börja skruva upp dessa. Så är du på hugget är det bara att köra på, men läs info och kolla på kartan nedan först.

Nu en markering i naturen. Monica och Lars Lundén blev först ut

221124spår.jpg

En pdf också
221124spår.pdf

Plåtbrickor och skruv finns i entrén, ska monteras omlott enligt bild och prototyp finns där. Längsta spåret högst upp, alltså grön, gul, röd, blå uppifrån. Skruvdragare med bits PH2 fungerar bra.

En del gamla stolpar har vi tänkt återanvända, runda kraftiga. På dessa kan det sitta gamla brickor kvar, därför kan det vara bra med hammare, kniv och hovtäng för att få bort dom. Ta gärna också med en enklare såg för ev röjning. Gamla stolpar ska tillbaka till Tråbacken. 

I några korsningar sitter en stolpe mitt i, på dessa ska skyltar upp, så inga markeringar på dessa.

Ibland har stolparna kommit tätare än vi tänkt men det är som det är och inte hela världen, känns något fel någonstans så justera.

Bra om vi kan ha lite dialog hur långt vi kommit på resp spår. 

För övrigt kvar att åtgärda: Efter 1 km där 2,5 km spåret viker höger sitter en stolpe mitt i korsningen där en skylt ska monteras senare, den måste vridas så flata sidan sitter mot stigen man kommer ifrån (Tråbacken).

Ner från Klössberget (15-spåret efter ca 9 km) behöver en del röjning ske över hygget, ev ska någon stolpe flyttas för enklare framkomlighet?

På 5 km spåret finns minst 4 broar som behöver åtgärdas. Bärstockarna verkar okej men "tvärbrädorna" måste ersättas mot nya, ca 1200 mm och total längd på 15-20 meter.

Efter Lillsjön finns en bro som även den behöver nya tvärbrädor, ca 2 meter ca 1200 bred.

I korsningen innan mossen efter Lillsjön där alterntiv väg ska skyltas ska stolpen spettas/släggas ner. Den som sitter in på alternativvägen kanske ska flyttas nån meter. På väge ner mot mossen kan det vara så att en stolpe fattas, lite osäker...

Vi har också börjat fundera över reflexer på stolparna, någon som har koll på något vettigt och väderbeständigt?

Skriv gärna en kommentar om du åtgärdar något av ovanstående. 

Adress

Avesta OK - Orientering Box 49 77421 Avesta

Kontakt

Tel: 0707865090 E-post: info.avestaok@gmail.com Swish: 123 196 15 31 Bankgiro: 5235-2424

Drivs med KlubbenOnline

Logga in