Headerbild

Nattflås - En artikel som inspirerar!

2021-10-21 i Allmänt

Prenumerera via:

RSS

Andreas Lindell, Stefan Gladh och Rikard Lindén kom nog som nybörjarföräldrar till Tråbacken i våras. Nu börjar dom ta för sig på egen hand. Här kan ni ta del av deras upplevelse av tisdagens natträning. Imponeras av dem!

Nattflås 2021-10-19

Vi samlades i grusgropen strax före utsatt tid. Ganska snart bestämde vi att vi skulle ta oss an uppgiften tillsammans. En 3-mannapatrull formades.

Efter lite kartpassning, ruttplanering, strategiupplägg och enklare kompassgenomgång gav sig så tre nybörjarpappor i väg i höstmörkret.

Första och andra kontrollen plockades utan problem. Jag som inte ens har koll på hur en kolbotten ser ut i dagsljus. Att kontroll 2 fanns i ett klapperstensfält blev uppenbart när vi väl stod där. Inte den lättaste terrängen att hålla balansen i.

Med gott mod och stort självförtroende tog vi ut kompassriktningen till kontroll 3. Inte alls lätt att hålla riktning när det var sluttande utför. Vi hamnade lite snett men lyckades hitta kontrollen utan större bekymmer.

Så var det dags för en längre sträcka, utan tydliga riktlinjer. Mot kontroll 4 med kompassen i högsta hugg. Vi lyckades dock passera kontrollen och komma fram till stigen innan vi insåg att detta skulle bli klurigt värre. Exakt var på stigen vi befann oss var svårt att lista ut, men vi började att arbeta oss tillbaka. Vi stötte på Leif som också var på jakt efter denna kontroll och tillsammans lyckades vi, på ett skallgångskedjeliknande sätt hitta kontrollen. Min uppfattning var att vi var mer ”vilse” än vad vi i själva verket var nu när vi tittar på rutten.

Med lätt stukat självförtroende samlade vi oss och lade upp en ny strategi. Nu skulle vi hålla utkik efter tydliga hållpunkter i terrängen. Vi tar oss i kompassriktningen över två stigar, ner för en slänt och fram till en kraftledningsstolpe. Nu har vi koll! Man kan säga att det var här det vände. Lugnt, fint och metodiskt tog vi oss fram och plockade kontroll efter kontroll.

Vi var lite oense efter kontroll 6, men som tur var stod Stefan på sig och vi hamnade klockrent rätt. Nu hade vi kraftledningen att navigera efter igen. Kontroll 7, 8 och 9 plockades hur enkelt som helst. Vi började fantisera om O-ringen och 25-manna. Ja, kanske t.om. världscupen. Det här är ju ingen konst alls!

När vi hade plockat 9:an stod vi inför ett val. Att vara trygga och navigera oss tillbaka till kraftledningen och attackera 10:an från stolpen eller att ta kompassriktning och gå rakt mot kontrollen. Vi valde att vara trygga och 10:an plockades med enkelhet. Mellan 10 och 11 hade vi fått sällskap av flera löpare och vi navigerade oss enkelt framåt och kontrollen togs utan svårigheter. Med raska steg tog vi oss mot målet.

Väl vid mål analyserade vi vår rutt tillsammans med Lars Lundén och fick lite tips på hur vi kan tänka och praktisera nästa gång. Mycket bra tips!

Hoppas vi får med oss fler föräldrar på kommande turer.

//Nattpapporna Andreas, Rikard och Stefan

Adress

Avesta OK - Orientering Box 49 77421 Avesta

Kontakt

Tel: 0707865090 E-post: info.avestaok@gmail.com Swish: 123 196 15 31 Bankgiro: 5235-2424

Drivs med KlubbenOnline

Logga in