Headerbild

Avestapropagandan - En solig historia

2021-08-24 i Allmänt

Prenumerera via:

RSS

Avestapropagandan genomfördes som dubbeltävling med lång- resp medel. Totalt blev det lite över 1100 anmälda. Det blev två dagar av tuff orientering i värme och med värme. Det gick inte att ta miste på att orienterarna trivdes i nästan normalläge.

Banorna som lagts av Ola Jernström bjöd på de klurigheter som ska vara. Lördagens långdistans bjöd på en hel del långsträckor som det ska vara på den här disciplinen. Medeldistansen hade en annan karaktär med riktnigsändringar och variation på sträcklängder.
Terrängen bjöd även på en hel del kupering trots det syddalaläget. Växtligheten är riklig i år så tungsprunget var det. Kilometertiderna över lag var längre än de brukar på de här breddgraderna.

Seniorelitsegrare på lördagen var Ella Olsson Hakarpspojkarna, men rötter i Grycksbo. Herrsegrare blev Erik FernlundTisaren, men också han har dalarötter, närmare från Hedemora.

På söndagen var det jämnare i klasserna. Kajsa Risby Kåre tog hem damklassen och Erik Hannrup Thor blev herrsegrare.

Söndagens tävling ingick i Dalarnas juniorcup och Dalacupen för ungdomar. De fick tävla lite i skymundan då vi inte hade högtalare eller nummerlappar. Dessutom saknades dusch och servering. Lite spartanskt, men folket såg ändå ut att trivas de två dagarna i Erik-Matsbo.

Adress

Avesta OK - Orientering Box 49 77421 Avesta

Kontakt

Tel: 0707865090 E-post: info.avestaok@gmail.com Swish: 123 196 15 31 Bankgiro: 5235-2424

Drivs med KlubbenOnline

Logga in