Headerbild

Wild Orienteering Kids 18 juli

2020-08-04 i Allmänt

Prenumerera via:

RSS

Lotta Rudh, Tindra Jernström och Fanny Enocksson arrangerade Orienteering Wild Kids med bravur den 18 juli. En mycket lyckad tillställning med bra uppslutning. Vi kör väl nästa år igen!?

Lördagen inleddes med lagindelning, 2 barn/ungdomslag (Spindlarna och Rävarna) och 2 vuxenlag (Vildsvinen och Skogssköldpaddorna).

Efter lagindelning och flaggmålning inleddes duellerna med "plattläggen" på grusplanen, vinnarna premierades med ett antal kottar. 

Sedan begav sig hela truppen (ca 35 personer) upp på berget vid torpet. Där var det stafettbana med SI-stämpling och kottletning. Turen gick sedan vidare till Trollstigen där kottar låg gömda och längst bort på den blev det ännu en stafett, nu gällde det att SI-stämpla med metspö.

Efter fikapausen gick gänget till Mässingsbruket där ny kottletning tog vid och i själva bruket blev det stafettduell genom att hämta vatten i bäcken och hälla i korta hängrännsbitar som hölls upp av lagmedlemmarna. När tillräckligt med vatten kommit i flaskan flöt en kork upp med en kod. Koden användes sedan till ett lås på en kista och i den fanns ett knepigt pussel vilket var något som barn/ ungdomslagen var vassast på.

På hemvägen gick gänget under stenbron och några forsar. Uppe på vägen fick lagen plocka av sig sina strumpor och vrida ur dem, här gällde att få ihop så mycket som möjligt i mätglaset.

Avslutningsvis blev det jaktstart på en hinderbana. Först skulle däck trasslas fram, sedan 4-manna skidåkning, världens svåraste mattetal skulle räknas ut för att få fram koden (Fredrik B var grym!) till kistorna. I dessa låg 4 ord som hade en gemensam nämnare och när den klarats ut var det pilkastning på ballonger. I en ballong fanns ett tändstål och med det skulle man sedan få till en eld för att poppa popcorn, den som först fick ett popcorn att poppa var vinnaren. Att få eld med tändstål var inte det lättaste, kanske var det bara Marlene som klarade det - övriga lag fick köra med tändstickor.

Det hela avslutades med lagfotografering. Fixartrion tackades och alla deltagarna var mycket nöjda efter en trevlig dag, lättsamma övningar/tävlingar som ibland innehöll mycket allvar!

Vi kör väl nästa år igen?

Stefan

 

Anmälda

Barn/ungdomar: Folke Jernberg, Signe Jernberg, Nova Jälmestedt, Ellen Sundblom 4 (mamma Fredrika), Malte Borgström, Svea Borgström, Smilla Engström (sover), Leiah Janhager (sover), Lowe Janhager ((troligen) 5 år), Elise Mattsson, Arvid Mattsson, Linnea Blixt, Louie Hardyson (6 år), Timea Löwdin 12 år, Nelly Cedergren 4 år (Anna Ericson).

Ungdomar: Noel Engström (alt vuxenlag), My Blixt (alt vuxenlag), Liv Norberg (alt vuxenlag).

Vuxna: Marlene Engström Jonas Engström, Ola Janhager, My Sandberg (troligen), Hansi Kraus, Maria Strömberg, Anna-Karin Lövgren.




(Även vuxna kids)

Med Avesta OK  -  LÖRDAG 18 JULI

En dag fullspäckad med aktiviteter och lagtävlingar som i Wild kids, med en orienteringstwist. Ungdomarna får möjligheten att sova över i militärtält!

För vem? För dig som är helt frisk och redo för ett äventyr utöver det vanliga. Har du någon frisk kompis? Anmäl och ta med hen också! Tänkt för barn och ungdomar från 3 år, men även vuxna är välkomna. Klubbens äldre ungdomar kan välja på att vara gruppledare med barnen, tävla i ungdomslag eller i vuxenlag. Kanske blir det några vuxenlag?!

Kostnad: Gratis!

När? Tråbacken 18/7 kl 13:00.

Utrustning: Oömma kläder efter väder. Ombyte för hela kroppen. Extra strumpor. Packlista för övernattning kommer snart på hemsidan.

Mat: Mätta barn är glada barn, därför vill vi att ni kommer med mat i magen. Mellanmål serveras mellan stationer och middag (korvgrillning) fås efter finalen. Sen säger vi tack och hej till de som inte sover över.

Övernattning: Alla barn som vill, får och kan klara sig utan förälder får sova kvar i militärtält. Beroende på hur många som vill sova kvar anpassas antalet tält för att hålla avståndet. Lotta, Tindra och Fanny tar hand om de sovande barnen. På kvällen blir det kvällsfika, spel, mys och lekar i massor. Frukost serveras kl 9:00 och sedan kan barnen hämtas kl 10:00.

Anmälan: Senast 16/7 som kommentar på hemsidan. Anmälan av deltagare ska innehålla namn, ålder, ev övernattning. Meddela om du som förälder måste följa efter ditt barn. Om inte: anmäl dig som deltagare. Tindra, Fanny och Lotta ordnar lagindelningen!

Vi ses!

Tindra, Lotta och Fanny

 

Adress

Avesta OK - Orientering Box 49 77421 Avesta

Kontakt

Tel: 0707865090 E-post: info.avestaok@gmail.com Swish: 123 196 15 31 Bankgiro: 5235-2424

Drivs med KlubbenOnline

Logga in