Headerbild

Naturpasset avslutades på måndagen - Uppemot 30 på plats!

2019-11-13 i Allmänt

Prenumerera via:

RSS

Årets Naturpass avslutades på måndagen med en hejdundrande kakbuffé. Uppemot 30 personer var på plats. Programmet som bjöds var ungefär som det brukar och den samlade skaran verkade nöjd.

Anna-Karin Lövgren, Naturpassgeneralska, med vinnarna Birgitta Westman, Christina Gohde och Lena Liljefors. Christina Gohde hade åkt ända från Västerås på kvällen!

Gästerna hälsades välkomna. Snabbt avhandlades årets Naturpass, såväl cykel som till fots. Man kunde konstatera att de församlade tycker att det är en bra nivå på Passen.

Så var det dags för Ola Janhager att visa hur man kan bli riktig "orienterare" på bara ett par månader. Genom Livelox kunde vi följa hans resa från 24 augusti då han och sambon My "jagades" ut på en första orientering i Olofsfors på ÖM1 (en öppen motionsbana av enklaste slag). Den följdes upp med ÖM3 (lite svårare, med kontroller en bit in i skogen) i Norberg. Då blev det en rejäl bom! Några veckor senare samma svårighet i Solvarbo. Då hade färdigheten höjts rejält. Innan säsongen var slut hanns det också med ÖM5 (rejäl svårighet) med gott resultat!
Det finns alltså gott om utmaningar att ta del av utom Naturpasset.

Så var det dags för ett av kvällens huvudnummer. Anna-Karins enorma kakbuffé som rönte stor uppskattning.

Enligt traditionen var det så dags för Thomas Nyberg att sjunga några visor. Det har också blivit tradition att en av dem är på rekommendation av Anna-Karin. Den här gången var det Björn&Bennys Beatrice som önskats.

Så det riktiga finalnumret. Prisutdelningen! Bara de som var på plats kunde vinna. Lena Liljefors tog hem förstapriset. De andra pristagarna var Birgitta Westman och Christina Gohde. Christina som kvällen till ära rest ända från Västerås.

Tyvärr kunde vi konstatera en liten nedgång i försäljningen. Den trenden borde vi kunna vända. Naturpasset är värt större uppmärksamhet.

En sak som jag faktiskt tror glömdes bort under kvällen var att utbringa ett jättetack till Anna-Karin för ett jättebra och uppskattat jobb!!

Det dignade kakfatet innan "plundringen"....

Adress

Avesta OK - Orientering Box 49 77421 Avesta

Kontakt

Tel: 0707865090 E-post: info.avestaok@gmail.com Swish: 123 196 15 31 Bankgiro: 5235-2424

Drivs med KlubbenOnline

Logga in