Headerbild

Välkommen till "vänliga" Avestapropagandan 24-25 augusti

2019-08-28 i Nyheter / Egna nyheter / Egna nyheter

Den anrika Avestapropagandan avgörs den 24-25 augusti i skogarna nordväst om Avesta. Vårt försök med fria starttider för två år sedan tillämpas nu "nästan" full ut. En tävlingsarena där allt finns inom bekvämt synhåll skapar trivsel! Välkomna!

Till anmälan

Lördag (långdistans)
https://eventor.orientering.se/Events/Show/21410

Söndag (medeldistans)
https://eventor.orientering.se/Events/Show/21411

Egenproducerad aptitretarvideo. Håll till godo!

https://www.youtube.com/watch?v=EIvxX_hVgJQ&feature=share&fbclid=IwAR2Kogm7SzQm9c0pHGHz4oo9oMkIwnD1igDO2obtKjF5USfX5829wDKrELA

 

Då ordinarie anmälan stängdes på söndagen var det 478 anmälda till lördagen och 399 till söndagen. Efteranmälan t o m onsdag. På tävlingsdagarna kan du dessutom anmäla dig i ÖM-klasser (öppna motionsklasser) och U-klasser (utvecklingsklasser för ungdom och dessutom Inskolning.
Alla möjligheter alltså.


På lördagen körs långdistans med "riktiga" långdistansbanor med rikliga vägvalsmöjligheter. Söndagens medeldistans bjuder på mer knixiga banor där riktningsförändringar och tempoväxlingar kommer att sättas på prov.

Det blir alltså fria starttider i alla klasser utom elit och lördagens HD 14-16 som är en deltävling i Dalacupen. Vi hoppas att det ska falla väl ut och göra att flera väljer att springa "klass" som annars avskräcks av spridda starttider i familjen.

Tävlingen arrangeras precis på länsgränsen Dalarna-Västmanland mellan Knallasbenning och Olofsfors. Terrängen som används har inte gjort det på ca 30 år och är ganska typisk terräng för trakten. Mera mellansvensk än Dalaterräng.

Letro Sport och Bagheera skogsoutlet kommer att finnas på plats! 

Husvagnar kan också placeras i anslutning till tävlingsarenan.

Kartan har ritats av Ola Jernström som också lagt medeldistansen. Långdistansbanorna har lars Lundén som "arkitekt".

Ordinarie anmälningstid går ut söndag 18 augusti och sedan finns möjlighet till efteranmälan fram till onsdagen.

Glöm inte att det förutom tävlingsklasserna finns öppna banor av alla längder och svårigheter. Där kan du föranmäla dig eller anmäla dig på tävlingsdagen!

Adress

Avesta OK - Orientering Box 49 77421 Avesta

Kontakt

Tel: 0707865090 E-post: info.avestaok@gmail.com Swish: 123 196 15 31 Bankgiro: 5235-2424

Drivs med KlubbenOnline

Logga in