Headerbild

Succéstart på - Orienteringskursen/Skogsleken - Fortsättning idag 15/4

2019-04-09 i Allmänt

Prenumerera via:

RSS

Det blev en mycket lyckad start för årets Orienteringskurs. Dessutom premiärkväll för Skogslek. Sammanlagt med barn, vuxna nybörjare, våra egna "fortsättare" föräldrar och ledare var vi över 50 personer på plats.

På ingressbilden ser vi Anna, Julia och My. Tre tjejer som verkade trivas denna första kurskväll.

Det hela började inne i aktivitetsrummet där Thomas mycket kortfattat introducerade till kursen. Lite speciellt är att det just i år är 100 år sedan den första riktiga orienteringen i stockholmstrakten.

Därefter var det dags att gå ut. Soligt, men kyligt, denna första kväll.

Orienteringskursen gick pang på med korta roliga banor inom synhåll från Tråbacken. Man fick direkt prova på att stämpla med SI-systemet. Här var det Maria, Thomas, Johan B och Sussie som hjälpte nybörjarna tillrätta. Denna första kväll var det 11 barn som verkade trivas och redan fattade en hel del.

Skogsleken hade premiärkväll. Här vänder vi oss till barn upp till ca 7 år. Tindra, Lotta och Fanny Enocksson tog hand om dem. Det lektes för fullt på ängen och i skogsdungen. Skogsleken får hitta sin form efterhand, men premiärkvällen verkade lyckad. Här var det 14 barn på plats.

Här har vi Skogsleken i aktion 

Vuxengruppen togs omhand av Erik Johansson. Denna första gång användes samma banor som Orienteringskursen. De vuxna kommer i fortsättningen att dra iväg på längre kartpromenader. 4 på plats denna första gång. Här hoppas vi att flera föräldrar ska "slita" sig från sina barn och förkovra sig på egen hand.

Våra Fortsättare, alltså ungdomar i klubben som ännu inte kommit så långt. Här var det Stefan som tog hand om dem för kvällen. Här var det 3 deltagare på premiären.

Då kvällens övningar var över samlades alla kring fikabordet där Maj-Britt och Nils-Erik skötte det hela. Anna-Karin hade också en viktig roll.

Nästa måndag kör vi vidare. Missade du första gången så går det bra att haka på då.

Kommentera gärna vilka som är på bilderna!



Adress

Avesta OK - Orientering Box 49 77421 Avesta

Kontakt

Tel: 0707865090 E-post: info.avestaok@gmail.com Swish: 123 196 15 31 Bankgiro: 5235-2424

Drivs med KlubbenOnline

Logga in