Headerbild

Slovakien 2019

2018-12-04 i Allmänt

Prenumerera via:

RSS

Just nu planeras för en bussresa till Slovakien nästa sommar. I samband med fikat i Tråbacken torsdag 6 december berättas mer, välkommen då. Vi kommer Warszawa på nervägen, sedan orienterar och turistar vi i Slovakien (Tatrabergen)

Start från Romme

Bussen utgår från Romme med påstigning efter vägen mot Nynäshamn. Där tar vi färjan som tar oss ända till Gdansk.

Warszawa 2 nätter

Färjan anländer vid 12-snåret och vi kör direkt mot Warszawa där vi checkar in på vårt vandrarhem vid 17-tiden. Där bor vi 2 nätter. Första förmiddagen väntar en svensktalande guidning, för de som vill.

OL-träning i Olkusz

Måndag morgon lämnar vi Warszawa och kör söderut mot Olkusz, en liten stad strax väster om Krakow. Där blir det ett kortare träningsstopp för de som vill prova på den polska skogen, och kanske få revansch i den gropiga terrängen vi mötte 2017. På kvällen blir det gemensam middag på hotellet där vi bor.

Orava slottet

Dagen därpå fortsätter vi över gränsen till Slovakien. Vid lunch når vi byn Oravsky Podzamok. Där ges tillfälle att besöka det gamla magnifika slottet Orava, där spelades filmen Nosferatu in en gång i tiden. När vi är nöjda kör vi vidare till Tatrabergen och byn Vysoke Tatry och checkar in på vårt pensionat.

Vi bor vid foten av Tatrabergen

På pensionatet kommer vi att bo 5 nätter och om vädret tillåter bör utsikten kunna vara som på fotot ovan. Boendet och tävlingarna ligger på ca 1000 meters höjd och i närområdet finns alla möjligheter att ”fjällvandra” eller ta liften upp på Tatrabergen, en topp på 2600 möh. Från boendet kan man också använda sig av en liten ”fjälljärnväg” som knyter samman byarna och staden Poprad där det bl.a finns vattenland.

Etapperna

Första dagen kör vi österut och i samband med den etappen kommer vi att prova på en ”trädtoppsgångbana”. Övriga etapper går västerut och i samband med fredagens etapp blir det troligen grottbesök och bad i varma källor. På lördagen är det både medeldistans och sprint och knappast plats och ork för ytterligare aktiviteter.

Snabb stopp i Krakow

Efter sista etappen på söndagen åker vi direkt till Krakow. En fantastisk stad men den här gången stannar vi bara över kvällen och natten. På morgonen åker vi direkt mot Gdansk där färjan lägger ut på kvällen. Åter Dalarna tisdag.

En garanterat minnesvärd resa som kommer att passa både barn o vuxna och även de som inte vill orientera.

 

Adress

Avesta OK - Orientering Box 49 77421 Avesta

Kontakt

Tel: 0707865090 E-post: info.avestaok@gmail.com Swish: 123 196 15 31 Bankgiro: 5235-2424

Drivs med KlubbenOnline

Logga in