Headerbild

Orienteringsresor 2018

2018-01-29 i Allmänt

Prenumerera via:

RSS

Efter att ha funderat en del och fått en del respons är nu siktet inställt på följande resor 2018; Tjeckien i påsk, Riga i augusti och Bornholm i oktober. Hör gärna av dig om synpunkter på resmål och upplägget på resorna. Kommentera gärna!

Alla resorna
Är helt i privat regi utan ekonomisk vinning. Planering sker i samråd med en del tidigare resenärer, men alla är naturligtvis varmt välkomna med förslag och idéer. Jag/ vi försöker alltid blanda orienteringarna med kultur, natur, historia och annat så att även de som inte vill orientera ska finna nöje i att följa med. Bussen körs av YTS-Trafik och för att göra det så behagligt som möjligt försöker vi alltid få till lämpliga stopp för bensträckare och mat. Ombord brukar det kunna bli någon tävling eller annat knep och knåp, dessutom finns alltid välförsett fikeri där kaffekokaren alltid är påslagen.

Hälsningar Stefan Nyberg Avesta OK

Speciellt för AOK:are
Klubben subventionerar ungdomar tom 20 år med 1000:- vid resa till Tjeckien och Riga. Dessutom står klubben för startavgiften för alla AOK:are till dessa resor.

Tjeckien påsken 28 mars-4 april

En favoritresa i repris. 3-dagars orientering i fantastisk sandstensterräng. På vägen ner gör vi ett stopp i Saxiska Schweiz, ett natursceneri utöver det vanliga, strax söder om Dresden. Vi kommer att bo på pensionat i Kokorin. Efter tävlingarna blir det 2 nätter i Prag, där vår vän Marcel guidar oss på svenska i centrala Prag. I Prag kommer vi att bo på vandrarhem alt hotell för de som önskar. På hemvägen stannar vi till i Berlin och får en guidning av Västerås födde Jessica, världens bästa guide? I båda riktningarna kommer vi att åka nattfärja mellan Trelleborg och Rostock.

Beroende på vilka som är intresserade kommer programmet att justeras för att passa alla så långt det är möjligt. Tidigare har vi besökt Terezienstadt, finns intresse gör vi det kanske igen eller så hittar vi på något annat eller helt enkelt hinner med lite mer av Prag. I både Prag och Berlin har vi fått kontakt med 2 fantastiska guider som vi kommer att använda oss av.

Prel program

Onsdag: Avresa Avesta prel 13,45 och Västerås 15. Färja Trelleborg-Rostock 00.45 (8 h körtid från Avesta, stopp Ödeshög samt några bensträckare)

Torsdag: Resa genom Tyskland till boendet i norra Tjeckien. Stopp i Saxiska Schweiz. (6 h buss med 2 ordentliga stopp).  Inkvartering pensionat Kokorin.

Fredag: Etapp 1 i 3-dagars orientering, ca 1000 deltagare.  (ca 30 min att köra) Gemensam middag pensionatet.

Lördag: Etapp 2. (ca 30 min bort) Besök i labyrintområde? BBQ på pensionatet

Söndag: Etapp 3, efteråt direkt mot Prag (ca 60 min) Ev något besöksmål på vägen

Måndag: Prag, svensktalande guidning för de som vill på fm. Gemensam middag.

Tisdag: Åker norrut med ca 6 h stopp i Berlin, med möjlighet till svensktalande guidning. (6 h körtid) Nattfärja till Trelleborg.

Onsdag: Åter Västerås ca 14.30, Avesta ca 15.30 Matstopp Jönköping (7 h körtid)

(Möjlighet finns att förlänga resan med en natt i Berlin, kommer då troligen hem ett dygn senare. Vad tycker du?)

Boendet: Troligen 3 nätter i pensionat och 2 nätter i Prag på hotell eller vandrarhem (i den mån det är möjligt försöker jag ordna 2-bädds alternativ till de som önskar detta.)

Priset: Är verkligen fördelaktigt i Tjeckien. Totalt kostade resan 4000:- för vuxna 2016 (lite billigare för barn o ungdomar), då ingick även en del måltider. Ser dock ut som de höjt priserna aningen, men ändå väldigt prisvärt.
 

Riga 4-11 augusti

Tankarna har länge funnits på att besöka någon av Balt-länderna och nu tänker vi starta med Lettland och Riga i samband med VM. Vi kommer att delta på 3-4 tävlingar och titta på ett par VM distanser. Siktet är att bo centralt i Riga, där kommer vi att få svensktalande guidning. Programmet är för övrigt lite oklart men som vanligt ska vi försöka få ihop intressanta dagar, både för orienterare och övriga.

Prel program med avresa lördag 4 augusti:

Lördag: Avresa Avesta 12.00, Västerås 13.00. Färjan lämnar Stockholm 17.00 Vi åker från Stockholm med färjan direkt till Riga.

Söndag: Ankommer Riga 11.00. Direkt till Etapp 2 (Etapp 2 av 6), 30 min öster Riga. Incheckning Riga. 17-18 avgörs sprint stafetten i centrala Riga.

Måndag: 9.00 guidning centrala Riga, på svenska.

Tisdag: Etapp 3, Adazi,  skogssprint 4 mil öster Riga. På em avgörs VM-medel i Sigulda, finns intresse?

Onsdag: Etapp 4, Sigulda, medeldistans,  7 mil öster Riga. Spa besök?

Torsdag: Stafett-VM Sigulda 13-17 med lite sightseeing där innan.

Fredag: Etapp 5, Kangari, medeldistans ca 3 mil SÖ Riga. 17.30 lämnar vi Riga

Lördag: Åter Stockholm 10.30, Västerås 12.30, Avesta 13,30


Prel program med avresa söndag 5 augusti:

Söndag: Avresa Avesta 12.00, Västerås 13.00. Färjan lämnar Stockholm 17.00 Vi åker från Stockholm med färjan direkt till Riga..

Måndag:  Ankommer Riga 11.00. Lunch o guidning på svenska. Incheckning Riga. .

Tisdag: Etapp 3, Adazi,  skogssprint 4 mil öster Riga. På em avgörs VM-medel i Sigulda, finns intresse?

Onsdag: Etapp 4, Sigulda, medeldistans,  7 mil öster Riga. Spa besök?

Torsdag: Stafett-VM Sigulda 13-17 med lLite sightseeing där innan.

Fredag: Etapp 5, Kangari, medeldistans ca 3 mil SÖ Riga. 17.30 lämnar vi Riga

Lördag: Åter Stockholm 10.30, Västerås 12.30, Avesta 13,30

 

Boendet: Alt avresa lördag innebär 6 nätter på vandrarhem alt hotell. Alt med avresa söndag innebär 5 nätter i Riga. I båda fallen bor vi i hytt på båten 2 nätter.  2-bädds alternativ ordnas för den som vill.

Priset: Har inte gjort någon riktig kalkyl men gissningsvis ca 4000:- för vuxen.

Bornholm 26-30 oktober (höstlovet)

2016 besökte vi Bornholm och deras Höst-open, nu kör vi en repris. 2-dagars tävling på Bornholm. Troligen boende i stugby eller liknande 2 nätter. Efteråt kör vi mot Köpenhamn där vi bor 2 nätter innan vi styr hemåt igen. Priset är ungefär 2500:-.

Adress

Avesta OK - Orientering Box 49 77421 Avesta

Kontakt

Tel: 0707865090 E-post: info.avestaok@gmail.com Swish: 123 196 15 31 Bankgiro: 5235-2424

Drivs med KlubbenOnline

Logga in