Headerbild

25-manna 2017 - Nu är summeringen nästan klar!

2017-10-18 i Allmänt

Prenumerera via:

RSS

Summeringen börjar äntligen närma sig slutet. Lite kompletteringar ska göras på växlingsplaceringar och lite tillsnyggning. Hjälp gärna till då jag inte har koll på prestationer. Och kom ihåg, jag vill bara väl!

Sara Rudh springer in på slutsträckan med Julia och Tindra med klubbvimpeln!!

Nu har jag äntligen satt igång att summera årets 25-manna. Det tar sin tid. Artikeln inleds med en fotoparad, du kanske har flera bilder. Under bilderna kommer mina personliga reflektioner om tävlingen och våra löpare. Ta inte illa upp om jag skriver något  du inte håller med om. Jag har absolut inget facit och många träffade jag bara innan start så det är svårt att ha en riktig bild.

Börjar med några mycket oglamourösa foton. I väntan på omstartslöparna. Nästan bara AOK kvar vid repet.Visserligen var de flesta andra klubbar klara, men en härlig uppslutning var det.


Vid repet


En otroligt trogen skara. Jag ska erkänna en sak. Då jag själv kämpade mot mål efter ca 90 min varav de flesta i rejäl väta, med immande glasögon, med sista halvtimmen i mörker, otroligt tunga trötta ben. Då jag möttes av denna hejande trogna skara drabbades jag också av en rejäl klump i halsen. Kanske också en kombination av att just detta 25-manna var en så viktig känslosam milstolpe för mig!



Här tas en av våra många hjältar, Ragnar Mellbin, emot. Kom inte och säg att han var ute i 3 timmar. Nej 2.51 var det!


Anna-Karin i laddartagen....


Anna-Karin Lövgren och Aino Leijon älskar verkligen 25-manna! Ett radarpar som ständigt har nya hyss i beredskap


Kim Norberg, Amanda Daniels och Liv Norberg. De ser ut att ha det riktigt mysigt. Sämre på eftermiddagen då regnet kom.


Systrarna laddar!


Marias krokiga tältpinne får symbolisera hennes dag i orienteringsskogen.


Riktigt skönt och avslappnat ser det ut


AOK-trupen var kanske den trognaste av alla vid upploppet


Här är det Julia och Malin Wanner som sköter protokollet


Dotter och mor, Liv och Assar, ser nöjda ut med dagen!


Julia Bäckström med Vincent. Julia räknar vi med att är med redan nästa år medan vi får vänta ytterligare på Vincent.


Oskar Karlsson på förstasträckan.....


och till slut en mycket trött Robin Olsson


Tindra Jernström sprang andra sträckan i förstalaget


Lalla Dickfors gjorde en krigarinsats. Tyvärr gjorde han illa ryggen då han dubblerade.


Även Leif Markfjärd dubblerade. Här på tredjesträckan......


några meter längre fram



Malin, Fredrik och Leffe


Rasmus Lindberg fick springa med de stora grabbarna på gubbsträckan. Han gjorde det med den äran!


Rasmus igen......


och igen. Han dubblerade också!


Damsträckan i förstalaget. Sussie Lindh, Aino Leijon, Julia Wanner och Frida Palm.


Johan Blixt fick först kämpa i bilköer och sedan på långa femte i andralaget.


Jimmy Lövgren gjorde ett samlopp med.....


Magnus Lindberg som ser ut att känna sig som en vinnare. Det var han också!


Stora framsteg har han tagit under året och det bästa är att det kommer mera!


Kim Norberg och Inge Andersson. Två kämpar på omstarten.



Fredrik Borgström lämnar över till Sara Rudh. Tänk att vi klarade oss utan omstart!


Sara på väg mot mål med Julia och Tindra med klubbvimpel efter!


Förberedelser för omstarten 16:10....


En härlig bild på hela vårt omstartsgäng. En hel elva var vi och tänk att alla ser glada ut också!

Lag 1

Sträcka 1  6,7 km Blå

Oskar Karlsson (48:39) Just nu saknar vi en naturlig förstasträckslöpare. Oskar tog sig ändå an uppgiften på ett bra sätt. Dryga 13 min efter täten. Oskar har goda utvecklingsmöjligheter. Mera orientering i tuff konkurrens behövs.

Växlingsplacering: 255


Sträcka 2  5,1 km Blå

Tindra Jernström (47:59) Tindra har haft en motig höstsäsong med en mycket segraden förkylning efter Polenresan. Orken har inte funnits där. Hon längtar nog efter en riktig uppbyggnadsperiod.

Växlingsplacering: 238 (255)  -17


Sträcka 3  4,1 km Röd Fantastiskt resultat! Här får man ha från H40 och upp t o m H16. Vi hade en H65, två H55 och 1 H14. Ändå plockade vi 45 placeringar!

Roland Warenius (35:28) Roland älskar verkligen inte att springa på 10 000-del, men ställer lojalt upp. Han kan verkligen stockholmsorientering och är dessutom otroligt orienteringssäker. Klockren prestation av denna första års H65:a.

Leif Markfjärd (36:00) Leif har orienterat väldigt lite i år. Bra kavlelöpare och riktigt bra prestation.

Lars-Åke Dickfors (37:32) Om jag inte missat något så blev det säsongspremiär för Lalla. Ryggproblem gör att det inte blir mycket orientering. Ändå ett stabilt lopp.

Rasmus Lindberg (41:30) Rasmus gjorde sitt andra 25-manna. Fick naturligtvis springa vit sträcka, men det kändes att han var mogen för större uppgifter. Troligen lite nervös i början, men repade mod och gjorde det riktigt bra. Rasmus behöver mycket mera orientering för att utvecklas rejält!

Växlingsplacering: 193 (238)  - 45 ("Glapp" i laget 6 min)


Sträcka 4  2,7 km Vit Här brukar det vara som mest nervöst att vara coach, men i år hade vi en ganska rutinerad uppställning på vit.

(4) Wictoria Turesson (37:57) Wictoria en återkommare, såna gillar jag. Skulle egentligen sprungit i andralaget, men Blixts satt fast i bilkö så omkastning blev nödvändig. Jag tror Wickan hade en rolig dag.

(1) Hedda Borgström (24:25) Hedda har gjort stora framsteg under sommar och höst, så här behövde man inte vara orolig. Snabbspringare!

(3) Ritva Kärkkäinen (28:06) Ritva är en mycket lojal stafettlöpare. Helt okay lopp.

(2) Liv Norberg (20:39) Liv är en som tagit riktigt stora kliv från i våras. Numera lugn och trygg. Riktigt snabbt lopp.

Växlingsplacering: 203 (193)  + 10 ("Glapp" i laget 14 min)

 

Sträcka 5  6,6 km Blå Även denna sträcka genomfördes mycket bra. Vår H55, Stefan, var snabbast i laget på dennna "seniorsträcka". Strålande insats också av Patrik Strandberg!

(1) Patrik Strandberg (53:08) Patrik är en riktig talang. Han har sprungit några öppna klasser och en enda tävling i "klass" för några veckor sedan. Att han skulle vara näst snabbast på sträckan var mycket otippat. Ett trumfkort till nästa år!?

(2) Peter Wiréhn (54:55) Peter skulle man önska att gav orienteringen en rejäl chans. I år har han varit med lite mera än vanligt. Orienteringssäker som få.

(3) Viktor Lundén (53:54) Synd att Viktor är med så lite. Konditionen är det inget fel på, men löpning och orientering skulle behöva en rejäl boost. Då har vi en riktigt bra H21:a.

(4) Stefan Nyberg (51:04) Steffe har gjort en riktigt riktigt bra höstsäsong. Bommar ytterst lite. Han berättade att han höll utkik efter Patrik mot slutet, han anade inte heller Patriks kanonlopp. 

Växlingsplacering: 165 (203)  - 38 ("Glapp" i laget 11 min)

 

Sträcka 6  4,1 km Röd Det kändes konstigt med damsträckan som sjättesträcka.Riktigt roligt att Frida Palm var med.

(3) Frida Palm (49:33) Jättekul att Frida var med. Det lät som 6 års bortovaro. För nya i klubben så är hon yngst av tre i en systerskara på tre, dotter till Solweig. Bra insats och kul tyckte hon det var också!

(2) Sussie Lindh (44:52) Alldeles för lite orientering blir det för Sussie. Hon tycker själv hon blivit mera orienteringssäker. Hur du tränar upp konditionen vet du!

(1) Aino Leijon (41:06) Aino gör klara framsteg år från år. Lägstanivån höjs. Snabbast i kvartetten!

(4) Julia Wanner (41:25) Helt okay lopp av Julia, som nu fick vara ankare på damsträckan. Här kan vi vänta rejäl utveckling efter incheckning på skid-OL gymnasiet.

Växlingsplacering: 163 (165)  - 2 ("Glapp" i laget 8 min)

 

Sträcka 7  4,9 km Blå

Fredrik Pettersson (53:34) Nu fick Fredrik debutera för AOK på 25-manna. Nära förra året, men migrän på sambon satte stopp. Helt okay lopp, bara att träna på!

Hans Älvegran (44:36) Tyvärr är Hans med alldeles för lite. Bra orientering. Här finns stora utvecklingsmöjligheter.

Niklas Söderlund (51:06) Det jag skrev om Hans här ovan stämmer också bra på Niklas.

Gustav Andersson (46:33) Jätteroligt att ha Gustav med igen. Antar att träningen som småbarnsförälder varit lite si och så. Med rejäl träning under vintern kan vi säkert räkna med något helt annat till våren! Eler hur Gustav!?

Växlingsplacering: 166 (163)  + 3 ("Glapp" i laget 7 min)

 

Sträcka 23  3,3 km Orange

Malin Wanner (37:05) Knäskada sätter stopp för mer orienterande för Malin, men hon syns på många promenader så jag hoppas hon har något i kikaren....

Växlingsplacering: 172 (166)  + 6

 

Sträcka 24  8,2 km Blå

Fredrik Borgström (1.09:40) Kanske den mest löpstarka i hela laget. Har gjort riktigt fina "omstarter", men nu var det ett annat läge. Lite press för att eventuellt slippa omstart och inte mycket folk runt om. Det började dåligt med att kompassen blev kvar i överdragen som lämnats till Malin. Fick springa ifatt den och sedan iväg. Riktigt bra gjort och klarade omstarten med ett par minuters marginal. Mycket övertygande. 

Växlingsplacering: 174 (172)  + 2

 

Sträcka 25  5,9 km Blå

Sara Rudh (1:00:55) Sara har blivit något av en specialist på att utnyttja folk i skogen på bästa sätt. Här hade hon tydligen en lagom klunga att manövrera i. Sara orienterar alldeles för lite. Stora utvecklingsmöjligheter!

Slutplacering: 166 (174) - 8

 

Lag 2 (AOK, Rembo IK, Täby)

Sträcka 1  6,7 km Blå

Robin Olsson (2:00:54) En mardrömsstart för Robin. Många tankar genom coachens huvud under sista timmen. Glädjande kom till slut ändå en mycket trött Robin på upploppet. Coach tar åt sig en hel del. Helt enkelt för dåliga instruktioner om nyttan att ta hjälp av folk i skogen.

Växlingsplacering: 374


Sträcka 2  5,1 km Blå

Maria Strömberg (1.45:52) Maria brukar vanligtvis vara säkerheten själv, men här blev det snedtändning redan till första kontrollen. Hon bjuder på sig själv på livelox! Maria hade nog en oro i sig då hon snabbt skulle hem till syster Emmas bröllop. Det blev raskt in i bilen efter loppet. Maria är den första att intresseanmäla till 2018 års 25-manna!

Växlingsplacering: 373 (374)  -1


Sträcka 3  4,1 km Röd Fantastiskt resultat! Här får man ha från H40 och upp t o m H16. Vi hade en H65, två H55 och 1 H14. Ändå plockade vi 45 placeringar!

Lennart Lundgren (44:17) Lennart fick nog den kortaste sträckan hittills på 25-manna. Han blev också en trendvändare då han "seglade" in som först i kvartetten och på ett mycket övertygande sätt. Ditt bästa lopp Lennart?

Marina Dickfors (1:08:06) Väldigt lite orientering i år. Inget succélopp, men roligt att hon var med. Mera orientering = Bättre resultat! Enkel matematik.

Elisabeth Assarsson (53:12) Helt okay lopp av Assar. En hel del orientering har det blivit under året. Hoppas på ännu mera nästa säsong.

Bo-Göran Karlsson (54:03) Bo-Görans första fråga på morgonen var om vi hade reserver eftersom hans hals signalerade återbud. Kom överens med coachen om att promenara banan välklädd. Resultatet skvallrar om annat. Helt okay lopp även om du varit frisk!

Växlingsplacering: 366 (373)  - 7 ("Glapp" i laget 23 min)


Sträcka 4  2,7 km Vit 

(3) My Blixt (45:52) Blixtarna fastnade i bilkö så det fick bli en omkastning. Att det blev lite missar är inte konstigt med störd uppladdning och oro i kroppen.

(2) Viktoria Hedenlund (35:01) En glad inhoppare från Täby OK. Hela familjen var i AOK för några år sedan. Alla AOK:are hade bra disciplin och kom i god tid till växlingsfållan, men ingen slog Viktoria. Hon var på plats t om innan Maria gått ut på andra sträckan. Gjorde coachen sällskap i fållan och fick även rycka in som assisterande. Heders Viktoria. Bra lopp också!

(1) (Rasmus Lindberg) (18:55) Här hade vi dagens första dubblering. Rasmus gjorde det med glädje och dessutom mycket bra!!

(4) (Lalla Dickfors) (36:15) Lalla blev nästa dubblering. Coach mådde inte bra då Lalla dröjde. Visste att det inte handlade om bom utan kroppen. En rejält otrevlig sättning i ryggen gjorde att det bara var att ta sig i mål. Heders ändå Lalla!

Växlingsplacering: 346 (366)  - 20 ("Glapp" i laget 31 min)

 

Sträcka 5  6,6 km Blå Här kände coachen att de flesta fick uppgifter i tyngsta och svåraste laget. Dock inget knotande!

(2) Jimmy Lövgren (2:13:00) Jättekul att få Jimmy med. Han kände sig lite osäker och väntade in Magnus för smakörning på varandras kontroller. Klokt! Nästa år kör du ensam Jimmy! Bara att träna på.

(3) Magnus Lindberg (1:58:03) Magnus har gjort stora framsteg under året och har tagit sig rejält både i löpning och orientering. Nästa år är det helt anturligt att ha Magnus på den här sträckan!

(1) Johan Blixt (1:45:13) Johan hann lugna ner sig lite efter kösittandet. Ett okay lopp. Johan är tålig så det här loppet i ganska tung terräng var inget märkvärdigt.

(4) Ragnar Mellbin (2:51:44) En av dagens riktiga hjältar! Lite motionsorienteringar under året på ganska låg nivå. Ragnar är en riktigt duktig löpare också i terrängen. Ragnar var noga med att poängtera att det inte handlade om 3 timmars löpning. Nästa år blir den här sträckan en ren munsbit. Verklig kämpe!

Växlingsplacering: 322 (346)  - 24 ("Glapp" i laget 73 min)

 

Sträcka 6  4,1 km Röd Hela sträckan på omstart! Förutom Anna-Karin bestod kvartetten av nästintill säsongsdebuterande damer. Här finns mycket mer att hämta!

Kim Norberg (1:07:39) Ett riktigt bra lopp trots inga orienteringsförberedelser under året. Ge det en chans Kim!

Amanda Daniels (53:50) Amanda och coach hade kontakt hela sista veckan. Rejäl förkylning. Eftersom vi saknade reserver ställde Amanda upp på villkor att hon fick gå runt banan. Det gjorde hon med besked. Snabbast i kvartetten! Och en sak till, jag såg Amanda försvinna ganska raskt i omstarten. Visserligen långa ben, men hon sprang!

Yvonne Eklund (59:26) Vad jag vet var det säsongsdebut också för Yvonne. En krånglande kropp har hindrat orientering. Hoppas det här loppet gav mersmak!

Anna-Karin Lövgren (1:00:00) Som vanligt stabilt lopp. Hade vi haft en tävling om närmast timmen ser alla vem som vunnit.

Växlingsplacering: 315 (322)  - 7 ("Glapp" i laget ?? min)

 

Sträcka 7  4,9 km Blå

Harald Hedenlund, Täby (1:36:33) Harald ryckte in och hjälpte oss. Frågade coachen till råds på väg mot första kontrollen. Coach visade fel, men rättade till det. Bra krigat!

Ellinor Hellrup (2???) Ellinor har gjort stora framsteg under sin första säsong. Här fick hon en tuff uppgift. Bana i överkant vad hon sprungit och ett mörker som trängde sig på i regnet. Då Ellinor kommer till näst sista är enheterna borttagna! Här råder delade meningar om hon var där i tid eller inte. Ellinor kände sig som en som förstört för laget. För mig är hon en av dagens största hjältar om inte den allra största!!

Thomas Nyberg (1:32:05) Säsongsdebut! Ett av målen direkt efter operationen i februari var att kunna vara med på 25-manna. Åtminstone som coach, men i andra hand som deltagare. Det lyckades! Dock är det så att en ganska stel kropp blir överstel efter en dags coachande. Orienteringsfärdigheterna verkar också ta stryk av hjärnbryderierna vid coachningen. Det blev också en tuff kamp med igenimmade glasögon i regn och mörker. En av dagens vinnare!

Inge Andersson, Rembo (1:07:38) Inge gnällde före start om att knäna skulle amputeras och lite annat. Ett helt okay lopp med de förutsättningarna.

Sträcka 23  3,3 km Orange

Solweig Palm (43:34) Solweig var nervös för omstarten. Jag trodde hon upplevt det mesta. Det blev ändå ett riktigt bra lopp. Också en av de stora vinnarna!

Växlingsplacering: ??

 

Sträcka 24  8,2 km Blå

(Leif Markfjärd) (1:36:25) Leif brukar vara villig att köra flera sträckor. Den här gången blev det dock jobbigt i mörkret. Härlig inställning!

Växlingsplacering: ??

 

Sträcka 25  5,9 km Blå

Lena Liljefors (1:29:51) Lena är en riktig krigare. Kanske vår mesta orienterare för tillfället i konkurrens med Östen. Mörkt och blött här också!

Slutplacering: ??

Adress

Avesta OK - Orientering Box 49 77421 Avesta

Kontakt

Tel: 0707865090 E-post: info.avestaok@gmail.com Swish: 123 196 15 31 Bankgiro: 5235-2424

Drivs med KlubbenOnline

Logga in