Headerbild

Sebastian Aldén vann premiären av Bruksleden marathon!

2017-08-06 i Allmänt

Prenumerera via:

RSS

Sebastian Aldén ny i AOK-dressen i år premiärvann Bruksleden Marathon i Fagersta på lördagen. En mycket stark prestation. Mattias Änstgård var tredje man efter att han gått in i väggen mot slutet.

Mattias Änstgård om loppet
Sebastian Aldén imponerade stort idag när Fagersta OK arrangerade Bruksleden Terrängmaraton. Sebastian valde att tävla i ”Helan”, alltså 42 km. Banan var riktigt tufft kuperad och många partier av banan bestod av små stigar. ”Sebban” var hela tiden med längst fram förutom vid en felspringning vid 13 kilometers löpning. Klubbkamraten Mattias Änstgård och Sebastian löpte dock ganska snabbt upp i ledning igen. Men Mattias gick in i den berömda väggen med milen kvar på loppet och efter det kunde Sebastian defilera hem segern på tiden 3.58.07. En riktigt stark prestation från en löpare som går från klarhet till klarhet.

Sebastian Aldéns egna ord
Mycket tuffare bana än vad jag är van med. Det var minst 4 tuffa stigningar vad jag minns och väldigt stenigt på många ställen. Lite dåligt pilat på några ställen, jag och två till lyckades springa fel rejält på ett ställe så vi fick jaga ikapp vid ca 13-14 km och slösa onödig energi. Kände mig oförskämt fräsch 
hela vägen så träningen har väl gett utdelning. Legat på ca 8-11 mil i veckan. Mål i fortsättningen är väl att träna på som vanligt. Skulle springa fjällmaran och Lidingö härnäst men det blir långbana speedway de helgerna istället. Så något 10 km lopp får det bli istället närmsta framtiden sen får vi se. 🙂 målet är att fortsätta utveckla löpningen o bli starkare o snabbare.

Adress

Avesta OK - Orientering Box 49 77421 Avesta

Kontakt

Tel: 0707865090 E-post: info.avestaok@gmail.com Swish: 123 196 15 31 Bankgiro: 5235-2424

Drivs med KlubbenOnline

Logga in