Headerbild

Engelbrektstafetten - Seger för AOK

2017-07-02 i Allmänt

Prenumerera via:

RSS

En härlig insats av grabbarna i laget på Engelbrektstafetten. Seger efter många försök då det varit nära. Gedigen insats från start till mål. Mattias Änstgård berättar hela vägen från start till mål. Han var f ö på pallen också på fredagen.

Det vinnande laget med fr v Ronny Wedin, Mikael Nykvist, Sebastian Aldén, Jacob Söderqvist och Mattias Änstgård.

http://www.norbergsok.se/Klubbrum/Engelbrektsommar/Resultat/

 

Seger i Engelbrektsstafetten (lördag)
Idag visade Avesta OK Löpning upp en gedigen arbetsinsats i ett soldränkt Norberg. Hemlingby som visade sig skulle vara hotet för dagen kastade ut det starkaste kortet på första sträckan och växlade sekunden före Avesta OKs Mattias Änstgård efter 5 kilometer. Men sedan tog Jacob Söderqvist över på andra sträckan och kunde där rycka åt sig en rejäl ledning. Sedan när Sebastian Aldén tog över på tredje så visade han upp en mycket imponerande löpning och AOK var i trygg ledning även efter tre sträckor. Mikael Nykvist löpte fjärde sträckan och hade full koll på situationen. Hemlingby var fortfarande på betryggande avstånd när Micke växlade över till Ronny Wedin på sista sträckan. När sedan en formstark Ronny Wedin fick gå ut i en klar ledning inför sista sträckan kändes det avgjort. Ronny stod för en stabil insats och kunde enkelt löpa hem segern helt ohotad.
Totalt sett en bra insats även om värmen gjorde att de riktigt bra tiderna uteblev. Men man gjorde vad som krävdes och idag sattes man inte riktigt på prov heller. Men kul att få visa upp för publiken i Norberg att AOK inte bara är en anrik orienteringsklubb utan också har en bra löpsektion :)
Laget: Mattias Änstgård, Jacob Söderqvist, Sebastian Aldén, Mikael Nykvist, Ronny Wedin.

Mattias Änstgård

 

Tredjeplats på Engelbrekt (fredag)
Det var ett starkare startfält på Engelbrektsfemman än på några år. Ikväll lyckades jag knipa en tredjeplats på personbästa 16.55. Kul med pallplats i år igen men viktigast var att jag fick ett kvitto att min utvecklingskurva fortsätter att gå åt rätt håll. Förra året sprang jag sträckan på 17.18. Gläds också med Ronny Wedin som sprang in som fyra, även han under 17 min och därmed personbästa. Nu får vi ladda om för stafett med AOK imorrn :)

(Tyvärr arrangörsmiss med tidtagningen vilket gjorde att den officiella resultatlistan visar lite felaktigt och samtliga löpare fått sämre tid..)

Mattias Änstgård


Mattias Änstgård och Ronny Wedin på fredagen


Där fanns också Malte och Fredrik Borgström. Malte nöjd Knatteloppsdeltagare och Fredrik gjorde det bra på 10 km.


På fredagen var också Elsa och Freja Ekeberg med i knatteloppet


Elsa in action.....


och Freja.

Adress

Avesta OK - Orientering Box 49 77421 Avesta

Kontakt

Tel: 0707865090 E-post: info.avestaok@gmail.com Swish: 123 196 15 31 Bankgiro: 5235-2424

Drivs med KlubbenOnline

Logga in