Headerbild

Karnevalsloppet tävlingsklasserna

2017-06-09 i Karnevalsloppet / Karnevalsloppet

Karnevalsloppet är en stor folkfest på Avestas gator, men vi får inte glömma tävlingsklasserna. I år var det riktigt bra klass, särskilt bland herrarna där banrekordet från 2009 rök all världens väg. Robel Fsiha svarade för det!

På ingressbilden stormar Robel Fsiha mot målet!


Dampallen med Annika Löfström högst upp, tvåa Sofi Däumichen och trea Karolina Yngvesson

Damerna
Annika Löfström Hemlingby LK tog sin tredje raka seger i damklassen. En duktig skidåkerska med en tredjeplats på Vasalopet som främsta merit berättade att hon satsar mer och mer på löpning.
Tvåa var Dalaportens Sofi Däumichen, bra lopp men på behörigt avstånd till segrarinnan. Sofi är en mycket löpglad tvåbarnsmamma.
Unga Karolina Yngvesson Rembo IK gladde med sin tredjeplats. Hon är framförallt en skidtjej.


"Herrpallen" med fr v Merih Hagos, Robel Fsiha, Anders Dahl, Henrik Löfås och Per Wiréhn.

Herrarna
Robel Fsiha, 21 åring från Spårvägen FK gjorde en riktig uppvisning. Redan vid första passeringen hade han i princip avgjort. Robel är verkligen ingen dussinlöpare. 18:e plats på Göteborgsvarvet med 1.07.52 för ett par veckor sedan, det innebar en femteplats på SM i Halvmarathon. Henrik Löfås banrekord fick en rejäl putsning till 23:33.
På andra plats kom Merih Hagos Eskilstuna Friidrott som kom från Eritrea till Avesta 2014 som 15:åring. Där provade han på fotboll i Avesta AIK (han älskar fotboll). Han kom också till Avesta OK:s löpträningar. Talangen syntes! Nu har han utvecklats till en stor löpartalang och var 33:e man på Göteborgsvarvet.
Anders Dahl Högbo AIK på tredjeplats är ett unikum. Han har varit med på Karnevalsloppet nästan varje år sedan tidigt 90-tal. Han har stått på alla platser på prispallen. 53 år nu, men evigt ung tycks det!
Henrik Löfås med rötterna i Gustafs men tävlande för Upsala IF i löpsammanhang men också duktig orienterare i OK Linné sprang in som god fyra. Löper nu för löpglädjen och verkade inte missnöjd med förlusten av banrekordet.
På femte plas kom, för mig överraskande, Per Wiréhn Rindal IL i Norge, men med rötterna i Bjurfors! Jag har betraktat Per som framförallt orienterare, men här visade han goda väglöparegenskaper.Elsa Kaipe, flickungdomssegrarinnan mot mål


Lucas Wanner Avesta OK tog hem pojkarnas ungdomsklass


Tjejpallen fr v Tea Sandberg, Elsa Kaipe och Liv Norberg


Pojkpallen med Ossy Nylander och Lucas Wanner. Trean Max Johansson var tyvärr inte på plats.

Adress

Avesta OK - Orientering Box 49 77421 Avesta

Kontakt

Tel: 0707865090 E-post: info.avestaok@gmail.com Swish: 123 196 15 31 Bankgiro: 5235-2424

Drivs med KlubbenOnline

Logga in