Headerbild

Förhandssnack med deltagare och annat inför loppet

2017-05-26 i Karnevalsloppet / Karnevalsloppet

Prenumerera via:

RSS

Här har vi lite presentationer och förhandssnack med deltagare och kanske lite annat. Bläddra ner och se vad som döljer sig.....

Merih Hagos anmälde sig på söndagen - 19:årig talang

Karnevalsloppets foto.
Bilden t v är från Göteborgsvarvet. Merih till vänster och segraren i mitten2015 dök det upp en 17:årig eritrean på våra löpkvällar. Att han hade talang var lätt att se. Nu går löpkarriären spikrakt uppåt. Han var nyligen 33:a på Göteborgsvarvet. Det hade en särskild historia då han veckan innan var tvungen att springa en halvmara för att kvala in till Göteborgsvarvets SM-klass. Två halvmaror på en vecka är absolut inte optimalt för en 19:åring. 

Förra året sprang Merih in som överlägsen segrare på 5 km med tidtagning. Inte nog med det han hade också oljefatet med sig! 

Att AOK:hjärtana slår lite extra för Merih är självklart. Det var hos oss han började sin karriär som löpare.

Här berättar Merih om sig själv, sina meriter och sina drömmar: Jag är 19 år och kommer från Eritrea. Jag kom till Sverige 9:e juni 2014 och jag hamnade i en familj i Avesta. Två månader senare började jag spela fotboll med Avesta AIK. Jag älskar fotboll. Mitt första lopp var Karnevalsloppet 2015. Eftersom jag vann min klass(måste varit 5 km utan tidtagning) förstod jag att jag hade bra talang. 
Därför började jag med friidrott i Falu IK. Nu bor jag i Eskilstuna och tävlar för Eskilstuna Friidrott. Jag har tävlat mycket under året och vunnit flera lopp. Men mina bästa placeringar är 2:a på terräng SM i P19 och jag kom på 33:e på Göteborgsvarvet, det betyder att jag kom på 19:e plats på SM Halvmaran. Förra sommaren kom jag också på 4:e plats på 2000 m hinder i P19 SM. Jag går i skolan och försöker mig lära svenska och samtidigt tränar jag mycket. Jag siktar på att springa i Svenska landslaget.

Vi håller tummarna för Merih i Karnevalsloppet!

Karnevalsloppets foto.

Merih och tävlingsledare Stefan Nyberg vid Tråbacken i augusti 2015

Banrekordhållaren Henrik Löfås kommer till loppet - inga rekordambitioner  Publicerad 26/5

Henrik Löfås som satte banrekord i herrklassen 2009 med 24.46 kommer till årets lopp. Han hälsar: Formen är inte vad den har varit. Banrekord är inte att fundera på, tyvärr. I dagsläget är jag nog glad om jag tar mig under 26 min. Har inga elitambitioner längre utan springer bara för egen skull nu.
Vi ska nog ändå hålla ett öga på Henrik på fredagen.

Lennart Trollvads foto.

Markusskolan satsar på Karnevalsloppet        Publicerad 25/5

Idrottsläraren Petra Lidström rapporterar om särskilda Karnevalsloppsträningar som genomförts:

Markusskolans IF har två fredagar tränat löpning inför Karnevalsloppet. Fredagen den 12/5 var vi vid gångbanorna bakom Metropoolen och sprang. Det deltog 30 barn i åldrarna 7-11 år. Ledare från Skol IF var jag, Andreas och Vesna.

Fredagen den 19/5 sprang vi intervaller i Karlbergsparken och då deltog 13 barn i åldern 7-11 år. Ledare jag, Andreas och Lisa.

Ett härligt initiativ och vi önskar dem lycka till på loppet.

Karnevalsloppets foto.


Karnevalsloppets foto.

 

Maria och Katta, barndomsvänner som vänder hem för årets Karnevalslopp   Publicerad 24/5

Maria Älvegran, Hässelby och Katarina Berglund, Spånga är två barndomsvänner från Folkärna som vänder hemåt för årets Karnevalslopp. De springer 5 km med tidtagning. På frågan om vad man förväntar sig svarar Maria: - Japp ska bli kul, dock tror jag inte det blir den bästa tiden, men det ju inte det viktigaste.

Följ Marias och Kattas exempel och stråla samman i Karnevalsloppet fredag 2 juni i Avesta.

Karnevalsloppets foto.

Adress

Avesta OK - Orientering Box 49 77421 Avesta

Kontakt

Tel: 0707865090 E-post: info.avestaok@gmail.com Swish: 123 196 15 31 Bankgiro: 5235-2424

Drivs med KlubbenOnline

Logga in