Headerbild

Tråbackstorsdag 27/10 - Hoppas på minst 40 även denna vecka!

2016-10-03 i Allmänt

Prenumerera via:

RSS

Tråbackstorsdag för alla från kl 18 (träningsklara) för alla utom promenadgruppen (17:10). Checkpointlöpning för alla (närmare förklaring nedan). Naturligtvis kan du träna på egen hand eller egna konstellationer. Kanske bara bastu och fika.

Sussie, My och Viktor kommer säkert på torsdagen

Tråbackstorsdagar

Starttiden är kl 18 (träningsklara) för alla utom promenadgruppen, kom lite innan så du hinner byta om. Det är bara promenadgruppen som startar tidigare.
Har du inte pannlampa så skaffa, det finns några att låna i Tråbacken!
Reflexvästar finns i förrådet. Obligatoriskt om du ska vara bara i närheten av en väg!

Promenadgruppen Gruppen drar iväg ca 17:10. Den har tunnats ut lite och vill gärna ha utökning. Underlaget brukar vara en blandning av stig och väg innan snön och halkan kommer då blir det bara väg.

Checkpointlöpning (nu även för ungdomarna) Löpning i grupp med lampa och karta och en ny rutt varje torsdag. Olika längder: Huvudbanan ca 10 km, med förkortningsvariant ca 6 km. Dessutom kortare varianter lämpliga för ungdomar ca 4,5 km med avkortning till ca 3 km (ledare blir med). Här kan alla vara med, orienteringsfärdigheter krävs inte alls, men kan naturligtvis vara en bra ingång till sporten.

Maria Strömberg är "flockledare" på 4 km, på avkortade 3 km behövs en ersättare för Thomas som jobbar vid fikat.
Toppen om flera vill vara med och vara "flockledare" i olika tempo så att alla som vill också vågar hänga med ut och njuta!

Pannlampor har kollats och de som inte fungerar sorterats ut. Här är det viktigt i fortsättningen att alla omedelbart efter löpning sätter batteriet på laddning så det är kräm i det nästa gång. Rapportera också sådant som inte fungerar.

Kort rolig orientering för de minsta Passar också utmärkt som tempohöjande avslutning efter checkpoint. Självservering! Innan det blir alltför vintrigt kommer vi att köra roliga actionorienteringar från Tråbacken. Tänk på att ha lite varmare kläder. Vantar och mössa kan behövas. Ta med SI-pinne om du har.

Gemensam fika Efter träningen blir det gemensam fika till självkostnadspris i klubbstugan. Vissa gånger är kaffe- och smörgåsfika kombinerat med soppa. Denna vecka är det Maria Strömberg och Thomas Nyberg som står för serverandet. (Återkommer med tider då serveringsbordet är dukat). (Bemanningslista till höger på hemsidan och under fliken Tråbacken.)

Programpunkter I samband med fikat kommer det att dyka upp olika programpunkter. Denna vecka kanske vi får en rapport om DalaDubbeln.

UK:s scenario och drömmar om hösten/vintern/våren
Min drömbild är att vi blir jättemånga på checkpointlöpningarna. Oavsett om det är orienterare, löpare eller andra typer så är konditionen och löpningen grunden under grundträningsperioden. Till nästa års 10-mila och kommande 25-manna skulle jag vilja ha en trupp som är betydligt bättre förberedd än de senaste åren. En stark träningsgrupp som peppar varandra. Jag skulle vilja att typ Viktor på herrsidan och Aino på damsidan och andra kliver fram som informella ledare som peppar och entusiasmerar.

Jag vill också ha igång "riktig" checkpointlöpning för ungdomarna. Lite kortare och inte så snabbt. Gärna flera grupper, farter och längder.

Adress

Avesta OK - Orientering Box 49 77421 Avesta

Kontakt

Tel: 0707865090 E-post: info.avestaok@gmail.com Swish: 123 196 15 31 Bankgiro: 5235-2424

Drivs med KlubbenOnline

Logga in