Headerbild

Daladubbeln 2016 - nu summerad

2016-09-21 i Allmänt

Prenumerera via:

RSS

Då var Daladubbeln över för den här gången och jag tror alla hade det trevligt. I år hade vi även en patrull på prispallen. Allt om Daladubbeln under läs mer.

Strax innan klockan 9 på lördagsmorgonen begav vi oss från samlingen och tog sikte på Färnviken strax söder om Falun. Alla deltagare gjorde fina insatser. Lite kylslaget var det med alla ungdomar och vuxna visade upp riktigt glatt humör.

Vi hade 9 patruller med AOK inslag och den nionde blev till kvällen innan tävling då Dalaporten fått ett återbud så Rasmus gick in i en H14 patrull med Stina Nilsson istället för att springa öppen som var planen från början.

Måste börja analysen med H12 klassen där Lucas Wanner i lag med Joel Golsäter från Korsnäs gick i mål som 9:a på den inledande stafetten. Sen under den avslutande patrulltävlingen forcerade dessa och gick upp på en slutlig 3:e plats och knep vår enda pallplats. Mycket bra sprunget av laget.

I D16 hade vi två patruller på startlinjen och Tindra Jernström i par med Frida Vikström från Sundsvall hamnade precis utanför top 10 efter två bra tävlingar även om de inte var helt nöjda med inledande dagen. Julia Wanner i par med Moa Hjort från Domnarvet hamnade lite längre ner i listan och duon gjorde en stark sista etapp efter att inledning på lördagen bland annat innehöll en glömd kompass när startskotten gick.

I D14 hade vi My Blixt och Tilda Borgström som gjorde två bra tävlingar och ställdes inför en bana som var över 7 km lång på söndagen.

I H14 hade vi Rasmus Lindberg i par med Stina Nilsson från Dalaporten och även här gjordes fina lopp även om avslutningen bjöd lite dramatik då Stina stukade foten och knappt kunde gå ett tag men de kämpade sig i mål.

I D12 som var den klass som vi hade flest patruller i gjorde alla bra lopp även om söndagens kläder gjorde det svårsprunget. Liv Norberg i par med Tilde Blixt, Mira-Li Eriksson i par med Hedda Borgström och Anja Mickelson i par med Alice Nykvist gjorde två stabila och bra insatser i en riktigt stor D12 klass.

I D10 hade vi Elsa Ekeberg och Ella Nykvist som gjorde riktigt fina insatser. Här var nog föräldrarna mest oroliga men tjejerna skötte sig exemplariskt.

I Inskolning gjorde Ängla Martin sin debut i en nationell tävling och det gick riktigt bra.

I år fick vi inte bo i gympasalen på Östra skolan utan det var Britsarvskolan som gällde. En nyhet för året var att vi även köpt discobiljetter till ungdomarna. Vissa var lite motsträviga till discot men det blev nog en rolig kväll även om många upplevde det blinkande ljuset som lite ansträngande. Vi som sov över och försökte hålla koll på ungdomarna var Hansi Kraus, Tobias Nykvist och Kristina Steen (Änglas mamma).

De äldsta tjejerna sov inte över med klubben utan hos sina lagkamrater så i klassrummet var Rasmus Lindberg, My Blixt, Tilda Borgström, Lucas Wanner, Liv Norberg, Tilde Blixt, Mira-Li Eriksson, Hedda Borgström, Anja Mickelson, Alice Nykvist, Elsa Ekeberg, Ella Nykvist och Ängla Martin.

Ett extra tack till Malin Wanner som följde upp Ängla i inskolning bägge dagarna så vi andra kunde ägna oss åt logistiken och ta om hand de startande ungdomarna.

Tack till alla som hjälpte till med transporter till och från tävling och skola.

Detta var lite reflektioner från undertecknad (Hansi).

Kommentera gärna hur du upplevde helgen.

Resultat och annat se länken nedan.
https://eventor.orientering.se/Events/Show/9601 

Ni som tagit bilder skicka gärna dessa till Thomas så kompletterar han artikeln med dessa. 

https://daladubbeln.se/

Adress

Avesta OK - Orientering Box 49 77421 Avesta

Kontakt

Tel: 0707865090 E-post: info.avestaok@gmail.com Swish: 123 196 15 31 Bankgiro: 5235-2424

Drivs med KlubbenOnline

Logga in