Headerbild

O-ringen - Steffe blev veckans utropstecken!

2016-07-25 i Allmänt

Prenumerera via:

RSS

Årets O-ringen i Sälen avslutades på fredagen. Det hela blev en härlig vecka där lovord öses över arrangemanget. För AOK:s del blev det för många en riktig kämparvecka. Stefan Nyberg slutade femma i bushårda H55.

Orientering är ingen glamoursport. Den här "installationen" skapades av Yvette Eriksson. Härlig bild!

Resultatsida
http://oringenonline.se/oringenresults/Ola2016/Ajax.aspx?Mobile=False&PageType=ResultList

Blandade foton under texten, olika fotografer bl a Lena Liljefors och Yvette Eriksson


På O-ringen finns det många kategorier av klasser. Elitklasser (där har vi ännu inga med), huvudklasser, kortklasser, motionsklasser och öppna klasser. Konkurrensen i huvudklasserna är oerhörd och deltagarmängden i alla klasser är enorm, så det är inte så lätt att sno åt sig bra placeringar.

Stefan Nyberg blev till slut femma efter en fantastisk vecka. Formen är god, för fjällterräng är knappast Steffes favoritunderlag. Spännande höstsäsong väntar!

Tindra Jernström och Julia Wanner D16 resp D15 (klasserna är delade bara på O-ringen och USM) kanske hade väntat sig lite högre placeringar. Tindra var jämnast och blev till slut 29. Julia började knackigt men jobbade sig upp och slutade 51. Riktigt bra insatser!

I 12-klassserna hade vi Liv Norberg 62 och Lucas Wanner 87. Här var det lite för ojämna insatser som gjorde att de riktiga topplaceringarna uteblev. Bara att träna på!

Övriga ungdomar i huvudklassseser var Linnea Sjödin D15, My Blixt D14, Tilda Borgström och Klara Söderlund D13, Tilde Blixt D12 och Hedda Borgström D11. Dessa gjorde riktigt bra kämpainsatser och ingen vek ner sig även om det i vissa fall var för svår nivå på klasserna man sprang.

I kortklasserna hade vi Mira-Li Eriksson i D12 kort och Linus Jernström i H14 kort. Båda dessa gjorde riktigt bra insatser. Mira-Li hade höga toppar efter en lite tuff inledning medan Linus var jämnheten själv!

Svea Borgström och Signe Jernberg kämpade väldigt bra i U1 medan Olivia Andersson Forslund gjorde detsamma i Inskolning.

I vuxna huvudklasserna hade vi Roland Warenius 29 i H60 som gjorde det bra efter storvurpan i Eskilstuna tidigare under sommaren. O-ringen blev lite av rehab.
Ola Jernström var 30 i H50. Här var det en rejäl dipp på fjärde etappen som grusade förhopningarna på en framskjuten placering.
Rose-Marie Forslund i D35 inledde lite trevande och tog sig dag för dag ända till sista etappen. Kanske orken tröt till slut!? Fantastiskt trevlig come back!

I kortklasserna blev det framskjutna placeringar för Solweig Palm 14 i D65, Ritva Kärkkäinen 29 i D60, Sussie Lindh 46 i D45, Aino Leijon 54 i D21 (Aino tappade rejält på sista, men sammantaget en kanonvecka.

I motionsklasserna blev det också en hel del framskutna placeringar. Sara Rudh 4 i D21, Fredrik Pettersson 7 i H21, Hansi Kraus 14 i H35, Elisabeth Assarsson 21 i D45 och Fredrik Borgström 23 i H40.

Vi hade också ett rejält gäng som kämpade bra i de öppna klasserna.

Sammantaget en tuff och utvecklande vecka. Haka nu på på hösttävlingarna så blir vi farliga på DM-stafetten och senare 25-manna.

*
Klara, Liv och Mira-Li


Hedda och Mira-Li


Laddade för höghöjdsbana


En härlig vy över högfjällshotellet


Lena Liljefors collage


Lena själv, härlig kämpe


Liv koncentrerar sig


Malte och Hedda


Ola och Tindra tar ett snack


Steffe ocs Sussie i samspråk

Adress

Avesta OK - Orientering Box 49 77421 Avesta

Kontakt

Tel: 0707865090 E-post: info.avestaok@gmail.com Swish: 123 196 15 31 Bankgiro: 5235-2424

Drivs med KlubbenOnline

Logga in