Headerbild

O-ringen behöver hjälp!

2016-06-30 i Allmänt

Prenumerera via:

RSS

Isak Jakobsson, för några år sedan med i AOK-kretsen, är samordnare för OK Kåres funktionärer på O-ringen. Man behöver hjälp. Under Läs mer hittar du ett upprop från Isak.

Så här säger Isak:
Jag samordnar OK Kåres funktionärer till O-ringen i Sälen i sommar och tänkte höra med er om ni tror att det kan finnas några medlemmar i Avesta OK som skulle kunna vara intresserade av att hjälpa till som funktionärer? Jag förstår att fokus för Avesta OK i första hand såklart är att tävla på O-ringen och inte att arrangera, men tänker att det kanske finns även de som inte kommer att tävla som istället skulle kunna tänka sig att arrangera och dra in en slant till klubben. En vild chansning från min sida kort sagt :)


Lite bakgrund:
Funktionärsföreningarna får inte ihop tillräckligt med funktionärer och hoppas därför på stöd från några andra föreningar. Alla deltagare och publik ska åka buss till tävlingsarenorna från fyra platser, där deras egna fordon ska parkeras. Dessa platser är Hundfjället/Tandådalen, Högfjällshotellet, Lindvallen och Kläppen. Dessutom finns precisionsorientering 5 etapper och mountainbikeorientering 3 etapper. På de fyra busspåstigningsplatserna behöver vi trafikvakter (minst 18 år), parkeringsvakter och bussvärdar (båda minst 15 år). De ska tjänstgöra ca kl 6-16 den 24-26/7 och 28-29/7, alternativt delas upp i 2-skift (men då behövs dubbelt så många funktionärer). I Lindvallen behövs parkeringsvakter redan fr o m fredag 22/7 och till kl 21 om kvällarna alla dagar.

Det är ideellt arbete och möjlighet finns att teckna avtal med OK Kåre där ersättning fördelas utifrån den totala vinsten (betalas till föreningen) plus reseersättning (samåk), gratis stuglogi i Hundfjället, funktionärskläder och funktionärsfest på lördagskvällen. Städdag och ihoppackning lördag. Trafikvakterna får särskild utbildning.

Det finns fina träningsförhållanden för såväl orientering som löpning, rullskidåkning och cykling. (Landsvägen mellan Kläppen och Hundfjället är dock förbehållen O-Ringenbussarna under tävlingsdagarna till ca kl 16.)  I Lindvallen finns ”Torget” med marknadsgata, ceremoniplats och mycket som händer varje kväll.

Hör gärna av er till mig om ni tror att det kan vara intressant för några medlemmar. Återkoppla helst inom den närmaste veckan.

Hälsningar

Isak Jakobsson

Naturligtvis fungerar det med kommentar under artikeln!

Adress

Avesta OK - Orientering Box 49 77421 Avesta

Kontakt

Tel: 0707865090 E-post: info.avestaok@gmail.com Swish: 123 196 15 31 Bankgiro: 5235-2424

Drivs med KlubbenOnline

Logga in