10-mila - Ett härligt AOK:dygn i Falun! - Analysen klar, mera bilder kommer!
2016-05-16 i Nyheter / Egna nyheter / Egna nyheter
Prenumerera på nyheter
Du prenumererar nu på nyheter från Avesta OK.
Vi har skickat ett bekräftelsemail till .
Prenumerera via:
RSS10-mila ska nu sammanfattas. Nu är tävlingen sammanfattad från min, Thomas, synpunkt. Du kanske tycker annorlunda!? Komplettera gärna! Tar en stund att smälta intrycken, men framåt lunch kan du räkna med de första intrycken. Skicka gärna bilder och egna r
Lovisa Östman och Amanda Daniels gjorde mycket glädjande insatser i damlaget!
Fem AOK:lag på plats vid årets 10-mila på Lugnet i Falun. Första 10-mila norr om Dalälven. Det krävde lite annorlunda egenskaper av lagen. Herrtävlingen t ex sprängdes isär mer än vanligt på natten, vilket gjorde att klungbildningar som brukar förekomma blev mera löpning i ganska utspridda konstellationer.
Ungdomarna
Efter ett trist återbud på Linnea Sjödin dagen innan gjorde att vi fick kasta om lite. Bra insatser av båda lagen med en hel del riktiga utropstecken. Tyvärr fick vi inga slutresulat då det blev fel karta växeln mellan syskonen Wanner i förstalaget och en mera klassisk felstämpling av Rasmus Lindberg. Ingen skugga ska falla över dessa utan bara en uppmaning till alla, ung som äldre, att vara ännu mer noggranna.
Tindra Jernström, som haft det lite besvärligt med förkylningar på våren, inledde i förstalaget. Hon hade det ganska tungt, men med fungerande orientering så var hon ändå bara 8 min efter.
I andralaget sprang Rasmus Lindberg. Orutinerade Rasmus råkade ut för en klassisk felstämpling, vid två näraliggande kontroller. Bara att träna på och utvecklas i den här takten.
Lucas Wanner tog över och gjorde ett kanonlopp på andra sträckan som var gul. Han gick faktiskt på idealtiden och tog upp 38 placeringar från 198. Tilde Blixt sprang denna sträcka som parallellöpare. Hon gjorde det riktigt bra.
Liv Norberg och Hedda Borgström sprang andrasträckan i andralaget. Bra sprunget av dem också.
Julia Wanner sprang tredjesträckan i förstalaget. I växeln gick något fel. Julia kom tillbaka efter 16 min och hade alltså fått till sig en andrasträcka 2,9 km istället för 4,2 km. Ridå!
My Blixt och Tilda Borgström hade ansvaret för tredjesträckan iandralaget. Bra jobb även här av båda.
Emma Hansen gjorde ett stabilt lopp på sistasträckan i förstalaget. Hon har kommit tillbaka riktigt bra efter en träningsfri vår. Nu är det bara att köra!
I andralaget avsutade Axelina Jonsson. Axelina har kommit tillbaka i vår efter flera års bortovar. Hon skötte sig mycket bra, nu är det bara mera träning som gäller.
Damerna
Förstalaget
Rose-Marie Forslund har bara gjort inhopp på 25-manna tidigare. Nu har hon redan tävlat i vår och blir också med på O-ringen. Ett par veckors förkylning gjorde att det riktiga trycket i löpningen saknades. Stabilt lopp utan större bommar.
På andrasträckan sprang Lovisa Östman. 10-mila förra året och sedan stopp med fotproblem, framförallt hälarna. Återbud tidigt i våras, men prov på öppen på DOLs tävling. Det funkade! Nu ett riktigt bra lopp, ett av de största glädjeämnena denna helg!
Aino Leijon var otroligt färsk då hon debuterade på 10-mila förra året. Nu ett års utveckling senare gjorde hon ett riktigt imponerande lopp på tredje.
På fjärdesträckan fick Amanda Daniels göra debut i förstalaget. Det är roligt att se Amanda utvecklas nu då hjärtproblemen är borta.
Dessa tre mellansträckor i damtävlingen var väldigt glädjande. Lovisa, Aino och Amanda hade alla tre under 10 min/km, det trodde jag innerst inne inte att någon av dem mäktade med. Härligt att ha fel!
Ankarsträckan tog Erika Mickelson hand om. Erika studerar till läkare i Umeå. Rolig att hon ville åka ner och kämpa med oss. Erika var f ö väldigt tapper vid repen natten igenom. Ett härligt stöd på herrtävlingen! Loppet blev så där, kanske lite ringrostig. Löpningen finns där, så mera kartträning att rekommendera.
Andralaget
Marina Dickfors fick förstasträckan, ingen drömuppgift för Marina som varit borta ett år med bl a fotoperation. Hon genomförde den på ett tappert sätt. Tyvärr har jag ingen riktig koll på hur hon hade det i skogen. Vi kanske får höra mera?
Andra sträckan löptes av Eva Djupenström. Eva hade problem med linserna så det blev glasögon. Dem hade hon stora problem med, hon såg ingentig. Synd, men fantastiskt kämpat.
Tanja Koskitalo tog sig an tredje sträckan. Tanja har alltså kommit tillbaka efter 24 år i "karantän". Peppad av Lalla, som ska ha en stor eloge för det. Första rapporterna från skogen var mycket positiva. Tyvärr blev det en ganska stor bom mot slutet. Vid 18:e kontrollen stukade Tanja foten mycket illa, men jag såg det inte då hon tappert sprang i mål. Det blev akuten och det konstaterades t om ett avslitet ledband. Jättetrist! Tanja hälsar dock att rehab redan är igång, hon kommer tillbaka!
På fjärdesträckan blev det damdebut för 17-åriga Cornelia Lundén. Alldeles säkert fjärilar i magen innan loppet, men dom försvann säkert i den tunga Mördarbacken mot startpunkten. Det var ju omstart så hon var inte ensam heller. Hon löste uppgiften charmant. Mera träning och stärkande av självförtroendet är vad som behövs nu!
Sara Rudh är en blygsam kvinna. Sara hade fått uppgiften att avsluta. Hon har blivit något av expert på omstarter. Ett väldigt lätt löpsteg. Vässa armbågarna och ta för dig Sara, du kan annat än omstarter!
Herrarna
Oskar Karlsson hade fått förtroendet att starta. Han är en ung talang som är rejält på gång framåt nu. Mera träning och hårdhet så blir det riktigt bra, Han berättade att första 7 kilometerna var riktigt bra, men sedan tröt orken och han fick kämpa med krampkänningar. Man kan förmoda att den hårda starten i Mördarbacken och den ringa åldern gjorde att han ville lite väl mycket i början och fick betala priset senare. Bra kämpat!
Andra sträckan var vikt åt Ola Jernström. Han tyckte banan var riktigt bökig och bråtig. Nästan två timmars löpning är betydligt mer än han är van att tävla. Tack för krigarinsatsen!
Stefan Nyberg på tredje kom i mål tidigare än coachen kunde ana. Ändå var han missnöjd med det mesta. Gångsteg till startpunkten, inget tempo i skogen. Trots det lagets näst bästa sträckplacering och ett avancemang med 18 placeringar. Strålande!
Långa natten var den sträcka UK besatte först av allt. Viktor Lundén gjorde den riktigt bra förra året utan att vara varken frisk eller jättebra tränad. Tyvärr gjorde Viktor en rejäl bom ganska tidigt, men kom tillbaka på ett strålande sätt och var i gott skick vid målgång även om han var trött.
Vår nattbesättning gjorde en fantastisk arbetsinsats. Åtminstone för Ola och Stefan alldeles för långa banor, men de tog dem utan att knorra det minsta. Otroligt stolt över insatsen!
Orienteringsmaskinen Peter Wiréhn gjorde en jättebra insats på korta femte. Nyss uppstigen från nästan en veckas febermagsjuka. Trots brist på träning är det en fröjd att se Peter springa, men framförallt orientera. Ge orienteringen en chans Peter!
Niklas Söderlund kom hem från Rumänien tidigare än väntatr och tog sjätte sträckan. Han gjorde det riktigt bra. Alldeles före sista kontrollen stod han på öronen så pass att han hade en stor utgjutning vid ena handleden och tappade luften. Han kom dock igång och verkade okay vid målet.
Sjunde sträckans Magnus Lundin jobbade i inre expedition i två arbetspass under 10-mila. Magnus fick stora problem med skidspårens virrvarr. Man kan förmoda att också jobbet på plats tog lite av koncentrationen.
Starke Leif Markfjärd fick ta hand om långa åttonde. Ett stabilt lopp blev det där han plockade ett antal placeringar.
Nionde och sista sträckan innan omstart togs om hand av Marcus Johnsson. Ett ganska bra lopp gjorde att vi kunde lämna över till omstarten som 229.
Fredrik Borgström fick sista, liksom förra året. 16,6 km, en överlång sträcka. Fredrik är en riktig löpartalang och har också tagit sig rejält som orienterare. På plats var Maria Strömberg, Marcus Johnsson och jag Thomas Nyberg. Vi satt och dåsade och såg de första omstartarna komma in. Plötsligt var han där. 2.02 och ett lyft med 23 placeringar till 206. En av de allra starkaste insatserna under dygnet!
Lucas Wanner och Rasmus Lindberg njuter i vindskyddet
Tjejerna laddar upp inför kommande strapatser
Tindra Jernström sprang första......
liksom Rasmus Lindberg
Lucas Wanner var den enda i hela AOK-truppen som sprang på arrangörens idealtid 15 min på 2,9 km!
Tilde Blixt gjorde nog sitt allra bästa lopp på 10-mila. Formtopp?
Hedda Borgström forsar mot mål. Härligt löpsteg Hedda!
Julia Wanner fick en konstig dag, hon kände nog att något var fel
Emma Hansen skötte sig riktigt bra på sista ungdomssträckan
En härlig kämpe Axelina Jonsson, hon tog ankarrollen med fattning
Svea Borgström ingick i hejarklacken tillsammans med bl a.......
Malte Borgström, en glädjespridare
Viktor Lundén, Malin Wanner och Sven-Arne Fransson vid repet, en nog så viktig roll
Erika Mickelson var en mycket trogen supporter då hon inte var ute ocxh sprang på egen hand
Fredrik Borgström och Johan Blixt pratar lite taktiska drag under lördageftermiddagen