Headerbild

Karnevalsloppet i ord och bild

2013-06-01 i Karnevalsloppet / Karnevalsloppet

Det 27:e Karnevalsloppet genomfördes på fredagkvällen. Loppet blev en verkligt trivsam tillställning. Kanonväder och idel glada miner.

På ingressbilden ä det damsegrarinnan Karin Wemhäll som spurtar mot mål.

Karnevalsloppet i Avesta

Avesta OK arrangerade föreningens 27:e Karnevalslopp på fredagen. Traditionellt är det inledningen på Avestafestivalen. Tävlingen gynnades av ett fantastiskt fint väder och de 1760 deltagarna och publiken trivdes storartat i Avesta centrum. Arrangemanget flöt på alltifrån Knattestarten 17.30 till prisutdelningen som var klar fram emot halv niotiden.

Herrarna och damerna tävlar på en 8 km:s bana som går effektfullt genom centrala Avesta, där publiken har många chanser att bekanta sig med löparna.

I herrklassen var det Andreas Fahlén IFK Umeå som stod i särklass. Han var bara 11 sekunder från Henrik Löfås banrekord. Andreas hade åkt ner från Sollefteå enkom för Karnevalsloppet! Tvåa var avestabekantingen Anders Dahl Högbo som genomfört många Karnevalslopp. Daniel Lindholm Dala Fitness var trea och en av dem som drabbades av fellöpning förra året. Daniel berömde loppet som Dalarnas bästa stadslopp. Det värmde arrangörerna.

Bland damerna var det allroundidrottaren Karin Wemhäll Rembo som vann. Skidåkning är nog nummer 1 för Karin, men hon trivdes bra också på asfalten. Tvåa var den otroligt lovande orienteringsjunioren Frida Sandberg Säterbygden och trea friidrottstalangen Julia Forsmark Bagheera. Hon satsar på 3000 m hinder.

Ungdomsloppet för tjejer och killar fjorton år och yngre löptes över 2 km, samlade totalt upp emot 350 deltagare. En härlig siffra.

Bland pojkarna vann Melvin Mårtensson Almevid från Avesta. Melvin är fotbollsspelare, men tydligen ingen oäven löpare. Tvåa var Felix Nykvist Krylbo, som tillhör arrangörsklubbens löpargäng. Tredjeplatsen togs av Samuel Auder som är en hockeyspelare från Skogsbo.

I tjejklassen var det Avesta OK:s Emilia Engström som drog det längsta strået. Emilia har ett fantastiskt löpsteg. Ida Thunberg normalt tävlande för IK Stål är en allroundfriidrottstjej som har spjut och häck som bästa grenar, siktar på mångkamp. Trea var Emma Hällström Gävle OK, en orienterartjej.

I Knatteloppet och motionsloppet över 5 km och Promenaden på 3 km är det jättemånga, framförallt avestabor, som gör jättestarka kämpainsatser.

130531herrpallen
Herrpallen

130531dampallen
Dampallen

130531pojkpallen
Pojkpallen

130531tjejpallen
Flickpallen

130531myller
Myller vid ungdomsstarten

130531emilia
Emilia Engström forsar mot mål

Foto: Susanne Nordström

 

 

Adress

Avesta OK - Orientering Box 49 77421 Avesta

Kontakt

Tel: 0707865090 E-post: info.avestaok@gmail.com Swish: 123 196 15 31 Bankgiro: 5235-2424

Drivs med KlubbenOnline

Logga in