Headerbild

Kanonstart på Barn-/Ungdoms-/Vuxenträningarna på torsdagen

2012-04-10 i Nyheter / Egna nyheter / Egna nyheter

Prenumerera via:

RSS

Det blev en flygande start på årets Barn-/Ungdomsträningar på torsdagen. Steffe hade lagt trevliga övningar på Nybyberget och vid Bredmossvägen.

På ingressbilden är de gula med uppföljare samlade: Marcus Johnsson, Julia Wanner, Marina Johansson, Emma Hansen, Tindra Jernström och Hansi Kraus.

120412tilde
Tilde Blixt pekar vart det bär iväg för medhjälparen Stig-Olof Ståhl

1290412linuspå
Linus på Linjen - Redaktören kunde inte hålla sig från denna rubrik, men Linus Jernström var en av dem som körde linjeorientering

16 barn/ungdomar var på plats och uppföljare i riklig mängd. Nyhet för året är att det är tänkt att de som inte är uppföljare/medhjälpare aktuell kväll passar på att förkovra sig själv på övningarna. Redaktören höll till med grön-gul denna torsdag, men jag tror att det var några som körde orange/svart denna första gång.
Grön, vit och gul grupp höll till i trakterna mellan Skultbacken och Mulleberget. Det bjöds banor på vägen till Mulleberget. Grön och vit av traditionell karaktär medan de gula inte fick använda stigar som ledstänger utan förlitade sig på kompassen rakt igenom.
Vid Mulleberget sprangs det sedan korta banor innan en linjeorientering. Avslutningen var en bana hemåt igen som gick under benämning Skttjakten. Här fick var och en ta en "skatt" vid varje kontroll. Det visade sig vara tidsaktuellt genom påskgodis.
Orange-svart tränade vid Bredmossvägen. I terrängen som saknade "normala" ledstänger fick man såga sig fram med hjälp av hållpunktsorientering. Lite knepigt för de oranga kanske, men ack så nyttigt.
Därefter var det dags för en kontrollplockningsövning där man tog 4 kontroller för att sedan återhämta sig någon minut innan ytterligare n fyrling och så ytterligare en.

Som sammanfattning en kanonkväll med bra övningar, trevliga vårystra barn och seriösa och många ledare som hjälper till att få barnen/ungdomarna på rätt väg.
Nästa torsdag kör vi igen, men glöm inte motionsorienteringen på tisdag. Ta alla chanser att förkovra dig! 

Steffe satte ut kontrollerna. De ska in också. Hör av dig som kommentar här om du vill ta in alla eller några av dem.

Kommentera också upplevelserna från träningen. Såväl barn som ledare.

Deltagare: Jesper Djärv, Viktor Lundén, Gustav Andersson, Cornelia Lundén, Frida Östman, Tindra Jernström, Emma Hansen, Julia Wanner, Linus Jernström, Clara Jansson, Tilde Blixt, My Blixt, Lucas Wanner, Liv Norberg, Noah Eriksson, Pontus Oskarsson (gästorienterare från Väderstad utanför Mjölby som påsklovade med kusinerna Julia och Lucas).

Adress

Avesta OK - Orientering Box 49 77421 Avesta

Kontakt

Tel: 0707865090 E-post: info.avestaok@gmail.com Swish: 123 196 15 31 Bankgiro: 5235-2424

Drivs med KlubbenOnline

Logga in