Headerbild

Aktuellt för ungdomar och uppföljare

2011-08-15 i Allmänt

Prenumerera via:

RSS

Här under presenterar vi höstens ungdomsaktiviteter. Barn/Ungdomsträningar på torsdagarna. Uppföljarlistan finns också.

Information om höstens aktiviteter

Uppföljarlista

Poängjaktskortet

Informationen som finns i pdf-dokumentet ovan:

Hej på er!

Hoppas alla haft ett toppen sommarlov och ser fram emot höstsäsongen med förhoppningsvis en hel del orientering. Nedan finns information om en del av de aktiviteter vi kommer att ha under hösten. Mer info kommer också att finnas på hemsidan. 

Höstupptakt

Barn & ungdomsträningen började den 11 augusti. Nu blir det träningar varje torsdag ända fram till slutet av september då det börjar bli för mörkt på kvällen.

 Tråbacken

Vår motionsanläggning är öppen på tisdagar och torsdagar och från oktober så blir det fika efter träningarna på torsdagar. Då hoppas vi på riktigt mycket folk.

 Poängjakten
Poängjakten pågår t o m 31 oktober. Sköt ditt kort och du har chansen till fina priser.

 Information
Försök att titta på www.avestaok.se så ofta du kommer åt. Där hittar du mycket information, men även i klubbkalendern och i Avesta Tidning under Orientering.

 Anmälan till tävlingar

Vi vill att så många som möjligt springer nationella tävlingar (lördagar och söndagar). Vi åker gemensamt från parkeringen vid Markusskolans gymnastikhus så du måste inte ha föräldrar med.

Anmälan är oftast mellan 1 och 2 veckor före tävlingen. Du anmäler dig i det digitala anmälningssystemet Eventor eller till Maj-Britt 529 24.

Lördag 27 augusti och söndag 28 augusti arrangeras tävlingar i Borlänge. DM-medel och DM-lång. Här hoppas vi bli riktigt många AOK:are. Anmäl dig via Eventor eller till Maj-Britt 529 24. Här kan också du som var med på årets orienteringskurs vara med. Då behövs det ingen föranmälan, utan man anmäler på plats.

 Natt-DM och Sprint DM 2-3 september
Den 2 och 3 september arrangerar vi natt-DM och sprint-DM vid Motorstadion i Brovallen. Där kan våra ungdomar upp t o m 16 år vara med. Vi hoppas att många vill det och vi kommer att avsätta personer som tar hand om våra ungdomar då de flesta annars är upptagna med arrangemanget.

Stafett DM 4 september
Söndagen den 4 september går stafett-DM i Hedemora. Då skulle det vara kul med många ungdomslag. Hoppas du vill vara med. 

AOK 3-daga

Arrangeras den 6, 8 och 18 september. Där ska ni alla vara med, även ni som var med på nybörjarkursen i våras. Lite lik Folkareserien, men här ska man vara med på alla tre tävlingar för att få ett resultat.

DalaDubbeln 15-16 oktober

Karlsbyheden (Falun) arrangerar återigen årets säsongsavslutning. Det brukar bli en riktig fest.

DalaDubbeln är en s.k. patrulltävling, där man på lördagen springer en tvåmannakavel och på söndagen springer ”patrull” dvs tillsammans. På söndagen brukar många vara utklädda och det är lite festivalstämning över tävlingen. Om man vill kan man springa bara patrulltävlingen, men då räknas inte sammanlagda resultatet.

Som vanligt så erbjuder vi de som vill övernattning till en låg kostnad. Brukar vara populärt. Yngre barn får sova över men då med vuxens sällskap. Äldre barn får en eller två ledare med sig.

Separat inbjudan kommer senare, men boka gärna helgen redan nu.

I princip alla som springar själva. Mer info kommer senare men boka in helgen redan nu. 

Speciellt för er som springer HD14-HD20

I samband med DM-tävlingarna i Stora Tuna den 27 och 28 augusti, tänkte vi erbjuda alla ungdomar som tävlar från HD14 och uppåt en riktigt kul helg.

Vi börjar med DM-Medel, sedan tar vi oss till Tuna-Hästbergs Gruva, för ett riktigt äventyr, efter turen äter vi middag och fortsätter till Bystugan där vi sover över.

Dag två åker vi till DM-Lång. Kostnad totalt blir ca 300 kr/st, resten betalar klubben.

Anmälan till Anneli, 070-466 70 66 (går bra med SMS) senast 17 augusti. 

Skol-SM för de större ungdomarna

Skol-SM i Sundsvall är för HD14-HD18 den 24 och 25 september. Emma Nyberg följer med som ledare och blir det fler än hon kan hantera så får vi fråga någon av föräldrarna. Blir vi många så kanske tåg är ett alternativ. Övernattning sker på hårt underlag i en skola, troligen på gångavstånd från TC som ligger endast 4 km från Sundsvalls centrum. Resp skola betalar anmälningsavgiften men AOK står för hälften av logi och reskostnader. OBS! Skolan man går i måste vara med i Skolidrottsförbundet. Intresseanmäl, så snart som möjligt, till Anneli 070-466 70 66, går bra med SMS. Så kommer mer information längre fram. 

Skol-DM för alla elever från åk 4 till åk 9.

I dagsläget finns inget datum för Skol-DM men det brukar vara i september. Vi återkommer med datum.

För att få vara med måste resp. skola vara med i Skolidrottsförbundet. Kostnaden får man stå för själv eller i vissa fall så betalar skolan anmälningsavgiften. AOK berörs alltså inte av Skol-DM eller Skol-SM men vi brukar ändå samordna skjutsar och se till att inbjudan når de som berörs.

 

Avesta OK:s ungdomsgrupp

 

Adress

Avesta OK - Orientering Box 49 77421 Avesta

Kontakt

Tel: 0707865090 E-post: info.avestaok@gmail.com Swish: 123 196 15 31 Bankgiro: 5235-2424

Drivs med KlubbenOnline

Logga in