Headerbild

”Säker lösning" på Öppen 7 på Arosträffen

2011-04-26 i Nyheter / Egna nyheter / Egna nyheter

Prenumerera via:

RSS

Just nu har vi en hel del i klubben som börjat orientera i vuxen ålder, bl.a flera från löpgänget. En del har till och med tagit sig upp i sina ”rätta” åldersklasser och kämpar tappert. Jag tycker ni är fantastiska! Ibland blir det grymma bakslag som inne

Därför tänker jag ge några tips på detta vis. I helgen var det flera som valde Öppen 7 så den här gången ska jag tipsa om en säker lösning på den. ”Säker” är många gånger en bra inställning, onödigt att springa omkring och ”leta” kontroller. Nej, bestäm väg och gör sedan så! Att springa lite runt och tappa några sekunder på varje sträcka brukar kunna löna sig i långa loppet.

1 Följer stig o väg. När man springer in på sista lilla otydliga stigen får man vara beredd att den är svår att följa. Det viktiga då är att snegla vänster uppåt mot beståndskanten, där den passerar toppen av höjden blir en utmärkt sista säkra. Kolla riktningen och jogga ner i gropen.

2 Samma väg tillbaka, (vänd på kompassen 180 grader). Vägen till vänster fram till lilla stigen. Därifrån kompass, eller passa kartan noga.

3 Samma väg tillbaka, följ vägen till vänster. Ta höger på den lite mindre stigen. Förbi första bäcken en bit. Kompass mot höjden. När du är helt hundra på att du har koll på toppen av den största höjden viker du vänster. Behövs det så tar du kompass, annars passa noga.

4 Kompass mot stigen. En del grönområden på vägen, spring inte rakt in i gröten utan lyft blicken. Kanske finns ett bättre stråk lite på sidan, du kommer ju ändå att träffa stigen. Följ stigen till vänster, precis innan det börjar gå uppför svänger du av till vänster, följer höjdkanten mot tornet. Därifrån noggran kompass. Det är alltid bra att ha en bild av hur det ska se ut, åt vilket håll det lutar åt osv. Här är det svårt att se (även för den vane). Men ser du stenen halvvägs så är du nu väldigt nära.

5 Håll gärna lite höger så du ser hygget, passera höjden ca 50 meter från hygget. Passa kartan, ner lite i höjd och nyp till. 

6 Kompass rakt på och full fart. När du sprungit en bit ser du hygge både till vänster o höger, bara att fortsätta ut i gipen. Därifrån bör en så stor sten synas på det öppna hygget.


Hälsn Stefan

 

PS. Kommentera gärna

Adress

Avesta OK - Orientering Box 49 77421 Avesta

Kontakt

Tel: 0707865090 E-post: info.avestaok@gmail.com Swish: 123 196 15 31 Bankgiro: 5235-2424

Drivs med KlubbenOnline

Logga in