Headerbild

Dala Veteran OL 12/4 - Nu text och bilder

2011-03-28 i Nyheter / Egna nyheter / Egna nyheter

Prenumerera via:

RSS

Dala Veteran-OL premiären på tisdagen blev en riktigt trevlig tillställning. 121 deltagare i det sköna vårvädret. Avesta OK stod som värd. Motorstadion i Brovallen var tävlingsplats. Resultatlistan korrigerades torsd 10:54 två avglömda löpare!

Resultat

 

Inbjudan

Hasse Käck var banläggare. Själva arrangemanget sköttes av Stig-Olof Ståhl, Berit Ståhl, Lena Wahss, Stig Eriksson och Olle Öhgren.
Då datakillarna var "tjänstlediga" ordnades resultaten med hjälp av printer som skrev ut tidremsorna direkt vid målgång. Tiderna fördes smidigt in på startprotokollen och resultatlistorna skrevs sedan ut manuellt hemma i stugvärmen. Ett enkelt och funktionellt sätt!

Som vanligt bjöds det på 6 banor då de två mellanbanorna dubblerades för damer och herrar. Från 5,1 km till 1,5 km. Totalt var det som nämnts 121 startande och herrarnas 2,5 km-bana samlade flest deltagare, 38.

Kalle Johansson tog hem långa banan. Kalle säger att han i stort sett aldrig tränar utan ritar karta och tävlar sig i form. Han tyckte det kändes lite tungt så här i premiären, men tiden 34 min på 5,1 skvallrar om att det ändå gick undan. DOF:s ordförande Gunnar Löfkvist var närmast.

John Sivars Dalaporten var snabbast på herrarnas näst längsta, medan Kåres Eva Halvarsson vann damernas motsvarande.

Göran Söderström Domnarvet och Alvar Jönsson Hofors sprang dött lopp på herrarnas tredjebana. Här var Ingela Hurtig Kvarnsveden bäst bland damerna.

På den kortaste banan var det Lars-Erik Jansson Stora Tuna och Ulla Nykvist Rembo som var raskast.

Nästa vecka är det Kvarnsveden som hälsar välkomna till nya duster och ny gemenskap i skogen!


Bengt Swenson Säterbygden är Veterantourens starke man. Nästan alltid med och alltid samspråkande med skogsvännerna


Sten Bergman Korsnäs, checkar in mot mål


Säkre Ragnar Eriksson Hedströmmen var trea på långa banan. En liten miss, ett parallellfel, var vad Ragnar kunde summera.


Ett glatt Rembogäng. Bengt Johansson, Ingmar Nykvist, Ulla Svärdby (DOL) och Ivar Gustavsson.


Mats Thomson OK Kåre, men med rötter i Avesta trivdes bra i vårsolen och sitter här och väntar in konkurrenten och kompisen Per Westman AOK.


Torsten Löfgren Karlsbyheden blev mycket omskriven i samband med vasaloppet där han blev historisk som den förste att fullfölja 50 raka lopp. Torsten är inte vilken skidmotionär som helst. Han åkte in på 6.58 trots all uppståndelse. Han blev lagerkransad och hyllad av Veteranklubben strax innan mål och där var även media på plats. Till slut fick Torsten be om ursäkt, men hans huvuduppgift var just att fullfölja och han var ju ännu inte i mål. Han släpptes loss och gled alltså in starx under 7 timmar.
Här var han lite besviken att de 120 skidmilen kändes som bortblåsta. Ta det lugnt Torsten de kommer attbetala sig med ränta längre fram.


Bengt "Gummis" Johansson och Stig-Olof Ståhl i glatt samspråk


Stig-Olof igen men vid sin sida har han en person som är mycket svårfångad på bild. Vidar Granath som gör ett stort arbete med kontrollutsättningar och intagningar under våra arrangemang under hela säsongen. En oerhört viktig uppgift, men som sagt svårfångad är han.

Skriv gärna en kommentar om din dag i Brovallen!

Adress

Avesta OK - Orientering Box 49 77421 Avesta

Kontakt

Tel: 0707865090 E-post: info.avestaok@gmail.com Swish: 123 196 15 31 Bankgiro: 5235-2424

Drivs med KlubbenOnline

Logga in