Andra 3-dagarsetappen tisdag 7/9

2010-08-30 i Nyheter / Egna nyheter / Egna nyheter

Prenumerera via:

RSS

3-dagars fortsatte på tisdagen i trakterna av Risbyn. 103 deltagare var med på den andra etappen. Banläggare var Lars Lundén som lagt ned ett hästjobb med tre arrangemang (plus vår ungdomsträning) på samma plats under veckan.

Vi börjar med några bilder från andra etappen och kompletterar med text så småningom.
På ingressbilden är det Hanna Daniels som forsar fram. Årets orienteringsbild?

Resultaten finns under 3-dagarsfliken till vänster.

En fartfylld norbergsgrabb

Salagrabbarna Anton Källström och Martin Norrbom stormar fram

My Blixt drar före en sätertjej och Cornelia Lundén

Etapp 1

Viktor i högform, det är kamp i den blicken...

Frida Östman ser glad ut, undra på det, hon vann ju etappen

Arvid Hedenlund en riktig kämpe!

3-Dagars 2010 Sträcktider etapp 1.html

Resultat 3-Dagars 2010 Etapp1.html

Oskar Sandberg Säterbygden som är landets bäste 14-åring tog hem H16-klassen. AOK:arna Viktor Lundén och Gustav Andersson gjorde också bra lopp och var inte långt efter.

I H14, som är lite tunn, kämpar två salagrabbar, Isak Söderström och Anton Källström. Isak har kopplat greppet.

Emil Arvidsson Säterbygden vann etappen med nästan fyra minuter. Här följer John Norrbom Sala och Jonathan Holm Avesta närmast.

Christoffer Lindqvist Långshyttan verkar vara en riktigt snabb kille. Han tog hem H10. Prick 13 minuter på 1,8 km. Det säger mycket om både terräng och löpare. Axel Andersson Norberg följer närmast.

Erika Mickelson Avesta vann D16-klassen och slog annars svårbemästrade Emma Backlund Säterbygden med 11 sekunder.

Amnada Daniels Avesta vann D14 efter en hård kamp med Elina Arvidsson Säterbygden.

D12 vanns av Frida Östman Avesta före Linnéa Rosén Sala och Cornelia Lundén Avesta. Det här är tre jämna tjejer. Samtliga vann faktiskt delsträckor. Hur ska det här sluta?

D10 är största tävlingsklassen med 12 startande. Rebecca Eriksson Säterbygden vann ganska stort i den i övrigt jämna klassen. Shanti Söderström Sala och Emelie Eriksson Säterbygden följer närmast.

U1-U4 är utvecklingsklasser och där springer vissa med uppföljare och vissa utan så därför ska vi inte dra för stora växlar på resultaten.

U4 hade tyvärr bara en deltagare. Anton Hag Långshyttan gjorde ett bra lopp i ensamheten.

I U3 var Oskar Strömberg raskast av alla. Minna Zachrisson Långshyttan följde närmast.

Fredrik Sterneland Dalaporten och Tilde Larsen Säterbygden var toppnamn i U2.

U1 hade hela 22 deltagare och här var det två salalöpare i topp. Robin och Sandra Söderkvist.

I Inskolning tas det inga tider utan här gäller det helt enkelt att hitta kontrollerna. 12 deltagare och glädjande många från Dalaporten, hela sju.

Årets tävling som är den 42:a i ordningen har 118 anmälda ungdomar från klubbarna i Avesta, Hedemora, Säter, Norberg och Sala. Övriga tävlingsdagar är 7 och 18/9.

Kommentera gärna om du upplevde något särskilt vid tävlingen.