Headerbild

Dala Veteran - en dag av gemenskap

2010-04-17 i Allmänt

Prenumerera via:

RSS

Det blev en riktig rivstart på årets Veteran OL-tour i Dalarna. Avesta OK stod som värd för arrangemanget som lockade 118 deltagare. Det var inte någon riktig värme i luften, men i solen blev det riktigt trivsamt.

Dagens resultat

Minst två problem finns i resultatlistan. Hasse Käck ska ej vara ej start utan ej utläst och Hasselgrund Bjurs saknas helt i listan troligen p g a ej utläst
bricka.

Brovallen Veteran.html

Brovallen Veteran Sträcktider.html

På ingressbilden ser vi SK Trimgänget från Virsbo som har det nästan onödigt skönt is olen och gemenskapen.

Om tävlingen
Över lag verkade deltagarna mycket nöjda såväl med banor, terräng, snöfattigdom m m. Mest tror jag ändå man gillade att träffas igen efter en lång vinter. För de allra flesta var det nog första kontakten med karta och kompass igen. Västmanlänningarna, som var många på plats, har redan hunnit med ett antal tävlingar.

På långa herrbanan var det en sekundstrid mellan de "gamla" kombatanterna Ragnar Eriksson Hedströmmen och Kalle Johansson Hedemora. Ragnar vann med tre sekunder den här gången.

De näst längsta banorna var separerade för damer och herrar eftersom det brukar vara så många deltagare på denna banlängd. Äkta paret Tord och Eva Halvarsson vann respektive bana.

Herrarnas tredje bana, 2,5 kilometern, vanns av Hedemoras Ingemar Johansson. Damernas motsvarande (även här separerade banor) vanns av dagens yngsta deltagare, den duktiga D14-tjejen Erica Edman från Korsnäs. Hon hade studiedag och den tillbringade hon på detta utmärkta sätt. Jag tror inte Hedemoras Kerstin Johansson hade något emot att få rejält på nöten den här dagen.

På den kortaste banan vann Tyra Eriksson Bjursås och "hemmasonen" Sigge Gustafsson Dalaporten.

"Generalen" Bengt Swenson var en av dem som myste i vårsolen. Han hade det så pass njutbart att han blev kvar till allra sist.

Tourens nestor och meste deltagare Sven Wåhlberg verkade vara i god vårform!

Avslutningsvís vill jag rikta tack till arrangörsstaben som också gjorde sitt för att skapa stämning med ett professionellt och entusiasmerande sätt.
Magnus Lundin hade programmerat enheterna och förberett det datamässiga. Här tog Lars Lundén vid på tävlingsdagen assisterad av en "rookie" Östen Eriksson. Maj-Britt Nyberg drev in startavgiften, 20 spänn, och hjälpte deltagarna tillrätta. Folke Björkman och Sune Hammarin skötte starten på ett alldeles smärtfritt sätt.
Vid pennan och i övrigt lite allt i allo var Thomas Nyberg.

Skriv gärna en kommentar om dagen längst ner på artikeln..


Här är det Östen Eriksson som registrerar löparna innan start


Maj-Britt Nyberg hjälper en "Gävletjej" tillrätta


Här gäller det att välja bana. Ett nog så svårt val.


Ulla Svärdby bekantar sig med målstämpeln. Hur än orienteringen gick så var Ulla alldeles säkert på att tisdagen skulle bli bättre än måndagen. Efter att tre skaer gått sönder gick hon helt enkelt ut och tog sig en solgädda.


Ibland var det trångt vid anmälningen

 

Adress

Avesta OK - Orientering Box 49 77421 Avesta

Kontakt

Tel: 0707865090 E-post: info.avestaok@gmail.com Swish: 123 196 15 31 Bankgiro: 5235-2424

Drivs med KlubbenOnline

Logga in