Headerbild

Orienteringskursen fortsatte på måndagen

2010-04-13 i Nyheter / Egna nyheter / Egna nyheter

Prenumerera via:

RSS

Orienteringskursen fortsatte på måndagen. Lite kylslaget och lite färre deltagare. Det här var sista måndagsträffen. Kursen fortsätter nu med Folkareserien på tisdagarna. Idag tisdag är det samling för alla vid parkeringen vid Markusskolans gymnastikhus 1

Tredje träffen

Antalet deltagare växte återigen. Verkligen lyckat. Flera av dem var sedan med på Folkareserien i Åsbo kvällen efter.

Andra träffen


Här har vi många vid den välsmakande hamburgaren efter orienteringsstarpatserna.

Det blev en härlig fortsättning på nybörjarkursen. Antalet barn fördubblades nära nog. Ett 20-tal. Dessutom några vuxna nybörjare och många intresserade föräldrar. Icke att glömma alla entusiastiska ledare. Efteråt bjöds alla på hamburgare. Nästa måndag fortsätter vi på liknande sätt. Hoppas vi blir minst lika många då.

Det var riktigt kul att se hur barnen finner varandra och inte gärna vill åka hemdå allt är slut.

Första träffen
Intresset var inte så stort men en 5-10 barn o ungdomar samt några vuxna kom. Thomas informerade om klubben och om hur det går till att orientera med hjälp av powerpoint presentation. Sedan kördes en kortare kartpromenad där det gällde att lära sig; passa kartan, hålla tumgreppet, kartans färger och några karttecken. Känns inte som något riktigt orienteringssug infunnit sig än - lite vårvärme skulle behövas! Fortsättning följer nästa månadg.

Kursen
Orienteringskursen vänder sig för alla från 7 år och uppåt (yngre endast i förälders sällskap) samt vuxna. Kursen pågår under april och maj och är kostnadsfri. Ta gärna med en kompis! Du får lära dig grunderna i vår häftiga sport.
Under läs mer hittar du inbjudan.Vi uppmanar AOK:are, gärna också ungdomar från ca 12 år, att komma. Dels för att visa att ni finns, men också för lite enklare kartpromenad. Här handlar det mest om att hålla kartan rätt och lära sig några karttecken och färgerna.
Gärna också vuxna som dels kan hjälpa till med barnen och ta hand om den väntade "anstormningen" av vuxna nybörjare. Här handlar det om lite mer "avancerad" kartpromenad.

Inbjudan.pdf

Adress

Avesta OK - Orientering Box 49 77421 Avesta

Kontakt

Tel: 0707865090 E-post: info.avestaok@gmail.com Swish: 123 196 15 31 Bankgiro: 5235-2424

Drivs med KlubbenOnline

Logga in