Headerbild

Avestapropagandan 26-27/9 - nu på Runoway

2009-09-26 i Allmänt

Avestapropagandan avgjordes med långdistans på lördagen och medeldistans på söndagen. Ca 750 deltagare på lördagen och ungefär 650 på söndagen. Tävlingscentrum var vid idylliska Fröbenbenning några kilometer utanför Avesta åt Norbergshållet. Nu ligger ban

Avestapropagandan Lång.pdf

Resultat Avestapropagandan långdistans.html

Sträcktider på Winsplit

 

Avestapropagandan Medeldistans.htm

Sträcktider på Winsplit

På ingressbilden är det 16-segrarna på lördagen Erik Malmberg, Kvarnsveden och Jenny Eriksson, Kåre som får sina priser av Tessan Tillenius och Tom Hansen.

Sepro:s bilder

www.sepro.se är platsen där du hittar massor av orienteringsbilder.


Malin Wanner i den trivsamma barnpassninegn


Linnea Holm i hård stämpelfight med Britta Daniels. Elias Korhonen betraktar.


Julia Wanner gör stora framsteg i D10.



Långdistans lördag
På lördagens långdistans var elitklasserna tämligen tunna så koncentrationen var lagd på HD14 och HD16 som hade avslutningstävling i DD-cupen.

I herrarnas elitklass vann Johan Nordlund från Leksand med 3 minuter före Håkan Andersson Västerås. Trea här var Lars Magnusson OK Linné.
I damernas elitklass var det 17-åriga juniorvärldsmästarinnan Tove Alexandersson St Tuna som debuterade i seniorklass och vann med 4 minuters marginal före klubbkompisen Lena Gillgren. Trea var Sofia Törnqvist Alfta-Ösa.
H 18 elit hade bara åtta deltagre, men det var hög klass på dessa. Fredrik Edén OK Kåre vann med 16 sekunder före Joakim Svensk. Trea här var Fredrik Ingelsson Ockelbo och fyra Andreas CAlleberg Söderhamn.

D18 Elit såg Johanna Sarenmark Leksand som segrarinna. Viktoria Helmersson Ockelbo var tvåa fyra minuter distanserad. Maria Björklund Bjursås var trea.

Medeldistans söndag
På söndagen var det betydligt större och hårdare elitklasser. Det var också spännande och lite oväntade utgångar.
I herrarna var det Fredrik Ingelsson, H18-killen från Ockelbo, som vann. Segermarginalen blev minsta möjliga. En skeund före Pelle Engstarnd Rehns BK. Ytterligare tre löpare hamnade inom minuten efter segraren. Johan Israelsson St Tuna, Kalle Dalin Leksand och Johan Alfredsson St Tuna.
Fredrik Ingelsson berättade att 15 000-del och långdistans just nu inte är hans melodi. Han gillade 10 000-del och medeldistans mycket bättre. Vid en radio/förvarnin ca 5 minuter innan målet var han 48 sekunder efter, men forcerade hårt och tog in och vann!
I H 18 Elit tog Erik Fernlund Säterbygden en klar seger. Här var för övrigt tre´av fyra löpare från Säterbygden.
I damernas elitklass var det efteranmälda och först startande Lina Bäckström Domnarvet som vann. Segermarginalen blev 47 sekunder till Tove Alexandersson som alltså fick en strålande D21-helg! Sofia Törnqvist Alfta-Ösa var trea och liksom i herrklassen var det jämnt bland damerna.
I D18 Elit var det 15-åriga Frida Sandberg Säterbygden som vann. Ann-Sofie Karlsson Årsunda och Emma Backlund Säterbygden följde närmast.

Från arrangörshåll tycker vi att vi lyckades bra med dubbelarrangemanget. Det verkade som de flesta deltagarna också var nöjda. En del hade det ganska kämpigt i tämligen vattensjuka mossar, men så kan det vara så här på hösten. Tävlingarna genomfördes i något som kan betraktas som sensommarvärme. Kortbyxväder helt enkelt.

Magnus Lundin och Lars Lundén hade ordnat med en online-kontroll som skulle rapportera stämplingar ute från radiokontroller direkt till speaker. Problem med att få kontakt med kontrollen gjorde att lördagens test misslyckades. På söndagen verkade det motigt ända till tävlingen drog igång. Då plötslit fungerade tekniken och vi kunde föra in en ny dimension på tävlingen. Kul test för framtiden.

Vi återkommer med mera text och bilder från arrangemanget.

Skriv gärna några rader under kommentera hur du upplevde tävlingarna.

Adress

Avesta OK - Orientering Box 49 77421 Avesta

Kontakt

Tel: 0707865090 E-post: info.avestaok@gmail.com Swish: 123 196 15 31 Bankgiro: 5235-2424

Drivs med KlubbenOnline

Logga in