Headerbild

Göteborgsfilialen rapporterar

2009-08-03 i Allmänt

Gunnar Eriksson, som själv kallara sig Göteborgsfilialen av AOK, rapporterar som vanligt om sina 5-dagarsupplevelser. Gunnar är 74 år och "utvandrade" till Göteborg vid 60-talets början.

Göteborgsfilialen rapporterar.

Så var då årets 5-dagars fullbordat. Kom tillbaka till Göteborg under lördag kväll, från Eksjö.
Jag springer ju H 70 Motion, i år var det sista gången, nästa år får jag springa H 75, med en karta i storlek 1: 7500

Vi gamla stötar som är födda på ”stenåldern” har det roligt i skogen, då menar jag vi som motionerar, d.v.s. lunkar fram. De som placerar sig högt upp i min klass, dom har säkert svårt att läsa eller så förstår de inte vad ordet motion betyder. Dessa fantomer springer som om de hade eld i baken. De är i mål när jag är vid banans tredje kontroll. Varför tävlar de inte sin rätta klass, H 70?

Jag bryr mig inte om detta, jag har inte den konditionen. Jag tävlar mot mig själv d.v.s. att komma runt med alla stämplar på rätta ställen och att hinna in i tid före gällande tidsgräns. Vid samtliga 5-Dagars jag gjort sedan 1981 har jag lyckats nå det målet vilket jag själv är stolt över. Läser man prislistan kan man ju undra vad jag har på tävlingen att göra, men varje person gör sina val. Jag har kul och mår bra, det betyder mycket.
Jag motionerar lite på golfbanan också. Man går c.a. 8 km. på en runda över 18 hål. Jag fick en golfbag inkl. klubbor samt en betald kurs för att ta ett grönt kort när jag fyllde 70 år, av mina barn. Det är likadant här, jag har handicap 36, kanske jag kan komma ner till 34 nästa år, då jag får spela från röd Tee. Gränsen går vid 75 år. Men tack vare orienteringen går jag lätt runt banan, utan problem.

Vid årets tävling gjorde jag bort mig på första dagens etapp. Efter att ha sprungit
på en nybyggd träbro, över en sjö, bar alla banor rakt upp över en, som jag tyckte, en bergskam. Min kontroll satt precis i sluttningen, men nästa…..
jag tänkte att det där kommer jag inte över inom rimlig tid, så jag gick ner på vägen, följde den 800 meter, tog en stig upp, gick kompass från en kurva på stigen och hittade den stig som gick i närheten av min kontroll. Men vilken tid det tog. Jag hittade äntligen kontrollen, fortsatte tillbaka till stigen, följde den neråt. Skulle gå efter den 150 meter, sedan vika av till höger. Efter 100 meter skulle då min näst sista kontroll, en liten sten, sitta. Nu var det ett litet grön-område där, så sikten var inte bra. Jag gick ju bara 100 meter, när jag vek av.
Inte fanns det någon kontroll där jag ville ha den. Eftersom det sedan bara var 500 meter till sista kontrollen, så fanns det mycket folk som irrade omkring i området. Jag hittade ju en kontroll till slut. Stannade där och fick mig utpekat var jag var, sedan var det lätt att ta kompass till min rätta kontroll.
Naturligtvis skulle jag ha gått eller krupit upp för den där bergskammen, men tar man fel beslut, får man stå för dem.

Övriga etapper gick det bra, förutom att jag följde en upptrampad stig över ett gärde på etapp 2. Sista etappen gick väldigt bra, inga missar, bara för lång tid.

Sammantaget var det en bra vecka. Jag hade beställt logi vid min anmälan. Fick bo inne på ett av Ing.2:s logement. 10 sängar, 5 under – 5 överslafar. Det var väldigt bra boende. Rent och snyggt. Bra hygienutrymmen, t.o.m. fanns det torkrum, bra för orienterare som tvättar.
Nackdelen var att det var 1.5 km. att gå eller åka bil, till T.C.
 
På vilodagen spelade jag golf, O-ringenmästerskapet. En fin bana som Eksjö G.K. hade. Det gick som normalt för mig med antalet slag, men fint väder, trevliga spelkamrater, gjorde dagen till ett fint minne.
På kvällen såg jag ”Spexet” som orienterarna sätter ihop. Väldigt bra.

Träffade mina klubbkamrater vid start och mål, på etapperna. Missade tyvärr tiden på etapp 1, startade sent. Eftersom jag var ute lång tid efter mina misstag hade ju A.O.K-gänget för länge sedan kommit i mål och förflyttat sig till sina husvagnar, som fanns strax intill målet. Men på etapp 2 fick jag sällskap med Maj-Britt hem från målet. Vi åkte buss som arrangörerna hade fixat för oss lite äldre, annars cyklade väldigt många, dom 3 km. som gällde, etapp 2 – 3.
På eftermiddagen var jag med när vi firade att Hansi hade födelsedag. Han bjöd på tårta. Stefan och Ritva fick som vanligt hålla mig med kaffe, som jag på detta vis vill tacka för.
Vi ses i Örebro, 2010.  Gunnar Eriksson.

Adress

Avesta OK - Orientering Box 49 77421 Avesta

Kontakt

Tel: 0707865090 E-post: info.avestaok@gmail.com Swish: 123 196 15 31 Bankgiro: 5235-2424

Drivs med KlubbenOnline

Logga in