Headerbild

Steffe femma efter tredje

2009-07-19 i Allmänt

Efter en liten down-dag på andra etappen trots sen start, vilket brukar vara en fördel, gick det betydligt bättre på tredje dagen med tidig start, vilket brukar vara en rejäl nackdel. Tyvärr försvann Lennart Lundgren ur sammandraget, men all övriga hänger

Etapp 3

Trots att det blir lite tjatigt så är det fortfarande Stefan Nyberg det handlar om. Trots tidig start 8.46 allra först av toppmännen så gjorde han ett mycket bra lopp som betydee en femteplacering på etappen. Det är jättestarkt med en så tidig start. Jörgen Mårtensson vann etappen med en och en halv minut och leder även i sammandraget. De tre stora: Jörgen Mårtensson, Lars Lönnkvist och Erik Svensson har slagit Stefan på alla tre etapperna. Ändå är Steffe bara 8 minuter efter Jöregn och mindre än 1 minut efter trean Ekan.

Titti Rudh håller sannerligen stilen i D50K. 11 totalt efter en tjugondeplacering.

Dottern Sara Rudh kommer närmare täten för var dag i D20M. Idag var hon etapptrea och avancerade till fjärde plats totalt. Bar 7 min efter.

Erika Mickelson var den av ungdomarna som gick bäst på tredje etappen. Enligt säker källa hade hon glömt SI-pinnen i förläggningen och fick väl göra en liten rusning tillbaka. Var det en adrenalinkick som behövdes?

Kristoffer Markfjärd lyckades lite bättre efter en svrat andraetapp.

Jimmy Lövgren i U2 gjorde också en bra etapp igen. Här är det lite ojämnt. 18 på etappen.

Solweig Palm D55K och Niklas Söderlund H35K gjorde rejäla uppryckningar på tisdagen.

Berit Ståhl håller stilen i D60M och ligger 18.

Hansi Kraus fyller år idag så det var nog ett tårtkalas som startade upp då fotografiet togs. Grattis!

Vilodag på onsdagen. Nu är det bara att ladda batterierna inför avslutningen.

Etapp 2

Stefan Nyberg startade sent och så dags hade Lars Lönnkvist skaffat sig en rejäl ledning som också höll. Jag har inte haft kontakt med Stefan men det verkar ha varit en mindre bom mitt på banan. Etappsjua och totalfemma är verkligen starkt. Här kan vi nog vaänta mera. Stefan startar redan 8.46 på tisdagen.

Konkurrensmässigt är Titti Rudh god klubbtvåa genom att vara såväl 10 på etappen som totalt i D50K.

En som verkligen visat framfötterna så här långt är Sara Rudh i D20M. Trea på etappen och totalfemma bara fem minuter efter. Det här är en klass där det säkert blir omkastningar så håll reda på grejerna Sara.

Berit Ståhl i D60M sköter sig också förträffligt. Etapptolva och totaltolva efter två bra och jämna lopp.

Av ungdomarna var det egnetligen bara Lovisa och Frida Östman som lyckades bättre på andra etappen. Lovisa D15 var 99 av 166 tjejer. Frida D11 var 97 av 125.

Även den tredje Östman, pappa Kennet, skötte sig utmärkt på måndagen. Han slog 45 deltagare i den hårda H45K.

För övriga och även de här nämnda blir det till att ta nya tag på tisdagen innan onsdagens vilodag.

Etapp 1

Stefan Nyberg har högt ställda förväntningar efter en kanonbra vårsäsong där han mestadels sprungit H45. Han skulle lägga lite extra krut på de två inledningsetapperna eftersom man har sena starttider och det går lite lättare att hävda sig.

En comebackande Jörgen Mårtensson vann etappen med en sekund före Lasse Lönnkvist. Dessa herrar är två av de verkliga legendarerna i svensk orientering. Jörgen Mårtensson lade av tvärt efter sin elitsatsning för ca 10 år sedan. Mig veterligen är det här första gången han dyker upp igen. Stefan var på sjätteplatsen endast 1.55 efter. Den här fighten kommer att bli oerhört intressant att följa.

Titti Rudh D50K ligger 16 efter en utmärkt etapp och här var Ritva Kärkkäinen 28. Solweig Palm D55K var 33. Kristoffer Markfjärd H18 gjorde ett av sina bästa lopp någonsin och var 55 av 102. Niklas Söderlund H35K ligger 39. Lennart Lundgren H55 ligger i mitten av sin klass. Anna-Karin Lövgren D40K 43 av 125.

I motionsklasserna var Berit Ståhl D60M tolva av 60 deltagare. Sara Rudh D20M ligger femma av 15 deltagare. Här var det 11 av deltagarna som hade över en timme - för svårt! Hansi Kraus var 23 av 42 i H21M. Mycket bra gjort, men också här var det alldeles för långa tider. Hansi hade 1.25, tveksam banläggning.

Björn Markfjärd H16 och Gustav Andersson H15 gjorde godkända lopp, men kan bättre. Bland flickorna hade vi Erika Mickelson som gjorde ett skapligt lopp. Debutanterna Lovisa och Frida Östman klarade också av inledningsetappen på ett bra sätt.

I U2 hade vi Jimmy Lövgren. Han kommer nog att avancera då han blir lite varmare i kläderna.

Anneli Holmquist och Kennet Östman ska ha ett särskilt omnämnande. Båda är tämligen nya, men springer Kortklasser. Båda vill förkovra sig den hårda vägen. All heder till dem.

Adress

Avesta OK - Orientering Box 49 77421 Avesta

Kontakt

Tel: 0707865090 E-post: info.avestaok@gmail.com Swish: 123 196 15 31 Bankgiro: 5235-2424

Drivs med KlubbenOnline

Logga in