Headerbild

Hansi får ett eget kapitel

2009-06-29 i Allmänt

Hansi Kraus får ett alldeles eget kapitel för sin så alldeles speciella orienteringskarriär så här långt. Här är han i startposition på Sprinten.

Hansi Kraus kom till "oss" i vårvintras då vi samlade löpare som kanske ville vara med i vår gemenskap. Hansi har egentligen ingen löparbakgrund, men hade i höstas anmält sig till Stockholm marathon. Så planen låg på 30 maj.

Hansi blev med i löpgänget och han hoppade direkt med i planeringsarbetet till Karnevalsloppet. Då vi startade den teoretiska orienteringsutbildningen hakade Hansi och kompisen Emma Nyberg på. Intresset fanns.

På Dalaportens lördagstävling var det så dags för debut i orienteringsskogen. Hansi springer med GPS-klocka och om jag inte minns fel var banan 3,3 km och Hansi sprang 7,7! Trots att han var orolig att ställa till något för maran så blev det en hel del tävlingar i maj i öppna klasser.

Anmälan gjordes till 5-dagars och då var det ju bra med Sälenlägret som uppladdning. Hansis filosofi var att springa H21M i fjällen, men på fredagens sprint fanns det ju bara en huvudklass i H21 och det lät ju så våldsamt så då tänkte hans pringa öppen klass. Övertalning!

På bilden ovan är han alltså i startläge med nummerlapp och allt. Han gjorde det bra och skaffade sig ytterligare rutin under helgen.

Adress

Avesta OK - Orientering Box 49 77421 Avesta

Kontakt

Tel: 0707865090 E-post: info.avestaok@gmail.com Swish: 123 196 15 31 Bankgiro: 5235-2424

Drivs med KlubbenOnline

Logga in