Headerbild

Hansi Kraus bloggar från Tyskbo

2009-05-02 i Allmänt

Hansi Kraus är en trevlig kille som kommit till klubben under eftervintern. Nu har han med liv och lust gett sig in i orienteringen även om vårens och sommarens mål är ett annat.....

Dalaporten Medel Ö2 

Det som skulle bli en lugn sommardag i solen som åskådare och påhejare blev till en start i Ö2. Så nu är i alla fall tävlingspremiären avklarad även om det nog blev lite för mycket spring först och tänk sedan. GPS-klockan som jag missade att slå igång direkt men kom på ganska fort sa 7,3 km och med tanke på att banan var 3,3 km så blev det en rejäl skogspromenad. 

Det var i alla fall tur att jag stötte ihop med Sussie Lindh när jag letade efter 4:an och var helt fel så jag kom in i kartan igen. Annars så såg det riktigt bra ut fram till 3:an där jag låg bäst till i klassen och jag hade även de bästa sträcktiderna mellan 1-2 och 2-3. Tyvärr så gick det utför därefter och vissa dåliga vägval gjorde att jag lärde mig min läxa att ta det lugnt och gå säkert istället för att chansa för mycket. 

Hade en riktigt dålig period mellan 6-8 och gjorde flera riktigt korkade val istället för att gå lite längre och säkrare som jag fick betala dyrt för. Men gör man inga fel så kan man ju inte lära sig något så allt irrande i skogen gör nog bara att man blir bättre och bättre framöver. Det är riktigt roligt att gå in på WinSplits och se sig själv även om det idag inte var någon munter läsning. =) 

Blir det en lugn natt och inget arbete på jouren så blir det nog att ta bilen och dra till Horndal även imorgon och göra ett nytt försök på Ö2 och hoppas telefonen håller sig lika lugn som idag under orienterandet. 

En liten tröst är att jag kommer att kunna gå till jobbet på måndag med huvudet lite högt i alla fall då jag var före min kollega Mats Andersson med några minuter även om jag fick stryk av Emma men hon har ju tävlat tidigare vilket inte jag har gjort. 

Hur som helst så är ju orienterandet fortfarande bara en hobby och fokus ligger ju på Stockholm maraton. Min löpning/promenadrunda finns ute på min blogg http://hansi.kraus.se fast då utan kontrollerna. Det blir ett framtidsprojekt att få in koordinaterna på orienteringskartan. 

Sammantaget så blev det en riktigt trevlig och solig dag med många glada och snälla Avesta OK:are och en grym stämning vid samlingsplatsen. 

Hansi

 

Adress

Avesta OK - Orientering Box 49 77421 Avesta

Kontakt

Tel: 0707865090 E-post: info.avestaok@gmail.com Swish: 123 196 15 31 Bankgiro: 5235-2424

Drivs med KlubbenOnline

Logga in