Headerbild

SOFT och SISU inspirerade på tisdagen

2009-04-28 i Nyheter / Egna nyheter / Egna nyheter

Prenumerera via:

RSS

Svenska Orienteringsförbundets Lasse Greilert tillsammans med SISU Idrottsutbildarnas Bertil Eek gästade Tråbacken på tisdagen. SOFT turnerar med budskapet Offensiv orientering.


Lasse Greilert presenterar pärmen

Man gör en Sverigeturné som startade i Borlänge förra veckan. Klubbar som var på plats var Avesta OK, Rembo IK och Stora Skedvi IK SoFF.

AOK representerades av Titti Rudh, Maria Strömberg, Frida Palm, Stefan Nyberg, Thomas Nyberg och Börje Rehnström. Rembo representerades av Christer Blomqvist och för St Skedvi kom Anna Morelius och Mats Andersson.

Lasse Greilert har jobbat med många olika frågor inom SOF, särskilt är det nog ungdomssidan han ägnat sig åt. Han gick igenom materialet och lämnade över en pärm till respektive förening att jobba vidare med. En hel del matnyttigt bjöds och jag tror nog att alla församlade fick lite att fundera på. Kanske får vi ligga lite lågt med fortsättningen till det blir lågsäsong i höst?

Bertil Eek har jobbat för dalaidrotten i 35 år. Han redogjorde för olika möjligheter att få hjälp genom SISU, idrottens eget studieförbund. Det kan handla om att bjuda in gästföreläsare, utbildning av ledare m m.

Sammantaget var det en gemytlig kväll. Man kanske kunde önskat sig lite flera deltagare. Maj-Britt Nyberg såg till att vi kunde samla oss kring kaffe och macka i "halvtid".

Träffen innehöll bl a följande:

-  Offensiv orientering, hur gör man?

-  Fyra vägval, arrangemang, elitverksamhet, föreningsstöd och marknadsföring

-  Presentation av arbetsmaterialet

-  Utvecklingsstöd till verksamheten

-  Processarbete

-  SISU Idrottsutbildarna

Adress

Avesta OK - Orientering Box 49 77421 Avesta

Kontakt

Tel: 0707865090 E-post: info.avestaok@gmail.com Swish: 123 196 15 31 Bankgiro: 5235-2424

Drivs med KlubbenOnline

Logga in