Headerbild

Dala Veteran-OL samlade 102 deltagare

2009-04-09 i Allmänt

Vi hade äran att arrangera säsongspremiären av Dala Veteran OL. Tävlingen samalade 102 deltagare och verkade få delatagarnas gillande. Nu finns preliminära resultat under läs mer. Dessutom bilder och lite text.

veteran09resultat.doc


Här ser vi DOF:s kanslist Gunilla Rylander visa gott exempel genom att visa sig ute bland fotfolket. Dessutom har hon tagit med sig sportlovslediga dottern Malin som var så ofin att hon slog såväl mamma som övriga konkurrenter på bana 3, herrarna inräknade. Ronnie Gustavsson Rembo väntar på start medan startfunktionärerna Åke Bertilsson och Thomas Nyberg övervakar så att allt går rätt till.


Stig Eriksson hänger resultat på den fullt funktionerande streck-klädnypsmodellen


Det gemytliga målet vid Bruksledstavlan. Tidtagarna Lennart Eriksson och Folke Björkman är fullt koncentrerade, medan övriga funktionärer Hasse Watter (ryggen emot) och Sven Andersson backuppar. Christer Norman Säterbygden i grönt pustar ut.

En sån här veterantävling är en ganska lättarrrangerad historia. Deltagarna vet hur de vill ha det, de kan rutinerna och de ställer inte högre krav än att banorna ska vara okay och kontrollerna sitta rätt. I övrigt är det enkla förhållanden och samlingen kring kaffekoppen och smörgåsen vid eftersnacket. Att bedriva kioskverksamhet är inte stort lönt eftersom man är van att ha med sig.

Så här dagen efter kan man reflektera lite över vilka som var med. Många av deltagarna har under många år gjort stort arbete i sina klubbar och även i distriktsförbundet. Många har stora idrottsliga meriter.

På plats igår hade vi bl a Bertil Norman, som fyller 80 vid midsommar, världsmästare i stafett 1966 i premiärtävlingen i finska Fiskars. Bertil var även mannen som var en pionjär att lära ut orienteringsteknik. Dessutom är han en av männen, tillsammans med Arne Yngström, bakom tumkompassen.

För att göra en egen relektion kring Bertils betydelse för mig kan jag utan tvekan ge honom äran till mitt sensationella SM-silver i nattorientering 1975. Eftersom distriktet presterat dåligt på natt-SM under åren före och förlorat distriktsplatser kallades alla natt-SM deltagare till en "kristräff" i Hedemora. Där predikade Bertil nattorientering och löpning med plan och säkerhet så pass att åtminstone jag tog åt mig och tog silver!

Kalle Johansson, världsmästare i Linköping 1968. Även han en legend inom orienteringen. Då Kalle blev världsmästare var han lite av en gambler. Gick det så gick det. Klubbkompisen Bertils raka motsats. Där Bertil hela tiden hade en plan improviserade sig Kalle fram på ett sätt om nog var tämligen nytt. Ibland blev det stora bommar. Det har han nu slutat med. Kalle vinner oftast och bommar ytterst sällan. I höstas gjorde han en dundertabbe på veteran-SM. Han skämdes då han skulle berätta för mig om bommen, som inte var värre än att den är vardagsmat för många. Numera löptränar aldrig Kalle. Han ritar karta och tävlar!

Det här var lite reflektioner från i går. Jag kanske återkommer.

Thomas Nyberg

Adress

Avesta OK - Orientering Box 49 77421 Avesta

Kontakt

Tel: 0707865090 E-post: info.avestaok@gmail.com Swish: 123 196 15 31 Bankgiro: 5235-2424

Drivs med KlubbenOnline

Logga in