Headerbild

Söndag i Tråbacken 8/2

2009-02-04 i Allmänt

Ja det blev verkligen en vinterdag med massor av nysnö. Det som spårades igår syntes knappt längre. Ett 15-tal skidsugna mötte upp 10.30, ny spår behövdes vilket Magnus D såg till att blev gjorda. Tack för det Magnus. Det blev lite av tur-åkning tillsamma

Senare kliade det i min och Ritvas spår-nerv. - Vi borde nog försöka köra runte hela 8:an, bra om man packar ifall det kommer mer snö. Yes, vi drog iväg vanliga vägen upp över Bredmossen, in på "nya domäner". Det var svårkört, lätt att fastna på sina håll och extra besvärligt med släden som vi valde att ta med - det fick bli de spår som det blir tänkte vi. Först fastnade vi innan 15-on spåret kom och ganska snart insåg vi att vi måste lämna släden. Vi puttrade upp mot grustaget, där i en liten kant blev det tvärstopp, jobba jobba.... Fram över Hoffmansstigen, vi vände tillbaka för att hämta spårkälken, kopplade och så tillbaka. Blev nu riktigt fina spår. Över Hoffmansstigen men blev betänksam över lutningen och valde därför stora stigen ner mot Baggbo, där de bruka rida, inget bekymmer alls. Sedan vek vi av förbi källan, liten knixig stig, stannade och sågade några gånger. Sedan mot djungeln! Oj oj va mycket slanor som låg över stigen, kälken kopplades av. Stigen är hopplös med sina diken. Men då våran skoter inte är så lättbackad eller lättvänd insåg vi att vi måste framåt. Meter för meter. Vi sågade, fastnade, skottade, fastnade igen, baxade, lyfte, svor, svettades, vinchade. Vi fastnade ännu mer och nu var vi helt slut, ett, två å tre men ingen orkade ta i, skotern satt fast. Dagen började ta slut och mörkret var på väg. Ringde Erik, var halvvägs till Mora, så han klarade sig. Thomas lovade komma och möta, skönt då visste någon var vi var.

Vi vilade lite och så klämde vi i och så kom vi framåt någon meter. 20? Sedan fast igen. Så höll det på hela djungelstigen. Till slut såg vi "Hästskovägen" och vi kunde andas ut. Sista kraftansträngningen och så var vi uppe på den. Släden hade vi då gett upp med. Vägen mot Djäknehyttan, där står Thomas! När vi kommer fram till honom visade det sig att han kört fast. Efter att försökt kört på den oplogade vägen och sedan backat tillbaka så stod Volvon där med packad snö under så alla hjulen nästintill hängde i luften! Då fick kämpa lite mer där, nu var det mörkt och vi pinnade på mot Tråbacken.

Ja så kan det gå, man lär sig av misstagen? Till nästa säsong måste vi få ordning på våra spår! Eller hur, visst var det väl mysigt att tura upp på Bredmossen, tänk en solig mars-dag! Lite korvgrillning osv. Nåväl, finns det någon vänlig själ som vill följa med och hämta hem spårsläden imorgon måndag så skulle det uppskattas.

Adress

Avesta OK - Orientering Box 49 77421 Avesta

Kontakt

Tel: 0707865090 E-post: info.avestaok@gmail.com Swish: 123 196 15 31 Bankgiro: 5235-2424

Drivs med KlubbenOnline

Logga in